Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Tom i Zirella... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=184974)

Maldoryz 16-07-2008 16:25

Tom i Zirella...

Witam wszytkich.
Ostatnio, szukając "questów" (Pisząc do NPC's różne wyrazy xd), natrafiłem na to:
Rozmawiam z Cipfriedem o NPC z wyspy nowych:
16:29 Cipfried: Hello, xxx! I will heal you if you are badly injured or poisoned. Feel free to ask me for help or general hints.
16:29 XXX[2]: cockroach
16:29 XXX [2]: santiago
16:29 Cipfried: I absolutely appreciate what he's doing. He has helped me a lot since he took up the job of welcoming newcomers to this island.
16:29 XXX [2]: obi
16:29 Cipfried: Obi's shop is to the north-east of this humble temple. He sells weapons, and his granddaughter Dixi sells armor and shieldsupstairs.
16:29 XXX [2]: Zirella
16:29 Cipfried: That old lady hasn't had an easy life. Her son Tom completely abandoned her, but I have no idea why.
16:30 XXX [2]: tom
16:30 Cipfried: Tom is the main provider for leather armor in this village. You can sell fresh corpses or even minotaur leather to him.

Zaciekawiony tą historią, poszedłem do Toma:

16:32 Tom: Hey there, xxx. I'm Tom the tanner. If you have fresh corpses, leather or paws, trade with me.
16:32 XXX [2]: Zirella
16:32 Tom: My mother?? Did you meet my mother?? (OMGOMG BĘDZIE QUEST TAKTAKTAKTAK!!!!1111)
16:32 XXX[2]: yes (aw sheet)
16:32 Tom: Bah, I guess everyone's telling you horror stories about what a bad son I am. Everyone's judging me although they have no ideawhat really happened.
16:32 XX [2]: horro
16:32 XXX[2]: horror
16:32 XXX[2]: santiago
16:32 Tom: I don't have a problem with him.
16:32 XXX [2]: problem
16:32 XXX [2]: Carlos
Tak więc, moja prośba brzmi następująco, proszę o rozmowe z NPC's na rooku na temat tych dwóch osób, może sie czegoś dowiemy? :D

Vyohman 16-07-2008 16:53

Niczego sie nie dowiesz. Ewentualnie zawodów jakie wykonują NPC :/

P$ychop@ta 16-07-2008 17:02

Up@

Z ka taka pewność :baby:

Vyohman 16-07-2008 17:03

@up
Bo to przeczytałem? :D

Tym 16-07-2008 17:22

<znakiznakiznaki>
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Michos
Tom to syn Zirelli. Z niewiadomych przyczyn wszyscy uważają go za złego syna i opowiadają straszne historie. Tom tłumaczy to tym, że nie wiedzą co na prawdę się działo.
Nie znamy ojca toma, wiemy jednak, że Zirella w młodości przyjaźniła się z Hyacinthem. Jeszcze z nim nie gadałem.

Maldoryz 16-07-2008 17:33

up@
To napisał Michos w innym temacie? Jeżeli tak, to przepraszam, najwidoczniej go nie zauważyłem ;S

Tocallo 16-07-2008 17:34

17:28 Tocallo Herodes [58]: Zirella
17:28 Hyacinth: I know her since she was little.

Tym 16-07-2008 17:37

Cytuj:

up@
To napisał Michos w innym temacie? Jeżeli tak, to przepraszam, najwidoczniej go nie zauważyłem ;S
Nie Michoss nie pisał tego w innym temacie, aktualnie ma bana i przekazuje jego posty.

playboy 20-07-2008 13:33

kolejna zagadka

chyba szykuje nam sie kolejna zagadka rooka8o

a może to wszystko jest związane z ghulem
Zirella uważa że jest złym synem dlatego że tom jej nieposłuchał i wzioł ghula i ukrył go żeby nikt go nieznalazł niż go poprostu zabić.
I coś mi sie zdaje że dzwignia u toma to właśnie otwiera ghula bo gdziesz było pisane niepamiętam gdzie że do ghula jest dzwignia ale jest dobrze ukryta i zamaskowana a u toma jest hyba pszykryta wiaderkiem.

wiem gadam bzdury:baby:

perek1892 20-07-2008 13:49

Dobrze że przynajmniej to wiesz...Ale może i masz troche racji ale tylko w koncówce

Dark Alphadron 20-07-2008 16:55

Gratuluję założenia sensownego tematu.
Tom jest synem owej Zirelli, który opuścił ją z sobie jedynie wiadomych przyczyn... ale to już wiecie.
Powiem wam tyle - to wam nie pomoże w odkryciu tajemnic Rookgaardu, za wyjątkiem możliwości powstania nowego questu. Dlaczego? A dlatego, że jeżeli quest na SoFa lub na dojście do Ghoula był dostępny wcześniej, to po tym update jest dostępny w ten sam sposób. To tylko hipoteza, może być nieprawdziwa.
Za to jest możliwość, że po dialogu z jakimś NPC znającym nieszczęśliwą rodzinkę coś ruszy do przodu. Mi się wydaje, że to może mieć związek z grobem żartownisia na PACC zone. Proszę o sprawdzenie tego, tzn. pogadanie z obydwojgiem NPC o nim.

GreenPeace 22-07-2008 12:43

Dzwignia to jest chyba do magazynu obok ale moge sie mylic , tylko
to z ghoulem malo prawdopodbne dzwignia jest oddalona od niego o bardzo spora odleglosc ;/.

Nero-zabujca 22-07-2008 12:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GreenPeace (Post 2192940)
Dzwignia to jest chyba do magazynu obok ale moge sie mylic , tylko
to z ghoulem malo prawdopodbne dzwignia jest oddalona od niego o bardzo spora odleglosc ;/.

to daj jakiś inny pszykład jak dostać sie do ghula, fakt jest dość oddalona od ghula ale to jescze nic nieznaczy. Tam gdzie jest ta ściana jest otwierana pszes dźwignie, a u ghula jak widzisz niema żadnych drzwi więc klucza tesz niema więc pozostała chyba tylko dźwignia u toma
bo innej chyba niema no nie:confused:

GreenPeace 22-07-2008 13:08

Mowie tylko ze mi sie wydaje ze dziwgnia ma malo wspolnego z ghoul room'em.
Hmm moze trzeba odnalezdz ojca Toma i on cos powie ? <wiem glupia teoria>

Rocket Slayer 22-07-2008 14:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nero-zabujca (Post 2192962)
to daj jakiś inny pszykład jak dostać sie do ghula, fakt jest dość oddalona od ghula ale to jescze nic nieznaczy. Tam gdzie jest ta ściana jest otwierana pszes dźwignie, a u ghula jak widzisz niema żadnych drzwi więc klucza tesz niema więc pozostała chyba tylko dźwignia u toma
bo innej chyba niema no nie:confused:

przykład*
ghoul*
nie znaczy*
przez*
nie ma*
też*

Do ghoula się nie da dostać jak do tarantuli! Co wy z tą dźwignią? Pewnie otwiera pokój obok i tyle (Najbardziej logiczne rozwiązanie).

Cytuj:

Mowie tylko ze mi sie wydaje ze dziwgnia ma malo wspolnego z ghoul room'em.
odnaleźć*
Nie ma nic wspólnego. Co do tej teorii - owszem, głupia

Cytuj:

a może to wszystko jest związane z ghulem
Pewnie, z golden helmetem też...

GreenPeace 22-07-2008 15:02

No teoria glupia ale po co bylby ten ghoul ? Moze to stary Toma dlatego Zirella uwaza ze Tom jest zly ? xD

Nero-zabujca 22-07-2008 15:16

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez GreenPeace (Post 2192976)

niby czemu odrazu głupia jest bardzo możliwa ciekawe jag tylko go zanaleźć. Trza sie popytać toma o jego ojca pujde teraz do niego i zapytam

rozmowa wyszła tak
ja:hi
on:bla bla bla bla
ja:zirella
on:my mother??did you meet my mother??
ja:you dad
on:oh

i tak pszeszla rozmowa zapytam jeszcze gogoś w mieście

zars mam jeszcze jedną rozmowe z tomem

ja:hi
on:ba bla bla blalalala
on:my mother??did you meet my mother??
ja:yes
on:bah,I guesse everyone's tellnig you horror stories about whata bad son I am.Everyone's judging me although they have no idea what really happened

pewnie nic nowego ale zawsze coś

Ace70ne 22-07-2008 15:28

Spróbuj napisać 'Your dad'. Bardziej poprawnie gramatycznie. (Zrobione - chuj wyszło)

@offtop
Jakby to brzmiało po polsku? :D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Nero-zabujca
ja: cześć
on: bla bla bla bla
ja: Zirella
on:Moja matka? Widziałeś moją matke?
ja:twój stary
on: D'oh

Dark Alphadron 22-07-2008 15:34

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ace70ne (Post 2193258)
Spróbuj napisać 'Your dad'. Bardziej poprawnie gramatycznie. (Zrobione - chuj wyszło)

@offtop
(tłumaczenie)

To ja się nie dziwię reakcji. :D
Teoria na pierwszy rzut oka bez sensu, jednak coś w tym może być. Choć szukanie gościa wprost nie ma sensu. Lepiej wrócić do starej strategii i pytać każdego o każdego. Albo sprawdzić tego kawalarza, co to zginął na PACC area - może zrobił Zirelli żart? ;)
@down
Cytuj:

ja:Cześć
on:ba bla bla blalalala (tego napisać już nie łaska?)
on:Moja matka? Spotkałeś moją matkę?!
ja:Tak.
on:Bah, zgaduję, że każdy dookoła opowiada ci straszne historie jaki to ze mnie zły syn. Wszyscy mnie osądzają pomimo, że nie mają pojęcia co się naprawdę stało.
Łapaj.

Nero-zabujca 22-07-2008 16:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ace70ne (Post 2193258)

@offtop

to jak on sie mnie pytał to ja powiedziałem yes
teraz pszetłumacz te drugie co on powiedział

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:11.