Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Reddragon - najlepsza gra strategiczna. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=190297)

milan233 23-08-2008 13:38

ERA ROZPOCZĘTA
PO ZAŁOŻENIU KSIĘSTW, DOJDŹCIE DO KOALICJI (ZAKŁADKA POLITYKA)
NAZWA KOALICJI TO "ABS THIEVES"

Witam,
niejeden z Was zapewne słyszał o tej, wg. mnie najlepszej obecnie na internetowym rynku grze strategicznej, REDDRAGON.

Pozwolę sobie zacytować część artykułu o niej napisanego przez PCformat"

"Gra w świecie RedDragona polega na ciągłym rozwijaniu gospodarczym i militarnym swojego państwa. Na początku startujesz jako samodzielne państwo, jednak należy pamiętać, że RD to gra zespołowa i prędzej czy później musisz poszukać sojuszników. (...) To właśnie ich wspólne siły odgrywają decydującą rolę w magicznym świecie i prowadzą do wspólnego zwycięstwa. W grze dużą rolę przypisuje się zdolnościom dyplomatycznym i sprytowi, ponieważ w świecie, w którym liczy się władza i złoto, a postaciami kieruje tylko żądza władzy i zdrada musisz lawirować tak, żeby zapewnić sobie prawo bytu."

Tak więc, jeśli jesteś zainteresowany wspaniałą zabawą, jesteś dobrym strategiem, nie jestes graczem, "który pogra 3 dni i mu się znudzi", masz czas na codzienne klikanie (w czasie wojny naprawdę troche czasu to zajmuje), szybko sie uczysz itp. itd. Po prostu napisz tutaj posta.

Mam zamiar utworzyć koalicję z nazwą, która nawiązywała by do forum.tibia.pl :)
16 miejsc wolnych, zgłoszenia do 3 września, gdyż na tą datę planowane jest rozpoczęcie nowej ery, czyli kolejne 4 miesiące dobrej zabawy.

Jeszcze jedna uwaga, gra NIE JEST płatna, lecz za darmo możesz grać tylko 1 księstwem, za każde następne płacisz 12zł.

Mile widziani doświadczeni gracze (pozycja GDM, GDZ, GDW wolna), którzy mieli już styczność z tą grą, lecz nowicjuszy również przyjmę/miemy z chęcią.

Pozdrawiam, milan233.

Chętni:

1. milan233
2. Snagoth
3.
4.
5. ZapodajMuze
6. Rekin Master
7. hobnail
8. piternet
9. sphinx123 (Dziewiąty Strumień)
10. mPalar (zapomniany Raj)
11. Dregar (BSK)
12. Cafe
13. Dragon-Fly
14. Promil
15. morwin
16. Reg
17.

Link do gry:
Reddragon http://images.tibia.pl/forum/images/buttons/report.gif

Służę wszelką pomocą na gg, 4618271

Wszystkim zgłoszonym wysłałem PW, o potwierdzenie chęci grania. :)

Lista osób, która potwierdziła chęć gry:

1. milan233
2. Dragon-Fly
3. sphinx123
4. Dregar
5. Cafe
6. Reg
7. Promil
Reszta albo nie odpisała na PW, albo wycofała się :) Czekam na kolejne odpowiedzi

sphinx123 23-08-2008 13:41

To wszystko z początku fajnie brzmi, ale gra jest strasznie zamotana o_O

Snagoth 23-08-2008 13:51

moge sprobowac :) tylko odrazu zastrzegam sobie ze jesli mam grac na serio to na poczatku byc moze bede potrzebowal pomocy w dobrym rozpoczeciu gry dlatego oczekuje pomocy w tej kwestii jesli takowa bedzie potrzebna :)

milan233 23-08-2008 14:02

@sphinx123

Gra nie tyle zamotana, co skomplikowana, zdecydowanie nie dla zwykłego i przeciętnego tibyjczyka.
Jest tu tyle możliwości rozwijania swojego księstwa i możliwości przeprowadzenia wojny, że Napoleon by się złapał za głowę ;D

@Snagoth

Ja sam będę musiał sobie wiele rzeczy przypomnieć, gdyż miałem ok pół roczną przerwę. Niegdyś grałem 3 ery na polskim RD oraz 1 ere na czeskim.
Mimo to, bez poradników to czasami nawet w "okresie świetności" sobie nie radziłem :D

Reg 23-08-2008 14:42

Gra naprawdę dobra, chyba najciekawsza i najbardziej złożona ze wszystkich gier w przeglądarkach. Grałem zdaje się jakieś 2 lata temu, ze znajomymi i naprawdę bardzo dobrze wspominam te czasy. Polecam RD wszystkim. Sam nie będę się zapisywać, bo gram już w plemiona, na razie mi to wystarczy. Mimo to życzę wszystkim dobrej zabawy.

Noradin 23-08-2008 15:04

Jestem chętny dopisz mnie. A pro po gra baaardzo fajna bardzo rozbudowana [lepiej niz plemiona]:):)

Iron 23-08-2008 15:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Noradin (Post 2241044)
Jestem chętny dopisz mnie. A pro po gra baaardzo fajna bardzo rozbudowana [lepiej niz plemiona]:):)

A także o wiele trudniejsza od plemion.. Poczytajcie troszkę Pomoc i to kilka razy.. Powodzenia!

eerion 24-08-2008 13:47

Wprawdzie jestem na urlopie, ale jak co to jakąśtam radą mogę grającym posłużyć ;)

Rekin Master 24-08-2008 16:51

jestem chętny :)

Gangrel 24-08-2008 18:52

Panowie, jeśli macie jakies wieksze ambicje, to odradzam branie sie za to. Ta gra wymaga wbrew pozorom naprawde wysokich umiejetnosci, do tego odpowiedniego dobrania ras w koalicji, a co za tym idzie, duzej widzy i pomyslowosci impa. Reasumując, jesli chcecie sie tylko pobawic, to ok, zycze milej zabawy, ale jesli chcielibyscie cos w grze osiagnac, odradzam, w ten sposob sie tylko rozczarujecie. Wiem co nie co o tej grze, bo bylem GD w dosc silnej koalce, ktora notabene prowadzil eerion :)

milan233 24-08-2008 19:01

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gangrel (Post 2242782)
Panowie, jeśli macie jakies wieksze ambicje, to odradzam branie sie za to. Ta gra wymaga wbrew pozorom naprawde wysokich umiejetnosci, do tego odpowiedniego dobrania ras w koalicji, a co za tym idzie, duzej widzy i pomyslowosci impa. Reasumując, jesli chcecie sie tylko pobawic, to ok, zycze milej zabawy, ale jesli chcielibyscie cos w grze osiagnac, odradzam, w ten sposob sie tylko rozczarujecie. Wiem co nie co o tej grze, bo bylem GD w dosc silnej koalce, ktora notabene prowadzil eerion :)

Oczywiście zdaję sobie z tego sprawę, że znajdując losowe 16 osób, nie wskuramy zbyt wiele w PIERWSZEJ WSPÓLNEJ erze, aczkolwiek, jeśli gra się spodoba chociażby kilku osobom, z chęcią będę z nimi kontynuować "współpracę" :D
Nie mam zbyt dużych ambicji na tą pierwszą erę, chodzi bardziej o szkolenie itp. biorę pod uwagę również, że JEŚLI nawet znajdzie się pełny skład, to zapewne połowie znudzi się po 2 tygodniach gry, o ile nie wcześniej.

.hobnail 24-08-2008 19:36

Chętny. Nick w grze: hobnail
. Księstwo: Allaheren. : D

piternet 25-08-2008 13:18

Spróbuję ;)

Ashlon 25-08-2008 13:21

Polecam tez zalozyc darmowe ksiestwo w koalicji "nauka" - wiele sie tam mozna nauczyc, zawsze jest ekipa, ktory sluzy rada, a ponadto wgrac mozna wiele scenariuszy, ktore wystepuja na wojnie.

Mariox.. 25-08-2008 22:57

Co do gry reddragon pierwszy raz miałem styk z tą grą jeszcze kiedy Cenega była jej właścicielem nastały czasy ciężkie gdyż darmowe księstwo przysługiwało 25 000 akrów ziemi gra straciła wtedy wielu graczy. 3 Września rozpocznie się IX n era Gra jest dość skomplikowana:P więc nie zakładajcie że ten skład który będzie grał obecną ee przetrwa do następnej itp:P:P Ale no cóż życzę powodzenia w tej erze może spotkamy się na wojence:)

milan233 28-08-2008 12:25

Bump Bump Bump

sphinx123 28-08-2008 12:51

Dobrze, zapisz mnie też <3 moje księstwo to Dziewiąty Strumień xD

Palar 28-08-2008 13:31

Królestwo "zapomniany Raj"- możesz mnie dodać do listy!

Dregar 28-08-2008 14:22

Jestem totalnym Newbe w reddragona ale się na to pisze, wczesniej grałem w Vandette, Ogame, SeaSkulls, Plemiona, Mafie a zakładam, że to gra zbliżona do tych wcześniej wymienionych.

@Edit
Przeczytałem pare poradników i czóję się na siłach ^^ i wiem, że to zupełnie co innego

Nick : Dregar
Księstwo : BSK

Iron 28-08-2008 14:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Dregar (Post 2248644)
Jestem totalnym Newbe w reddragona ale się na to pisze, wczesniej grałem w Vandette, Ogame, SeaSkulls, Plemiona, Mafie a zakładam, że to gra zbliżona do tych wcześniej wymienionych

Jesteś w błędzie, poczytaj poradniki do rd

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:21.