![]() |
Wasze fobie
Jakie macie fobie?
Ja: Klaustrofobia - lęk przed ciemnymi pomieszczeniami tafefobia - lęk przed pogrzebaniem żywcem Bardziej przed tym 2. Wyobraźcie sobie, budzicie się nagle w trumnie, w niej można 30 min przeżyć... Ja bym zawału dostał... |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@topic: Trochę boję się pająków, zwłaszcza jadowitych, więc arachnofobia. @Down: Teraz nie bardzo wiem czy dopisać entomofobie, ponieważ mam lęk przed owadami, ale tylko niektórymi... |
Ja:
entomofobia - lęk przed owadami homofobia - wiadomo ... |
ale on nie może nawet o tym myśleć. zaczyna sobie to wyobrażać i... serce bije mocniej, dech w piersiach zaparty, w głowie zaczyna się kręcić, mimo, że rzeczywiście siedzi sobie w fotelu i tylko do głowy mu przyszło to, czego się boi. ja kiedyś miałem tak jak, że np. idę ukroić sobie kromkę chleba, łapię za nóż i nagle zaczynam sobie wyobrażać ni stąd ni zowąd, że odciąłem sobie palec i mocno bać się tego. teraz mi przeszło, może nie zawsze czuję się komfortowo widząc ostre narzędzia czy krew, ale fobia to z pewnością nie jest.
|
Nie posiadam takowych. Chyba.
|
Ja mam lęk wysokości. Pamiętam, jak pierwszy raz jechałam na diabelskim młynie, to był koszmar...
|
Entomofobia - lęk przed owadami (dotyczy głównie pszczół i os)
W małym stopniu też awiofobia - lęk przed lataniem samolotem nautofobia - lęk przed rejsem statkiem |
Lęk wysokości ;(
Kiedyś też bałem się krwi, ale jestem już duży i sie nie boje. B) Cytuj:
Jak nie to nie wiem ;p |
Entomofobia jak wy to nazywacie przed all duzymi co latają xddd
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@up sekundki xD |
Nie mam żadnych fobii... Boję się tego, co każdy: ciemności, samotności, własnej wyobraźni.
Ja mam fobię przyklejenia się do mojego podniebienia masła orzechowego. I zaskoczę was- JEST TAKA FOBIA, ma nawet mądrą, łacińską nazwę - arachi-cośtam-fobia. BYŁO. @down Idiofobia? |
Jak sie nazywa fobia, w ktorej czlowiek obawia sie idiotow? Bo ja mam wlasnie tak fobie, niesamowicie boje sie kretynow.
|
Oj z pewnością macie jakieś fobie. Znajdziecie je w książce "Spokojnie to tylko FOBIA".
Propriofobia. |
Heksakosjoiheksekontaheksafobia.
|
Skejtofobia
Brakpiwafobia i archanofobia mimo ze ptaszniki hodowalem 3 lata (przed wojem) xD Pozdrawiam |
emofobia- brzydza mnie emo
homofob, geje precz |
Cytuj:
Ja mam taką jedną, ale niestety nie mogę wam powiedzieć :p |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:23. |