![]() |
Raport i gm się zjawia?:D
Witam zaciekawiło mnie czy gmowie się obijają i złożyłem raport na typka co trapuje i co po 5 minutach ujrzałem:D
Cytuj:
Niestety nie zdonżyłem zrobić screena ale mam nick :DD Cytuj:
|
Jako wrozka z tvn-u wroze ci prace tlumacza w ambasadzie .
|
Cytuj:
|
wow może cipsoft w końcu się wziął za to olewatorstwo ze strony gmów :D
|
Cipsoft wybrał właśnie gmów i Heartlistener to jeden (jedna?) z tych nowych. Korzystaj więc i raportuj, póki są aktywni, czyli pewnie jeszcze jakiś tydzień, max. dwa.
|
Biedny GM, szkoda, że twój angielski nie pozwolił na normalną komunikacje między wami. Sam fakt odczytania raportu: zdarza się, miałeś szczęście, nie róbmy z tego paranormalnego zjawiska.
Ofc nie mógł nic zrobić, bo musi złapać gracza na gorącym uczynku, to, że ktoś mu tam powie, że ktoś coś robił nic mu to nie daje. |
No niewiarygodne! GMowie jednak są! To nic nadzwyczajnego.. Zawsze byli i będą. Zauważcie, że mamy 42 GMów i 23 CMów, co w sumie daje nam (tak, umiem dodawać) 65 osób. 65 osób na 72 światy. Powiedzmy, że każdy GM loguje na inny świat i dziennie spędza online 2h. W takim wypadku szansa na to, że napiszesz raport akurat wtedy kiedy GM jest online wynosi 1/12 (nie licząc tego, że żaden GM mógł nie trafić na Twój world). Następnie- teoretycznie- powiedzmy, że 100 osób napisze raport w odpowiednim momencie. GM po przeanalizowaniu kolejnych raportów (z czego 70% to dla niego czarna magia i hieroglify) teleportuje się do tych, którzy je złożyli (aczkolwiek wiele z tych osób mogło już dać loga, żeby się wyżalić na forum, iż GM nie czyta ich raportów), z każdą kolejną osobą traci 8 minut (jak w Twoim przypadku) na 120 minut online i ostatecznie delikwent i tak nie zostanie ukarany (jak w Twoim przypadku). W ten sposób GM zdąża zaliczyć 15 osób, z czego może jakimś cudem 1-2 zostaną zbanowane (bo już zdążyłeś do nich nawrzeszczeć, że napisałeś raport, więc są gotowe na przyjście GMa i gdyby przyszedł, od razu przestają robić, to co robiły), a 85 osób, których raporty nie zostały sprawdzone żali się na brak GMów, a prawdziwi boterzy (np. ja, i jestem naprawdę wdzięczny, za te Wasze idiotyczne raporty) dalej botują i pozostają bezkarni.
Oczywiście wszystko teoretycznie.. |
ja mialem 4 okazje na rozmowe z gm
1 raz jak ktoś doniósł że łowie ryby na afk. szczęście ze akurat wróciłem ;p 2 nowy server (dawne czasy) doniosłem o bocie. gm pojawil sie kolomnie i powiedział prowadź. 3 kłótnia na help chacie z tutorem. gm dołączył sie do rozmowy (naszczescie nie dostalem bana) odrazu zaproponował przeniesienie się na game chata i wraz z tutorem i gm prowadziliśmy zawziętą dyskusje. 4. złapałem gm na help chacie i poprosiłem go o rozmowę na privie w sprawie nicka. gm od razu odpisał. po długiej rozmowie gm stwierdził ze nie widzi powodu na wręczenie mi namelocka a wręcz stwierdził ze mój nick jest pretty.... ed. aa raz dostalem misje od gm aby tlumaczyc na nowym servie nicki z polskimi wyrazami. niestety nie bylem wstanie za bardzo pomoc. niektóre z nich byly prawie tak trudne do przetłumaczenia jak tytul najnowszej czesci harrego pottera. |
ej. wiem, że nie znam angielskiego i zbyt nie piszę ą ć ał itp. ale ja tu chce zwrócić uwage, że kiedyś czekałes nawet i 10h żeby odpisał gm a teraz po 6 minutach :D czyżby podwyżka:D:D
|
Taa podwyzka...tylko ze gmy charuja za frajer...aha,i wiem ze ujrzec gma w tibii to rzecz doprawdy niebywala,ale nie musisz od razu na forum sie tym tak chwalic.
|
Co do panów up, to naprawdę w "dzisiejszej" tibii odczytanie raportów przez GM'a można uznać za paranormalne zjawisko. Fakt, że od razu nowego tematu nie trzeba było zakładać, rozumiem ten nagły przypływ emocji, ale wystarczyło powiedzieć o tym znajomym, a nie całemu forum.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:07. |