![]() |
Lagi
Czytałem FAQ na ten temat, ale niestety nic nie pomogło :/
Mianowicie jak gram mam często 1-2 sekundowe lagi, może to niewiele ale nie powinno ich być i już raz omało nie padłem przez nie na Guardach. Mam łącze 1mbps, w tle nie chodzą rzadne inne programy (a już na pewno rzadne p2p które zamulają neta). Komp PIV 2.0ghz, 128rimm, geforce2, win XP Co może być ich przyczyną? |
a gg nie chodzi?
fire wall? antywirus? ostatnio sa jakies problemy z gg z niewiadomych przyczyn potrafi zajac ponad 200mb pamieci moze masz wlaczony windows update i co jakis czas sprawdza czy sa nowe aktualizacje - zajmuje czas procesora czyli lag to samo dotyczy antywirusa moze firewall blokuje jakis atak na twoj komputer, ktos wysyla ci uszkodzone pakiety? sprawdz jakie procesy dzialaja w tle i powylaczaj te zasobozerne |
Cytuj:
Tlen jest wyłączony, tego windowsowego firewall'a wyłączam na czas grania, antyvira nie mam, a automatyczne aktualizacje są wyłączone. Procesy - same systemowe, rzadnych śmieci nie ma... Aha, niedawno instalowałem SP2, może to mieć jakiś wpływ? |
Fajnie.. ja mam tak samo. Tylko, ze ja mam lagi po 3-5s. I tak samo jak u Ciebie nic nie chodzi w tle i wogle powinno byc lanc-glanc.. ;] Ale nie dziala..
|
odinstaluj SP2 i powiedz jaki jest rezultat
|
Cytuj:
Ma ktoś jeszcze jakieś rady? I czy format coś pomoże? :( |
Format dysku + reinstall XP'ka nie pomógł :/ Niewiem o co tu biega, wysłałem maila do CIP'ow może przy odrobinie szczęścia w tym roku odpowiedzą... a puki co o zakupie PACC'a moge zapomnieć bo to strata kasy przy takich lagach X(
|
a jakie detonatory zainstalowales? wersja?
|
Marshal, wspolczuje. Ja tak mam od poltora roku. Reinstalowany system byl jakies 15razy. Naprawde nie wiem dlaczego tak mam. Wszystko bylo chyba robione.. ale teraz mi sie jeszcze plyta glowna cos zepsula (gry z lepsza grafika zacinaja mi kompa po minucie grania), wiec bede musial kupic nowego kompa ;/
|
Cytuj:
Cytuj:
|
wywal sterowniki i zainstaluj jakies 22.00 albo cos podobnego
cos nizszegoniz 30.00 |
Nadal nic ;(
Odinstalowałem tamte i wgrałem 28.32 bo te akurat miałem na płytce i 0 zmian... wydaje mi się że to nie wina kompa, ale coś z łączem :| pogadam jeszcze z moim dostawcą neta, może on coś wie :confused: |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 15:22. |