![]() |
Pierwsza rzecz po włączeniu kompa
Piszcie tu, co robicie od razu po włączeniu kompa. Oto moja hierarchia:
- Winamp! - sprawdzanie poczty - sprawdzanie for netowych - podróż do kuchni po przekąskę - ostre giercowanie/webmasterowanie |
:)
Ja też zaczynam od winampa :)
później lece po herbate ,po czym nieraz odpalam Tibie gdzie zwykle jak nie expie to ustawiam skillowanie lub robienie mlvl ,dalej włączam GG lub mirc i niczego więcej mi nie czeba :D |
Wlanczam internet :D
|
hatrick
tibia.pl windows media player (nie cieppie winampa) gg poczta gry |
Włączam kompa-->włączam gg-->włączam tibia.pl-->Włączam tibie/łaże po forum, necie :) Niestety winampa nie włączam, gdyż na tym kompie niemam głośników :(
|
Wyłaczam zbedne rzeczy z paska zadan (nigdy nie chce mi sie wejsc w msconfig ;p) -----> wlaczam neta i przegladam to forum -----> patrze czy nie ma nowych notek u moich kumpli na blogach ------> sprawdzam komenty u mnie na blogu -------> mIrc --------> sprawdze poczte czasem..
|
1. Włączam komputer.
2. Przypominam sobie że jutro mam 2 sprawdziany. 3. Wyłączam komputer... |
Cytuj:
5.Gram do oporu. 6.Wylaczam komp. EWENTUALNIE 7. Ucze sie na sprawdziany LUB 8.Mysle, ze poucze sie przed szkola / na lekcjach / przerwach. ;) |
Odpalenie kompa, wybranie systemu, odpalenie MIRC'a lub X-chata, wlacznie sprawdzania pingu, winamp, przegladarka no i gg :P
|
Zalezy o ktorej. Jesli przed poludniem gasze ochrone avasta i odpalam tibie. Jesli po poludniu to sa dwie mozliwosci:
1)GG/Winamp/Tibia.pl/mIRC 2)Soldat |
Bardzo rzadko zdarza mi sie włączyc kompa starszy siedzi w domu i od 6 godziny pracuje na kompie. Ale jak sie dopadne...
1. -> GG!! Sprawdzam czy jest ma dzieweczka. 2. Jak nie ma starszego Tibia. 3. Odpalam Foobara. |
- Sprawdzam czy sie wentylator kręci...
|
u mnie to tak
1 odpalam kompa 2 odpalam neta 3 odpalam gg 4 odpalam winampa 5 winamp sam sie wylacza 6 odpalam forum 7 stary wpada na chate 8 sapie zebym sie uczyl wiec mowie ze wylacze kampa za chwile 9 sytuacja powtarza sie chyba z 20 razy 10 dostaje kare na tydzien ( a na drugi dzien sie konczy) 11 ide do klopa 12 pije herbate 13 brzybiega babcia z zarciem 14 w tym momencie ktos sie do mnie odzywa na gg i automatycznie go blokuje za zaklucanie porzadku 15 wkoncu ulegam staremu i wylaczam kompa 16 biore zeszyt 17 puszczam muze 18 patrze sie w sufit az stary przyjdzie 20 ide spac |
a ja tak:
1. włączam kompa 2. wkładam płytkę z muzą i odpalam ją w windows media player 3. sprawdzam poczte 4. gram w Tibię/serfuję po necie (niepotrzebne skreślić) |
1. Włączam kompa.
2. Kopię w obudowę, bo znowu coś siada. 3. Wreszcie po kilku minutach włącza się Windows. 4. Wyłączam niepotrzebne rzeczy z paska zadań. 5. Włączam Foobara (nie Winampa jak większość :P ) 6. Włączam neta i sprawdzam fora, maile itp. 7. Gram chwilkę w Pasjansa. 8. Włączam jakąś gierkę. 9. W międzyczasie gadam na GG i kilka razy walczę z kompem. 10. Stwierdzam, że trzeba by formata zrobić :D Potem powtarzam czynności od 6-8. That`s All Folks! :D |
A ja:
1.ukrywam tlena żeby żadne noobki mi nieprzeszkadzały 2.wchodze na forum tibia.pl 3.gram w tibie na ots serwer. A reszta jest już pomieszana:] |
1.Włączam kompa
2.Czekam aż wszystko się załaduje 3.Sprawdzam czy nie ma nowych aktualizacji do nortona 4.Odpalam Opere (przeglądarke!) ;) 5.Sprawdzam poczte (The Bat!'em , a czym niby ? outlookiem ?) 6.A dalej to już różnie bywa :) |
-tibia.pl
-BG2 i da capo i ad infinitum itd:) |
Odpalam kompa
Sprawdzenie upadate'u Norton'a i Ad-Aware'a Odpalam Operę Czytam newsy na WP Przeglądam sport na WP Szybki podgląd moich aukcji na Allegro GG Jem Odpalam grę na stres (NFSU2 obecnie, jak skończę coś innego) Poczta 1 Poczta 2 Windows Media Player z jakąś muzką Telefon do laski Jak mnie szczypią oczy idę na Tibię Jak mi się znudzi idę na tibia.pl |
1.Włacząm PC
2.Mama się sapie żebym najpierw odrobił lekcje i się zdeka pouczył... ja na to mówie że za chwile i tak w kółko aż do późna. 3.Włączam Winampa 4.Właczam gg odbieram jakieś po****ione łańcuszki od koleżanek (nie wiem dlaczego jesze ich nie zablokowałem :p ). 5.Pytam się wszystkich na gg z klasy czy coś na jutro zadane albo jakiś sprawdzian. 6.Lookam ile osób na Tibii...jak poniżej 850 to się ładuje i gram do północy aż przychodzi mama i wyłącza PC...jeśli nie to włączam Quake3,BG2:ToB albo cuś innego albo siedze na necie i bezmyślnie gapiąc się w ekran klikam gdzie podadnie. 7.Słucham krzyków siostyr żebym zeszedł z kompa bo ona se musi z koleżankami pogadać. 8.Właczam Ad-aware 6. 9.Jak mi się nudzi wchodze na miniclip.com albo newgrounds.com i siedze z kilka godzin :) 10.Spoglądam w lewo (bo po lewej mam plan lekcji :p ) i zauważam że jutro jakaś ważna lekcja i natychmaist wyłączam PC :) |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:13. |