![]() |
Tibia 7.5 - Pytanie
Witam! Mam pytanie co do Tibi. Zacząłem grać od tibi 7.6 i gdzieś czytałem że w 7.5 i mniejszych magowie nie mieli różdżek. Czy dobrze zrozumiałem? I z czego wtedy walili? Tylko z run?
|
Z normalnych broni (czyt. axe, sword)
|
Pierwsze lvl wbijali wyłącznie broniami białymi (axe,sword,club). Pozniej expili przy użyciu run i czarów ofensywnych
|
I to byl klimat, bralo sie sorcerera na roty np. kilka bp blankow i sie biegalo, expilo, trenowalo madzik i zarabialo
|
Teraz tez tak mozesz robic. ;]
|
Roxx to było kiedy LMMów nie było
a ja moim druidem z 12 lvlem biegałem z battle hammerem na dwarfach a jak już weszła 7.6 to nadal z BH biegałem bo nie wiedziałem że rózgi są ąż spotkałem ziomka i mi powiedział że są oraz dał rózgę ;p |
Oj, za tamtych czasów gra postacią magiczną (sorc i druid) była znacznie trudniejsza.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
nie bylo soft bootsow exori visow na 3 sqm czesci eq dodajace mlvl hotkeyow itp itd |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Hotkeye wprowadzili dlatego, że:
Na takiej tibii 7.5 Kolesie wbijali 15lvle 40mlvl (robiąc sd lub uh) szli w 3 włączali macro i ubijali 40lv kina... Sam padłem 24 knightem od 13 druida i 14 sorca z macro bo bili mnie z sd po 150~ ... A reszta była fajna ;d |
I w dodatku w tibi 7.5 mana i zycie ladowaly sie 2 x wolniej niz teraz ^^ (w 7.5 co nie?)
|
Było znacznie trudniej, jako że trzeba było wtedy długi czas spędzić przed depo aby mlvl wbić, bo profesja magiczna bez tego była słaba - do walki i leczenia były runy, a z małą siłą magiczną obrażenia wchodziły mizerne.. Używanie many nie należało do częstych zachowań, bo odnawiała sie okrutnie wolno w porównaniu do dzisiejszych czasów, manasy kosztowały 100gp/sztuka i w dodatku regenerowały 30 - 70 many. Expienie i mlvlowanie naraz dawały skutek nieproporcjonalnie dużego lvla do mlvla.
|
Cytuj:
@Topic Każdy sorc miał wtedy War Hammera. Potem dochodził Bright Sword i na roty robić runki. :D |
No i kiedyś to był klimat , widok 100 lvl cieszył i był raczej rzadkością ...a teraz? n.c
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
|
z tym visem na pare kratek nie wiem czy jest lepiej, no w sumie niby tak ale jak nei bylo na odleglosc zawsze byl mniejszy exhaustd :)
|
Cytuj:
Teraz jak chcesz poskillować na mobach to nie ma szans ubiją Ci potworka i happy!! |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:43. |