![]() |
Najlepsza profesja do zdobywania doswiadczenia?
Która z profesji jest wg. ciebie jest najlepsza do szybkiego expienia?
Na stronie www.erig.net mozna zauwazyc, ze wszystkie profesje sa mocne jesli chodzi o zdobywanie doswiadczenia. Ale co ty o tym sadzisz, ktora profesje uwazasz za 'maszynke do zdobywania doswiadczenia'. Sorcerer: [CHAR]Nobztrakt[/CHAR] Saphira Sorcerer 217 +17,547,465 14 Druid: [CHAR]Rocky'Now[/CHAR] Candia Druid 214 +15,761,652 08 Knight: [CHAR]Ancienciq[/CHAR] Guardia Knight 221 +12,182,653 Paladin: [CHAR]Mozani[/CHAR] Hiberna Paladin 196 +11,500,000 Prosze takze o uzasadnienie swojej odpowiedzi. |
Sorcerer
Ja zaglosowalem na profesje: Sorcerer.
Sorcerer moze uzywac najsilniejszych run ofensywnych czyli SD, posiada takze czar 'exevo gran mas vis' ktory kosztuje jedyne 650 many a zadaje potezne obrazenia. @ankieta Ankieta (365 dni) |
;
Cytuj:
Druid też może. Moim zdaniem najlepszy do zdobywania exp jest knight - bo może botować. Jeżeli nie ptarzymy na bota to paladyn. |
Moim zdaniem palladyn, nie traci potionow tak jak knight a speary szybko sie nie koncza
|
Cytuj:
Czy ja wiem czy knight sabiej expi od pala :p |
Według mnie zdecydowanie Paladyn.
|
Palek, ale sorc/druid może szybciej od niego, jednak wtedy więcej kasy musi wydać na runy i potiony.
|
Moim zdaniem knight, moze troche potrwa skilowanie ale jak podbiegasz i wgniatasz na hita to podniecajace xD:D
|
Palek.
Teraz jak obrażenia z run zależą tylko od mlvl to sorcek to palek który ma mniej życia, niższy shielding i wyższy koszt amunicji.:lucznik: |
zależy w którym etapie... na początku oczywiście knight... na wyższych lvl paladyn wymiata, ale na high bez sorca/druta ani ruszB)
|
Zakładając, że mamy tyle pieniędzy, że nie skończą się nam one przy 24-godzinnym expieniu, to sorc/druid, z naciskiem na sorca (frosty z rage of the skies).
|
naj jest sork ale takie 17kk expa to takie waste że... a bez waste lub z zyskiem to jak dobry pallek z assasinkami pójdzie na hunta to kładzie wszystko co na niego idzie
|
Nie wiem kto w tej sondzie głosował i dlaczego aż tyle osób wykazało sie kompletnym brakiem wyobraźni, ale dlaczego więcej osób uważa knighta za lepszego pgera niż sorca? Rozumiem że na 10 czy 15 lev knight rzeczywiście bije mocniej niż sorc, ale prawdziwa gra zaczyna sie na lev 10x razy wyższych i tylko takie sytuacje powinny być rozpatrywane.
A mój głos idzie na sorca. 17.5 miliona expa w dzień, prawie 1 mln expa w godzinę- takie rekordy, mimo że rzadkie i drogie, to jednak dobrze pokazują, która profesja ma największy potencjał. Palkiem i knightem nawet na wyższych lev to 300k/h jest wyczynem, a i tak zazwyczaj w wiekszości miejsc expi się z tym standardowym 150k/h czy cos koło tego. Inna sprawa to profit, ale to akurat jest pomijane w tym temacie :P chodziło autorowi o najlepsza profesje do zdobywania expa. @ UP Jeśli chcesz wiedzieć to Nobztrakt zarobił tyle kasy, ze mogłoby mu starczyc na nastepne 2-3 takie pg. Zużył 1.8kk na manasy, to loot: http://img205.imageshack.us/my.php?image=fiskmatth8.jpg + 500k kasy. |
Nie chodzi kim,chodzi kto gra....;)
|
Moim zdaniem knight bo może zarobić dużo kasy i jak dobrze wyskilluje to dużo potworów może brać na 1 hita. Jednak paladynem expi się też dobrze :)
|
Paladin. Jak kupujesz kase na allegro to sorc/druid
|
Jak dla mnie to paladyn jest najlepszy oto powody :
+ walki z dystansu + może robić amunicje + bardzo silnie wali + szybko zarabia kase + z małym levelem np.10 może iść na ds-y o ile będzie to otwarty teren :) + ma możliwość używania sd + exura vita + hmm + skilować trochę trudno ale potem to jest nie paladyn tylko wymiatara :D +knight nie zdoła dogonić paladyna (zależy który lvl przeciwko któremu) a ten wali go z daleka :) + łatwo się nim gra i szybko się expi Teraz coś o najgorszej według mnie profesji - druidzie :P - wali słabo - powoli expi + też wali z sd + exura vita - słaby ( hp ) jeśli paladyn go trafi to zamienia się w popiół :] Ranking : 1 miejsce - Paladyn - puchar proszę :) :cup: 2 miejsce - Knight 3 miejsce - sorcerer 4 miejsce - druid |
Jaka jest teraz średnia wieku na forum w tibii ? Czy najszybciej to dla was znaczy to samo co najtaniej, najłatwiej etc. ? A to wymienianie pana up ... Z miejsca widać, że Twój najwyższy lvl oscylował w granicach 30. Druid i słabo "wali" ?
Nie zmienia to faktu, że jeśli chodzi o ankiete to zdecydowanie najszybciej expi sorc, myślę że dobry druid jakby spróbować bić dle na poi z mass frigo mógłby wyciągnąć niedużo mniej expa niż sorc na frostach. /Bykunn |
Cytuj:
|
@EDIT
Sorry, post do skasowania, pomyliło mi się ;] |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:45. |