![]() |
Czy Tibia jest MMORPGiem?
Jedni mówią że to MMORPG (massive-multiplayer-online-rele-playing-game) inni mówią że to MUD graficzny, inni że hack'n'slash. Co Wy o tym sądzicie...?
Ja myślę, że to MMORPG... Piszcie czy zagłosowaliście na tak, czy na nie.... |
Ja sie zdam na osoby najlepiej poinformowane :P czyli CIPy: MUD z b. dobra grafika. Jest za malo RP w RPG, chyba, ze dlakogos to skrot od rabowac palic gwalcic.
|
Dla mnie jest to poprostu MMORPG ;]
|
COś pomiędzy MMORPG, graficznym mudem a hack'n'slash, z akcentem na hack'n'slash ;-)
|
Cytuj:
|
Według mnie to bardziej MUD graficzny niż mmorpg. ale jak to mawiają.. to jest hybryda. Ostatnio to co powstaje prawie zawsze jest hybrydą. Trudno o grę czystego gatunku ale to i dobrze :)
|
Tibia dawno nie jest mmorpg...moze mmomud?
|
Jak dla mnie Tibia to TIBIA — i tyle :)
A tak wogle to MMORPG, ale ja się wogóle nie znam. I czy wogóle to ważne? |
Cytuj:
@Topic Moim zdaniem tibia była MMORPG a obecnie dryfuje w strone hack'n'slash |
MUD Graficzny/MMORPG. Raczej MUD.
|
Jakby moja babcia to powiedziala: "nie wazne co, wazne ze dziala"
;p Tibia ma elementy z muda hacka'n'slasha, rpg, taka mala hybryda ;] Zdaje sie wam ze tibia to gra ( Matrix) tibia jest bigosem! |
Cytuj:
;-) Moim zdaniem, Tibia to MMORPG, ponieważ: - Mamy doczynienia z systemem questów - Tibia ma własną fabułe poczatkową, stworząną przez Knightmare'a - Gracz sam tworzy fabułę, przykładem są wojny miedzy gildiami o władze na świecie, o których tak dużo sie mówi i w grze i na forach. Coś więcej? Może ktoś sie ustosunkuje? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:26. |