![]() |
[bez klimatu] PBC?
Jest tu na tyle zywych ludzi, by zorganizowac sesje na czacie/ircu? System najlepiej jakis nieskomplikowany, by sie gra sztucznie na czekaniu nie dluzyla.
Wiec? |
Ja i Yoh jesteśmy za!
|
Ja też jestem za.
|
IMO jeszcze jedna osoba i starczy.
Kto pokieruje gra? A, i jeszcze w jakim klimacie sesja. |
#h&p w sieci Quakenet proponuje ;p
System pewnie DnD, jeno uproszczony. Nie gram ani nie miszczuje. |
Nie znacie zadnego zdolnego Mistrza Gry? =\
|
@up
Osore spisuje się nieźle jako mistrz gry, tylko, że na razie go nie ma ; / |
I kolejny pomysł, który umarł.
Musimy się w to pobawić, nie odpuszczę. Mistrzem gry będzie Osore. I, jak mówił Kolutib/Liado, wykorzysta się uproszczony D&D. Mamy tu eksperta, Karl0ssa-nolifera, który 24/h siedzi przy komputerze. Teraz tylko zebrać graczy i jedziemy. |
ja sie zgadzam tylko ze będę widzem ok? :p
|
Widzować to se możesz, ale nie tutaj. Albo grasz, albo wą, nigga X( :evul: 8o
|
A chcecie dłuższą kampanię, na kilka posiedzeń w określone dni czy one-shoty?
iRL prowadzę sesje DnD, wampira i kilku systemów autorskich, więc jak zabraknie miszcza, to mogę od biedy być ja ;) |
Osobiście preferuję dłuższą kampanię w wybrane dni. Od jeszcze większej biedy - ja także mogę być.
@Down: Od jakiegoś czasu przeglądarkowy klient mi nie działa ; /. |
Ha! Też bym wolała, bo mogłabym wam parę ładnych zagadek dać. Jednak muszę wiedzieć wczesniej, bo przygotowanie one-shota wcale nie jest latwiejsze od kampanii.
Poza tym.. mam nadzieje, że gramy z czystą narracją i nie musze szukac żadnej maszyny losującej której wyniki wszyscy będą widzieć by rzucać kośćmi :p Jakby co to codziennie wieczorami jestem na ircu. Q-net #tibia.pl Albo poprostu PW ;) |
No i supcio, Tana jest boska, zakochałem się w tobie !
To kiedy gramy ? |
Jak się zacznie rok szkolny, łatwiej będzie zebrać drużynę, bo sporo z Tawerny nieobecnych.
|
Co do rozpoczęcia roku szkolnego... Ja mam dłuzsze wakacje i wlaśnie we wrześniu wyjeżdżam, więc od 12 do +/- 27 mnie nie ma. Ale jeśli się szybko zdecydujecie, to przez ten czas obmyslę wam takie przygody, ze mucha nie siada.
Od razu spytam jakie klimaty lubicie. Czyste heroic fantasy rodem z dnd? Steam punk? Brutalny realizm rodem z ksiażek Sapkowskiego? S-f? Mi to bez różnicy, byle nie historic fantasy, bo z historii jestem noga i nic dobrego i opartego na faktach wam nie wymysle ^^" |
To może coś a'la Sapkowski ?
|
A nie lepiej a'la Star Wars? ;]
@down Nie śmieje się. Lubię SW i wiem "coś więcej" oprócz 6 epizodów Lucasa. Jednak już chyba przesądzone, że żadnych przyszłościowych realiów nie będzie. Większość użytkowników woli czasy z lejącymi się elfami i krasnalami oraz bandytami z łukami na drogach. ;] |
Nie śmiej się wylansowany. SW to dość popularne realia do rpg ;)
|
Sapkowski. Jutro idę do księgarni po Wiedźmina /o/.
|
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:06. |