![]() |
Ale burze !!!!
Witam.
Czy tylko u nas w Siemcach czy u was jest tak samo ? Bo unas to normalnie nawala , że nie wiem co. Potoki na ulicach a błyskawice tak walą , że niedaleko nas pękła u kogoś szyba xD. i ofc. alarmy Na + to jeszcze powyłączane stacje tv oraz fajerwerki przy trakcjach elektrycznych. Czy u was jest tak samo ? Pioruny proszą sie o fotgrafowanie , ale zdążyłem zrobic tylko 5 fot tak dziwacznych błyskawic że n/c Dodam jeszcze , że dzis popołudniu zawitałą do nas trąba powietrzna xDDD <masakra> Pzdr. i życze spokojnej nocy bez dyskotekowych błysków ;D |
U mnie do 16.52 było około 30 stopni. A później jak zaczęło padać i zaczęła się burza, tak jest do teraz.
|
Kurcze, u nas burza za burzą. Ale mamy rekord w naszej wsi. Sześć piorunów w jednej chwili, tuż obok siebie. Super to wyglądało.
|
U mnie tylko pada :( Niema na co popatrzeć nawet :( :beczy:
|
U mnie brak.
|
U mnie od 19.30 do 22.30 była niesamowita burza. Pioruny co pare minut rozświetlały niebo i były niebywale głośne grzmoty. Co do deszczu to na początku mocno padał, ale później było go nie wiele.
|
taaa, u mnie też. Miałem okazje wracać przez pół miasta w taką nawałnice :D ale w sumie, fajna sprawa kiedy idziesz w samym centrum burzy :D w zdjęcia z rl dałem fotę jak wyglądała jedna z ulic którą akurat szedlem ;P aż tramwaj zalało tak, że nie mógł jechać dalej ;P
|
Powiem wam szczerze , że te pioruny ZWYKŁE są jeszcze W MIARĘ beczpieczne. Gorzej jak pojawią się te ich kuliste odmiany bo ta elektryczna bomba może wlecieć do mieszkania przez komin , okno lub kable a potem strach pomyśleć co by było.....ja jak robiłem te foty to udało mi sie uchwycić tylko te kuliste ;///
U nas w Siemcach tych kulek jest pełno , choć z minutę na minutę jest lepiej... @down Z wielką chęcią , ale foty robiłem na komórce mamy , która nie ma IrDy -.-" Musze wpierw naładować moją komórę i z komórki mamy przesłać foty na moją a z mojej na kompa Tak to juz jest jak robisz fotę z nie swojej komóry =_= |
SAm jestes kulka, a nie piorun kulisty xD
Daj fotki ich plax! :D |
Cytuj:
|
U mnie sie fajnie zapowiadało...
http://i112.photobucket.com/albums/n...g?t=1215984193 a nie spadła nawet kropla deszczu :P |
Cytuj:
|
Cytuj:
A co do fot, mama nie ma kabla do fona?; o A co do tego wlatywania tych kulistych - mojej koleżance raz wleciał, to rozświetliło cały dom na 3 sec, potem wyleciał przez balkon i tyle go widzieli. Oczywiście przy okazji padły korki i się chyba tv spalił xP @2xdown Ja nie mówię, że one nie są niebezpieczne, ale wyluzuj... Na pewno więcej ludzi ginie np. na drodze, a autem się chyba jeździć nie boisz? Idź się połóż, a jak wstaniesz to już będzie po strachu. |
Pogoda.
Taka deszczowo-burzowa pogoda a ja mam jutro nad morze jechać;(
Normalnie jestem wku.... |
@Kiluminati
Moze nie wiesz , ale juz dużo ludzi zgineło od tej elektrycznej bomby -. Jeśli nei wierzysz to zaraz zapodam linka do artykułów o piorunach kulistych i ich ofiarach P.S. SORY ZA OFFTOP.....możecie dalej komentować swoje burze w waszych miejscowościach^^ @domin3x Ma wejscie USB , ale nie posiadam kabla USB do komóry -,- EDIT: http://pl.wikipedia.org/wiki/Piorun_kulisty <<< info http://www.fizyka.net.pl/index.html?...tualnosci.html << ciekawostki + dodatkowe informacje^^ |
W Żorach (Śląsk) od rana był zaje***** upał, a popołudniu jak zaczęło nawalać to tak jest do teraz, chodź już praktycznie uderzy raz na 5-10 minut (dlatego jestem przed kompem).
Co do podziwiania piorunów to nie kręci mnie to jakoś, możliwe że powodem tego jest mój strach przed burzą, który posiadam od dziecka i nic na to nie mogę poradzić. |
Zdjecia pLAX i tego linka
Podlacz telefon teraz i odrazu wlacz i zdjecia przesylaj, prund cie nie strzeli, tak samo Bog w twoja chate, bo narazie zajety strzelaniem do nadajnikow ery, i utrudnia mi dostep do netu (lo jezu chaos widze chaos! XD) |
wakacje z deszczem..o tak
|
Cytuj:
|
teraz nie przewidzisz, popatrz na zime całą zime padał deszcz wiec w lato moze snieg spasc;d
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:57. |