Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Raport i gm się zjawia?:D (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=190031)

Triimon 21-08-2008 00:33

Raport i gm się zjawia?:D

Witam zaciekawiło mnie czy gmowie się obijają i złożyłem raport na typka co trapuje i co po 5 minutach ujrzałem:D
Cytuj:

23:58 Triimon [17]: Dear Gamemaster Player "Engin" trapping lov levels on Amazon Camps.
23:58 Please wait patiently for a gamemaster to reply.
00:03 Gamemaster: okay
00:07 Gamemaster: I checked him :)
00:07 Gamemaster: he wasn't killing someone though
00:07 Gamemaster: it's better to report when he's doing evil stuff
00:07 Triimon [17]: ehh
00:08 Triimon [17]: this player luring 2 witches
00:08 Gamemaster: atm?!!
00:08 Triimon [17]: and blocking
00:09 Triimon [17]: engin is to amazon camp
00:09 Triimon [17]: in amazon camp*
00:10 Gamemaster: yes, but I'd need to see him luring stuff to be able to do something
00:10 Triimon [17]: this player is trapping
00:10 Gamemaster: right now?
00:10 Triimon [17]: no
00:10 Gamemaster: I need to see him trapping to be able to take action
00:10 Gamemaster: so, please report him again when he's actually doing it
00:11 Gamemaster: brb
00:11 Triimon [17]: ok sorry you time is waste ;/
obok mnie stał gm xD a ja uradowany nie znam dobrze angielskiego i poleglem i nie wiem co z trapperem :D ale ważne, że gm się zainteresował :DD

Niestety nie zdonżyłem zrobić screena ale mam nick :DD
Cytuj:

00:04 GM Heartlistener on Refugia [2]: okay
00:04 GM Heartlistener on Refugia [2]: I'm going to see
Serwer Refugia . Czyli gmowie czuwają :D:D

ZapodajMuze 21-08-2008 00:52

Jako wrozka z tvn-u wroze ci prace tlumacza w ambasadzie .

Endrek_Knight 21-08-2008 01:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Triimon (Post 2237440)

Niestety nie zdonżyłem zrobić screena ale mam nick :DD

A ja jako św. Mikołaj kupie ci słownik

Satanik 21-08-2008 01:34

wow może cipsoft w końcu się wziął za to olewatorstwo ze strony gmów :D

Valderor 21-08-2008 01:57

Cipsoft wybrał właśnie gmów i Heartlistener to jeden (jedna?) z tych nowych. Korzystaj więc i raportuj, póki są aktywni, czyli pewnie jeszcze jakiś tydzień, max. dwa.

Rybzor 21-08-2008 08:10

Biedny GM, szkoda, że twój angielski nie pozwolił na normalną komunikacje między wami. Sam fakt odczytania raportu: zdarza się, miałeś szczęście, nie róbmy z tego paranormalnego zjawiska.

Ofc nie mógł nic zrobić, bo musi złapać gracza na gorącym uczynku, to, że ktoś mu tam powie, że ktoś coś robił nic mu to nie daje.

ErAgOg 21-08-2008 09:48

No niewiarygodne! GMowie jednak są! To nic nadzwyczajnego.. Zawsze byli i będą. Zauważcie, że mamy 42 GMów i 23 CMów, co w sumie daje nam (tak, umiem dodawać) 65 osób. 65 osób na 72 światy. Powiedzmy, że każdy GM loguje na inny świat i dziennie spędza online 2h. W takim wypadku szansa na to, że napiszesz raport akurat wtedy kiedy GM jest online wynosi 1/12 (nie licząc tego, że żaden GM mógł nie trafić na Twój world). Następnie- teoretycznie- powiedzmy, że 100 osób napisze raport w odpowiednim momencie. GM po przeanalizowaniu kolejnych raportów (z czego 70% to dla niego czarna magia i hieroglify) teleportuje się do tych, którzy je złożyli (aczkolwiek wiele z tych osób mogło już dać loga, żeby się wyżalić na forum, iż GM nie czyta ich raportów), z każdą kolejną osobą traci 8 minut (jak w Twoim przypadku) na 120 minut online i ostatecznie delikwent i tak nie zostanie ukarany (jak w Twoim przypadku). W ten sposób GM zdąża zaliczyć 15 osób, z czego może jakimś cudem 1-2 zostaną zbanowane (bo już zdążyłeś do nich nawrzeszczeć, że napisałeś raport, więc są gotowe na przyjście GMa i gdyby przyszedł, od razu przestają robić, to co robiły), a 85 osób, których raporty nie zostały sprawdzone żali się na brak GMów, a prawdziwi boterzy (np. ja, i jestem naprawdę wdzięczny, za te Wasze idiotyczne raporty) dalej botują i pozostają bezkarni.

Oczywiście wszystko teoretycznie..

Zenuś 21-08-2008 11:12

ja mialem 4 okazje na rozmowe z gm
1 raz jak ktoś doniósł że łowie ryby na afk. szczęście ze akurat wróciłem ;p
2 nowy server (dawne czasy) doniosłem o bocie. gm pojawil sie kolomnie i powiedział prowadź.
3 kłótnia na help chacie z tutorem. gm dołączył sie do rozmowy (naszczescie nie dostalem bana) odrazu zaproponował przeniesienie się na game chata i wraz z tutorem i gm prowadziliśmy zawziętą dyskusje.
4. złapałem gm na help chacie i poprosiłem go o rozmowę na privie w sprawie nicka. gm od razu odpisał. po długiej rozmowie gm stwierdził ze nie widzi powodu na wręczenie mi namelocka a wręcz stwierdził ze mój nick jest pretty....

ed. aa raz dostalem misje od gm aby tlumaczyc na nowym servie nicki z polskimi wyrazami. niestety nie bylem wstanie za bardzo pomoc. niektóre z nich byly prawie tak trudne do przetłumaczenia jak tytul najnowszej czesci harrego pottera.

Triimon 21-08-2008 12:09

ej. wiem, że nie znam angielskiego i zbyt nie piszę ą ć ał itp. ale ja tu chce zwrócić uwage, że kiedyś czekałes nawet i 10h żeby odpisał gm a teraz po 6 minutach :D czyżby podwyżka:D:D

$orcerer 21-08-2008 23:30

Taa podwyzka...tylko ze gmy charuja za frajer...aha,i wiem ze ujrzec gma w tibii to rzecz doprawdy niebywala,ale nie musisz od razu na forum sie tym tak chwalic.

Arcan 22-08-2008 00:38

Co do panów up, to naprawdę w "dzisiejszej" tibii odczytanie raportów przez GM'a można uznać za paranormalne zjawisko. Fakt, że od razu nowego tematu nie trzeba było zakładać, rozumiem ten nagły przypływ emocji, ale wystarczyło powiedzieć o tym znajomym, a nie całemu forum.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:07.