![]() |
Terry Pratchett - ¦wiat Dysku itd.
Witam wszystkich ;>>
Widzialem du¿o osób na forum, które maja w podpisach cytaty z ksi±¿ek Terrego Pratchetta, dlatego postanowilem zalozyc ten temat :] Co my¶licie o jego ksia¿kach? Czujecie ten angielski humor? Xd Mi osobi¶cie jego ksia¿ki sie BARDZO podobaja ;> Na razie jestem w trakcie czytania po kolei, tak jak wysz³y jak wysz³y ksi±¿ki z cyklu "¦wiat Dysku", ale mam te¿ za sob± Dobrego Omena ;> |
Ostatnio zaczalem, jestem po "Kolorze Magii". Zafascynowal mnie ten pisarz, potrafi wykreowac bardzo ciekawy swiat i bohaterow, ze az chce sie czytac.
No i niektore fragmenty wrecz zabijaja. =P |
Przeczyta³am ponad 30 jego ksi±¿ek. Jedna lepsze, drugie gorsze. A niektóre wrêcz niesamowite; ) Ostatnie ksi±¿ki wychodz± mu niestety gorzej.. Ale i tak nie ¿a³uje przeczytania ich. Osobi¶cie uwielbiam wrêcz ¦mieræ i Stra¿ Nocn± ^^
Bardzo pasuje mi jego humor. Czarny. Nie próbuje byæ ¶mieszny na si³ê. |
Jest zbyt fajny, ¿eby o nim rozmawiaæ ;]
Szczerze mówi±c to ja przeczyta³em na razie 5 ksi±¿ek (zaraz szósta) i muszê powiedzieæ, ¿e jednak im dalej tym lepiej. |
"Dobry Omen'', ''Mort"... czyta³em inne te 2 szczególnie zapad³y mi w pamiêci ;)
|
Czyta³em chyba tylko jedn± (wstyd) jego ksi±¿ke. Tzn. jedn± ze '¦wiata Dysku', nie wiem jak jest u niego z inn± twórczo¶ci±. By³o nawet sympatyczne, ale nie widzia³em w tym nic nadzwyczajnego. Muszê siê przysi±¶æ i poczytaæ.
|
Kocham jego twórczo¶æ. "¦wiata Dysku" Nie czytam po kolei, ksi±¿ki nabywam te, które uda mi siê dorwaæ. A wiêc walczmy o to. O wszystko.
Prawda! Sprawiedliwo¶æ! Wolno¶æ! I jajko na Twardo! |
Nie lubiê Pratchetta. Pisze naprawdê dobrze, specyficznie, ale go nie lubiê. Po prostu do mnie nie trafia.
|
Ja zacz±³em czytaæ ksi±¿ki prachetta od koñca ^^. Moja ulubiona seria to stra¿ miejska (Vimes i Marchewa roox), a ulubiona ksi±¿ka to chyba "Stra¿ Nocna". Ogólnie czyta³em wszystko oprócz serii z czarownicami i tych nie z serii ¶wiata dysku.
|
Obecnie czytam ksi±¿ki o nocnej stra¿y, fajne s±.
|
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:28. |