Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Broń i przedmioty (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=15)
-   -   Avenger vs 1 handy (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=187482)

Kajzer 31-07-2008 14:40

Avenger vs 1 handy

Moze temat był wałkowany juz kilkukrotnie ale chcę sie upewnic na 1000% bo naprawde nie chce mi sie wiezyc ze blokowanie potworow z avengerem w lapie jesty bardziej oplacalne niz z ktorym kolwiek 1 handem + shield (oprocz sova i mmsa)

Avenger ma 38 defa Justice seeker ma 24 i np demon shield i powiedzcie mi czy naprawde bicie expa z avengerem jest bardziej oplacalne?

a co z tymi 2 hitami na shielda ktore shield przyjmuje? jak to sie liczy w 2 handach?

czekam na rzetelną odpoowiedz :*

Darkh 31-07-2008 14:46

A Ave blokuje się podobnie ale możesz tylko 1 potwora przyjąc na shielda.

Ja na 50 levelu z ave ze skillami 75/75 na guardy chodziłem, bo mniej obrywałem niż demon shield + relic. Hity też były mniejsze ale to mi tak nie przeszkadzało bo i tak dość szybko padały.

Kajzer 31-07-2008 14:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Darkh (Post 2207706)
A Ave blokuje się podobnie ale możesz tylko 1 potwora przyjąc na shielda.

Ja na 50 levelu z ave ze skillami 75/75 na guardy chodziłem, bo mniej obrywałem niż demon shield + relic. Hity też były mniejsze ale to mi tak nie przeszkadzało bo i tak dość szybko padały.

czyli roznica jest taka ze z shieldem lepiej chodzic na potwory ktorych jest duzo naraz np guardy bo wtedy jest wieksza szansa na zablokowanie hita przez shield? mam racje?

Darkh 31-07-2008 14:55

Mniej więcej tak, chociaż w two handed częściej wchodzą hity, sprawdzone. Jeżeli chcesz huncić solo jakieś mocniejsze potwory, bierz two handed, na behe czy coś radziłbym raczej shield + sword bo jak cię dopadną dwa to będzie ostro :p

Gdy biłem draga z Mystic Blade i Dragon Slayera wyglądało to mniej więcej tak:

Strata hp:
Mystic Blade: 200-300
Dragon Slayer: 150-250

Ilość Hitów:
Mystic Blade:10-12
Dragon Slayer: 7-10

Podczas ataku mystic blade wchodziło mniej więcej 3-4 chmurki/sparki podczas walki z jednym dragonem, w wypadku dragon slayera było to 1-2.

Leira 31-07-2008 19:16

kumpel ze skilami 85 blokowal bk z avangerem i dostawal mniejsze hity niz inny kumpel ze skilami 85 ktory mial js i mms czyli blokowanie jednego potwora bardziej oplacalne jest avangerem (mieli to samo eq) jeden z moich znajomych ek twierdzi ze: "najt z avangerem moze expic wszedzie tak jak pall z ass starkami" :)

Fabian_wolf 01-08-2008 06:59

leira ;) moze isc nawet na demce z knife :P

A co do tematu:

liczba np.+3 przy def sova dodawana jest do def MMS-a wiec masz def =40
ave def= 38, JS+demonka =38
jesli masz ave chodzisz z nim na potwory typu dragi bo sie najbardziej oplaca
na slabe i liczne potworki natomiast bierzesz JS lub sov w zaleznosci co masz :)
Oczywiscie nie ma to czesto takiego wielkiego znaczenia.

Avenger jest o wiele lepszą opcją na KAŻDY RODZAJ EXPA niz
1 reczne miecze (moim zdaniem) poniewaz szybciej sie expi a różnicy w otrzymywanych hitach sie nie odczuwa :)

Ale jest tez druga strona medalu z kturej ja kozystam (uzywam sov) mianowicie:
rosnie shelding :D a szybkosc expienia jest niewiele mniejsza... po kilku miesiacach mozna sie ucieszyc jakims skilem :)

Ale zamieszalem :D kazdy woli cos innego, mnie denerwoje stojacy shelding :)

a co do blokownia silnych potworów polecam .......... ;)

Emok 01-08-2008 11:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kajzer (Post 2207718)
czyli roznica jest taka ze z shieldem lepiej chodzic na potwory ktorych jest duzo naraz np guardy bo wtedy jest wieksza szansa na zablokowanie hita przez shield? mam racje?

Tak, tylko z Avengera, guard pada na ~2 hity. Dlatego wyznaję zasadę - only Avenger (tani i mocno bije).

@down
Ale Ty spędziłeś wiele godzin na skillowaniu, które ja przeznaczyłem na expienie. I teraz nie bijesz mocniej, niż ja.
Btw. Ave na jego servie kosztuje 40k ^_^.

Amorekboy 01-08-2008 11:32

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Emok (Post 2208963)
Tak, tylko z Avengera, guard pada na ~2 hity. Dlatego wyznaję zasadę - only Avenger (tani i mocno bije).

ja chodze z BRIGHT SWORDEM i tez guard mi pada na dwa hit...

@topic
radzil bym, zebys sobie sam to sprawdzil ;) przekonasz sie na wlasnej skorze co leprze i wygondniejsze dla Ciebie ;) (oczywiscie jesli masz kupe kasy zeby to kupic)

pozdrawiam...

Wzorek 02-08-2008 11:24

Avegner - najlepszy dostępny 2h z gry trzy zalety: taniocha, nie musisz skillować tylko sam sword fighting rośnie podczas expa :) 50 ataku i 38 defa (czyli jak sca + demonka) dodatkowo trzeba mieć jak najwięcej armora na sobie ale przy takiej liczbie zalet jest to nie zauważalne :cup:

edit: Udowodnione naukowo że z 2h blokujemy tak samo jak z 1h + shield

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 05:56.