Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Najlepsza profesja do zarabiania pieniędzy ? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=186017)

CiDi 23-07-2008 09:24

Najlepsza profesja do zarabiania pieniędzy ?

Którą z czterech profesji w Tibi najszybciej zarabia się kasę Tibijską ?

CzubiX 23-07-2008 09:29

Knightem, albo palem :P

juran_se_spychowa 23-07-2008 09:33

pewnie knight, ale wszystko zależy od umiejętności gracza... może być bogaty sorcerer i biedny knight...

Levi 23-07-2008 11:56

ta która robi więcej lootbagów i ma więcej szczęścia.

krupam 23-07-2008 16:09

Jeśli niski level to Knight, bo nie musi wydawać kasy na amunicje, manasy itp.
Jeśli wysoki to lepiej Sorcerer/Druid, bo z robienia run może leciec kupa kasy.

hybrid 23-07-2008 18:57

1. Knight- uniesie najwięcej (to duży + nawet przy lootbagach), najtrudniej mu dednąć, expi praktycznie bez kosztów własnych (przynajmniej lvl-e 8-25), ale ma nieco ograniczone możliwości ofensywne
2. Pally- nawet średnio wyskilowany potrafi ubijać lepsze potwory niż knight, średnio mało capa (amunicja), koszty- ammo + trochę run i potków, dość duże możliwości ofensywne
3. Sorc/Drut- b. mało capa, jeśli chce ubić mocnego potworka albo szybko poexpić musi użyć kosztownych run i potionów, ale jednak ubije go najszybciej, expienie z samymi potionami i tak trochę kosztowne, ale mało efektywne, nadrabia to w późniejszych fazach gry(lvl 100+) gdy jest prawdziwą maszyną do zabijania

__Kaczorek__ 24-07-2008 11:28

Według mnie najlepiej zarabia się knightem...Ma duże możliwości co do noszenia itemów.

Vil 24-07-2008 12:48

jak skonczycie bic roty i nabierzecie doswiadczenia w czyms wiekszym zrozumiecie, czemu mozliwosci noszenia itemow moze sobie wsadzic.

Vazok95 24-07-2008 13:52

Według mnie najszybciej zarabia knight ponieważ ma dużo capa i może najwięcej itemów unieść.

Xaquqer 24-07-2008 20:13

Knight, dopóki Sorc i Druid nie mogą robić porządnych run :P

cinek0124 24-07-2008 20:45

oczywiscie ze knight bo kupisz mu np dsm k legi bohy royal helmet vampirke albo demonke i do 70+lvl masz spokuj a kasa idzie jak szalona a jeszcze jak expisz na zamku kolo Ab i zbierasz kusze i luki tam to spokojnie na 4h wyciagalem brata charem 15k

Robin 24-07-2008 21:18

Czemu nie ma opcji ,,Bez różnicy"? A jeśli miałbym wybrać to knight.

psyhopatka 24-07-2008 21:34

Każde dziecko wie że knight najlepszą profesją do kaski jest;d

kombossik 24-07-2008 22:10

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez cinek0124 (Post 2197456)
oczywiscie ze knight bo kupisz mu np dsm k legi bohy royal helmet vampirke albo demonke i do 70+lvl masz spokuj a kasa idzie jak szalona a jeszcze jak expisz na zamku kolo Ab i zbierasz kusze i luki tam to spokojnie na 4h wyciagalem brata charem 15k

a ms/ed/rp kupi se blue seta , bohy , vampirke , rh i mu starcza dożywotnio :)
a ek puźniej kupuje se takiego sca (hmm troszke kaski idzie) potem np takiego hellforged axe (tak jak ja wczoraj) i ... ma w huj kasy w dupe

CingCiong 24-07-2008 23:06

A jak mozna zarobić KESĘ?
U mnie to można zarobić kosą w dodatku w plecy, ale to trzeba sobie zasłużyć na taką hmmm... przyjemnośćB)

A co do tematu do stary jak świat tibijski, czyli starszy niż przytłaczająca większość tego forum (być może się mylę?). Chciałbym zwrócić tylko uwagę wszystkim autorom postów jednoznacznie popierających rycerzy, że mogą być w błędzie. Jak to już ktoś mądrze zauważył można spotkać bogatego maga i biednego rycerza itd. Prawdę mówiąc to na huncie zawsze coś się traci, tylko masz wybór: czekasz w spokojnym miejscu 20 minut zanim będzie full hp i mana (wtedy tracisz czas), albo zakładasz softy czy pijesz miksturki.
Rycerzem możesz bić w sposób tradycyjny lub exori gran + manasy. Podobnie magiczni rod+srike albo kilkanaście bp SD. W pierwszych przypadkach mamy zysk, ale słabszy exp, w drugich na odwrót. I to od Ciebie zależy jak chcesz grać. Ale nawet po tak długich (?) dywagacjach (przemyśleniach), byłbym skłonny postawić na rycerzyka, chociaż...

I to by było na tyle z mojej strony, za wszelkie błędy przepraszam, więcej już nie napisze bo dostałem wiadomość:
"22:39 Alce Ther [40]: Witam, poszukuje osob do gildi, lider daje itemki na poczatek, daje Crown Armor, knight legi i takie tam, wejdz na www.guild-riders.yoyo.pl, zaloguj sie i przyjmijzaproszenie."
A po ciężkim dniu przyda się troszkę smiechu to se z gościem pogaworzę

Pozdrawiam

Tylko po mnie nie jedźcie jak po starej Szkapie (sorki Zrywny), bo to mój pierwszy pościk na tej stronie

Wyciszony 25-07-2008 02:10

Knight i tyle.

Etooric 25-07-2008 02:24

Cytuj:

Profesja którą najszybciej się zarabia kesę w Tibi
ale o co biega, co to jest kesę??

a jeśli chodzi o kasę to najlepiej zarabia npc sprzedający potionki i manaski;D;p

Scartex 25-07-2008 02:53

To tak.
Kazda profesja ma swoje + i - ktore zaczynaja sie od pewnego lvl

100 ek - bierze 5 bp mf softy
siedzi 2h na d-lair
w czasie tych 2h moze wyniesc 20-50+k
Tak wiec na
5k(polowa soft) + 5 k(mfy)
mozna zarobic 2-5x wiecej niz sie zainwestowalo

100 rp- bierze kupuje 1000 ass i 10bp smp

Idzie na kilka h na d-hell
w czasie tych kilku h mozna wylotowac 5 mpa+inne gowna ale mozna tez nic nie wylotowac
Wniosek?

100k(asski)+ mf (22k - 2.2k bp SMP? Nie jestem pewny wiec moge sie mylic)

Loot : 3k - 2kk+

100 ms/ed

Tu sie nie wypowiem - nie gram profesjami magicznymi

Ale widzac Twoje pytanie mysle
ze jestes graczem z 30 lvl ktory ma w banku 10k

Wiec to co napisalem i tak ci sie nie przyda...

____

Temat ktora profesja sie gra najciekawiej lepiej pomine...

FuNkY^ 25-07-2008 11:05

Mysle ze wszstko zalezy od umiejetnosci ,kazda postacia mozna zarobic Full kasy.
A tak na marginesie najwiecej mozna zarobic postacia o nazwie Allegro.pl :baby:

Ghard Lage 25-07-2008 15:39

Knight bo najłatwiej boci a jak wszystkim wiadomo tylko ci co zrobili fajne questy/zrobili lootbaga/puścili chara na bocie/skupowali itemy po niższych cenach/albo przyfarciło im się na hydrach itp. mają kasę... Albo ci co expią na jakiś gównach typu piraty...

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:31.