![]() |
FACC ---> Knight czy Sorcerer?
Witam....jestem tutaj nowy więc proszę wszystkich o wyrozumiałość oraz pomoc :P A mianowicie.... Mam problem ponieważ nie wiem którą postać wybrać spośród dwóch.... Sorcerer czy Knight. Dodam że to serwer PVP --> Aldora oraz konto nie będzie posiadało PAC'a. Który char mnie nie zawiedzie w expie oraz jeżeli to będzie konieczne to zabije PK który będzie mnie atakował?
Myślałem nad Sorkiem i juz nawet ułożyłem sobie spis czarów które będą mi przydatne...tzn. OFENSYWNE: -exevo flam hur (od 18lvl) -exevo gran vis lux (od 29lvl) -exevo vis hur (od 38lvl) LECZĄCE: -exura -exura gran -exura vita -exana pox DEFENSYWNE: -Utamo Vita A myśląc o "knajcie" za dużo nie myślałem bo on to tylko by uzywał 2-uch czarów.... exura i exana pox. Więc proszę pomóżcie mi dokonać wyboru.... P.S. Przepraszam za wszelkie błędy jakiekolwiek popełniłem oraz proszę jeszcze raz o pomoc.... z góry dziękuję :);) P.S.2....aha byłbym wdzięczny jeżeli odpowiadający uzasadnił swój wybór :) POZDRAWIAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW TIBIA.PL :D |
Bez pacc'a lepiej gra się knightem, zależy jaki styl gry Ci odpowiada, moim zdaniem ciekawszą profesją jest sork ... Ale co Ty wolisz musisz sam sobie odpowiedzieć na to pytanie :)
EDIT: Sork - profesja trudniejsza w rozwoju, trzeba mieć pojęcie jak nim grać, ma większe możliwości pvp niż knight, jest najbiedniejszą profesją, ponieważ wydaje sporo pienidzy na runy - potiony. Knight - profesja łatwa w rozwoju, jest "bogatszy" niż sork, trudno go zabić, kiepskie pvp, musi mieć zawsze dobre skile i eq, jego ciosy są "darmowe" To chyba na tyle, jeśli masz jakieś wątpliwości, chętnie odpowiem :p DOWN: Te wymagania moim zdaniem spełnia paladyn ;] |
Właśnie o to chodzi że nie potrafię sam sobie dogodzić :confused: bardziej przyznam że podoba mi się sorcerer ale mam wahania ponieważ z tego co czytałem to bardziej ta profesja pasuje do PAC'a bo zawiera te najważniejsze czary.... A jak myślę o "knajcie" (nie wiem jak sformułować po angielsku :P ) to mam obawy że na świecie PVP nie poradzi sobie w walce z innymi graczami.... temu chcę poznać wasze opinie na ten temat które w 99% pomogą mi podjąć tę właściwą decyzje jakiej nie będę żałować :)\
P.S. A jeżeli te obydwie postacie do mnie nie pasują to podam moje wymagania postaci: - Dobra postać dla FACC'a - Potrafi dać niezłego kopa innemu graczowi co ze mną zadrze -_-" :D I to na tyle :P :) |
Pally... Czemu? Bo ja gram palladynem od 2 lat (fakt ze na non pvp) ale jest to raz ze bogata profesja, dosyc latwa w grze, i jak jest pk to tez przy*****sz.
|
Cytuj:
Pk na no-pvp? Polecam knighta bez pacca , lub pallka o ile już masz trochę pojęcia o grze. |
knight, jezeli masz duzo czasu (na skillowanie ofc.)
sorc, jezeli mniej, ale ponoc granie sorcem na facc jest niefajne :o |
Cytuj:
Cytuj:
|
Knightem się gra najlepiej. Miałem przed knightem palla i kiepsko się mi nim grało. Knights power:cup:
|
Zdecydowanie palladyn.
|
Kiedyś grałem sorcem z pomocą kolegi który pokazał mi tibie.:mag:
Potem na 17 lvlu mi się znudził to grałem druidem.:mag: 17 znowu nuda grałem knightem.:sword: 13 lvl do widzenia gram teraz pallem.:lucznik: 35 lvl i dalej mi sie fajnie gra tyle że pez pacca to nie to samo;( Sam powinieneś wybrać. Jak chcesz zrób tak jak ja XD :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D |
Cytuj:
@topic Polecam paladyna, jak wyżej powiedziano jest to bogata i silna profesja. |
Booze ju mnie denerwuja te tematy typu "jestem debilem gdzie mam grac luga buga frytki wentylator" .
Powiem prosto sciagnij i zcrackuj ng i staw 8-20 swampy 20-30 dwarfy/roty poniej paccyk leci i 30~~ dworce / larvy do 50 i jazda manualnie. Knight jest profesja do botowania i wylacznie wiec jak niebedziesz botowac w ogole to poprostu rob sorcerera . P.s odrazu mowie nie czytalem ani jednego posta w tym durnym temacie wiec nie wiem czy wczesniej on powiedzial na jakim serwerze zamierza grac. |
Cytuj:
@top Napewno łatwiej grać knghtem, szczególnie bez pacca, ale mag to "potęga"(sam gram pallem). |
aldora jest najbardziej przeludnionym serverem w tibii (chyba)
mam na aldorze 1 konto to zawsze jeżeli chce wejść to jestem w kolejce oczekujących np you are 60 on the waiting list. please wait :confused: jeżeli chcesz wybrać pomiędzy najtem a sorcem to ci radze sorca ( o wiele lepszy na pvp, mocne czary i runy ofensywne , na wyzszym poziomie runa sd itp. a knight tylko wali z broni, bardzo łatwo go ubić na niskim poziomie lecz szybko sie nim expi i jeżeli osiągnie 60 poziom staje się czołgiem bardzo trudnym do zabicia. dobrze wyskillowany knight również dobrze radzi sobie na pvp. Obie profesje mają + i - do knighta trzeba dużo cierpliwości dla sorca trzeba dużo kasy na czary itp . :p wybierz sam. EDIT : @down bardzo dziwne może grasz 1h na tydzień :> ?? |
Cytuj:
|
sorcem na początku sie dobrze bije lvl no i jest leprzy na pvp ale puzniej sie dużo słabiej bije a knightem znowu na odwrót bije sie słabo na początku a później bije sie lepiej niż sorcem;)
|
@Serafin~
jak mowisz o rozdzkach to oczywiscie - slabiej sie bije, ale z czarow exori~ oraz innych ofensywnych to inna bajka. uzywasz bota - bierz knighta lubisz zabawe - bierz sorca (pk, wydawanie kasy) chcesz pograc na faccu - bierz paladyna ; p |
Na serwer pvp lepszy jest knight według mnie.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 06:22. |