![]() |
Problem ze ściągnięciem TibiCam
Więc tak, mam Antywirusa 'G Data AntiVirus' i gdy prubuję ściągnąć TibiCam pod jakąkolwiek wersję to mi wykrywa Trojana (Win32:Trojan-gen {Other}).
Czy TibiCam naprawdę jest zawirusowana? Czy mój antywirus coś źle wykrywa? Aha, dlatego ściągam jakąkolwiek wersję TibiCam, bo trzeba podmienić plik MDA, który ja mam (8.21) i nie jest on zawirusowany, tylko tibicam . e x e |
Ostatnio coraz więcej programów z nowymi bazami wirusów wykrywa tam keya ;x ale tego nikt nie sprawdził bo na tym forum to tylko dużo gadać potrafią ;)
|
ja mam ten sam problem z avastem, ktory nigdy mnie jeszcze nie zawiodl a wiec niech nikt kolejny nie pisze ze avast to jeden wielki ch*jowy eksperyment
|
jak mialem avasta to tez mialem to samo, moze wylacz antywira na czas sciagania a potem zrob scana na virusscan.jotti.org ale nie sadze zeby byl tam key
|
Waśnie skanery online także wykrywają tam wirusa. I to nie jednego. Avast mi oczywiście wyje przy ściąganiu... Nie wiem, czy ktoś podmienił tibi.cam na stronie, czy to wszystko przez jakąś aktualizację antywirusów - ale żeby wszystkie krzyczały?
Ma ktoś czystą wersję cam (exe)? @down Było, pamiętam. Ale nikt do niczego nie doszedł ; ). |
jakis czas temu byl nawet na forum temat o tym ze avast cos wykrywa...ja narazie ogladam przez tibiacam tv
|
Z ciekawości przeskanowałem swoje zbiory i okazało się, że tylko w mojej TibiCam 7.92 nie było żadnych wirusów. Cóż, to, że antywirusy piszczą, nie znaczy, że na 100% to jest zagrożenie. Ja używałem TibiCam od 7.92 i hacka nigdy nie miałem.
Cytuj:
|
Cytuj:
AntiVir Found TR/Smalldrp.ACPY Avast Found Win32:Trojan-gen {Other} Ikarus Found Trojan.Smalldrp.ACPY Norman Virus Control Found W32/Smalldrp.ACPY @Edit Z drugej strony jakby byl to keylooger musialby byc wpis w rejestrze ,a nie mam zadnego swinstwa bo skanowalem ,combofix ,silentrunners, hijackthis ,skany dalem na forum, potwierdzilii ze komputer jest czysty |
Cytuj:
|
Nie ma tam zadnych keyloggerow.
|
Cytuj:
|
ciunki masz na mysli program Tibicam czy Tibiacam tv ?
Problemu by nie bylo gdyby Cip Soft wprowadzil swojego oficjalnego cama i stworzyl by na swojej stronie dzial gdzie filmy bylyby bezpiecznie dodawane i odtwarzane. Nie wiem czemu ciagle czegos takiego nie ma. :/ Co do tibicam-a zdania sa podzielone, co wprowadza pewne watpliwosci. |
Cytuj:
Jednakże narazie nie proponuje tego sciagac ,az do rozwiazana sprawy Cytuj:
@edit Jezeli kogos tak bardzo ciekawi to proponuje uzyc google i sprawdzic co robi ten wirus |
Moją wersję tibicam sprawdziłem virustotalem i jest ona czysta, jak ktoś chce to mogę na rapida wrzucić.
|
Cytuj:
|
Kurde... Zapomniałem, że był patch, chyba jednak nie mam aktualnej, wybaczcie za to :confused:
Niedowiary! :o Skanowałem ten plik virustotalem miesiąc temu i był czysty, teraz nagle 8 trojanów wykrywa! Otworzyłem dziś tibicam, czy mam już trojana? Zna ktoś ten typ? jest niebezpieczny? Tutaj link do raportu: http://www.virustotal.com/pl/analisi...2ac3a6acef33dd |
Jezeli ktos by chcial ponaglic Cip Soft ze stworzeniem wczesniej wspomianego przeze mnie programu ich autorstwa do nagrywania filmow podczas gry, to zapraszam na Proposals Board na Tibia.com do watku:
http://forum.tibia.com/forum/?action...readid=2252345 Pozdrawiam. |
kurwa jako jedyny miałem blessed sheild i maqic lond sworda i jako drugi dragonowe scale legsy i sobie włonczyłem tibikamsa i chack :/
jebany chuj jednak podmienił :( wszystko poszło sie jebać i 23 levele w dól :/ i jeszcze mi usuneli fralo beata 292 ek tesz przez tibikama ratójcie plx |
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:34. |