Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Profesje (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=21)
-   -   Gra druidem na facc? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=188975)

Ja13 12-08-2008 13:34

Gra druidem na facc?

Mam 82 lvl druida i skonczyl mi sie pacc. Zważając na to, że grałem nim tylko wtedy gdy miałem pacc nie bardzo wiem co mozna nim robic na facc. Pacc nie bede mial przez dosc dlugi czas, a wiec moje pytanie: czy odpuscic sobie tibie dopóki nie bede mial pacc, czy expic, jesli tak to gdzie? Jesli to ma jakies znaczenie gram na non-pvp. Z gory dziekuje za pomoc.

Sehrman 12-08-2008 14:03

idź expić - orcland dragon lairy demona jako siocher i shotter...

Adi Pro Knight 12-08-2008 14:05

sio jest chyba dla pacc
Ale ten czas dopuki nie bedziesz miec pacc to expij na facc... Tez sie da. Ale pewnie slabiej.

ZapodajMuze 12-08-2008 14:12

Gra na faccu jaka kolwiek postacia nie ma sensu w moich oczach wiec kup sobie drugiego pacca albo poprostu sobie odpusc.

Voniek 12-08-2008 14:31

Miałem podobnie - moim ex-druidem na poziomie 60 na FACC expiło się bardzo przyjemnie. Dragi/Dle/Gsy z frigo hur szły super, często się zwracało. Najbardziej zakochałem się w Drakonii - daaaleko od ludzi, dość trudne przejście (zawsze zostawiałem po sobie ślad w postaci zlurowanego EB :P). Exp ledwo wyrbiał za mną, ale było bosko. GSy podobnie jak z Dragami super szły, choć hity były mniejsze. Kiedyś na 5 bp smp poleciały 3 silki, więc nie muszę mówić jaki zwrot był :)
Podsumowując, gra druidem nie jest wcale trudna na FACC, pod warunkiem, że wiesz co i gdzie robić :]

kaxiorek 12-08-2008 15:04

Facc ? Mozna dragi z frigo hur (slabsze od exori frigo ale zawsze cos) lub demonia wrl z sd ;p

Voniek 12-08-2008 15:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kaxiorek (Post 2225632)
Facc ? Mozna dragi z frigo hur (slabsze od exori frigo ale zawsze cos) lub demonia wrl z sd ;p

O dragach już napisałem, są super. Wrl z SD = za duże waste (no chyba, że na wydane 100k loot w postaci 10k odpowiada Ci ;))

Hawusss 12-08-2008 15:54

Narób se runek ;o
Ew. rób runki a potem nimi expij :P

Prawomysl 12-08-2008 16:28

Ja bym sobie albo odpuścił ale raczej nie... Robilbym runki, nie ważne, ze nawet miech ale kasy by bylo troche i potem jak bedzie pacc mozna zrobic malutkie waste i isc na lepsze potworki.

Voniek 12-08-2008 16:52

2up & up
Wy chyba nie wiecie co mówicie...Grał ktoś z was w ogóle na facc na podobnym poziomie? Wątpie...
Robienie Runek to KOMPLETNA STRATA CZASU. Z opłacalnych run druid może jedynie robić avalanche. Po jakimś czasie SP się kończą, a odrabianie ich zajmuje 'troche' czasu. Najlepiej będzie, jeżeli do pacca poexpisz z frigo hur na dragach/dlach/gsach, a nie pożałujesz. Powbijasz expa, mlvl, może wpadnie trochę kasy na przyszły exp. Powodzenia :)

P.S. Kto nie wie, niech się nie udziela, gdybanie pozostawmy innym ;)

*edit
*down
M - Voniek
D - Vonka
:P

Equa 12-08-2008 21:41

Pomijając miejscówki podane przez Voniek (nie odmieniam, bo nie wiem czy można ;) ), to chciałbym dołączyć PoH, Ghoust Land, Isle of a king, Mintwallin, Dwarfy (Guardy przede wszystkim, ale na tym poziomie zalecam brać dwa poziomy w którejś jaskini, łatwo można lootbag zrobić i przemycić na pocztę leżącą między Thais, a mostem), Fibula, BK (jak masz szczęście zająć spot).
Naprawdę da się grać Druidem na facc, choć to trudna sprawa. Bardzo trudna sprawa. Mana rośnie wolniej, tak samo SP, nie ma tylu czarów ofensywnych (nie licząc run), ale jednak - Druid, nawet na facc, potrafi dobrze wymiatać.

kokos667 12-08-2008 22:48

1.Na dragach miałem najczęściej waste z icicle/frigo hur, exp sredni
2.Mintwalin - możesz zbierać i wysyłać lota, exp bardzo słaby
3.Orc Fortress - Najbardziej polecam, bijesz głownie zerki i zbierasz halberdy(jak masz softy nie bierz potionow i zbieraj je do bp i wysylaj, jak nie to robisz loota na ziemii, ale nie polecam bo na no-pvp często kradną). Exp nawet taki sobie.
4.Gsy na crusie biłem z hmmow, zawsze pare k na plus, exp tak jak dragi
5.Wrl demona, jak masz duzo kasy to mozna chodzic. Na 10 bp sd bedziesz mial jakies 20-40k loota, zalezy od farta.
6.Elf Fortress, bierzesz pełno potionw/softy i kilka parceli, bijesz glownie arcanisty,(w tydzien grania po 3-4h dziennie zarobilem około 120k)

Mam nadzieje ze sie przyda
Pozdro =)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:04.