![]() |
Przyjaciel,czyli nie ufaj nikomu.
Witam,otóż to będzie małe opowiadanie o tym co mi się dzisiaj przytrafilo.
Zaczynamy. Była noc,ja jak zwykle zdobywałem doświadczenie na jedno okich wielkoludach..Zdobyłem poziom doswiaczenia nr 42.Zawiadomiłem o tym mojego najlepszego kolege - Lucius Ra. Jak zwykle usłyszałem ,,Gratulacje,gz:o". Byłem spokojny,polozylem sie w moim domku i odpoczolem do rana. Powiem jedno - nie ufajcie nikomu.Obudzilem się o 9:40,wyruszyłem do dp. Jak zwykle stal tam moj kolega Lucius Ra ktory robil runy,jednoczesnie zarabiajac pieniadze. Gadaliśmy już 4 godzine,kiedy wyruszyłem na gigantyczne pająki.Gdy wróciłem,zaproponowałem mu,aby przelozyl mi itemy.Chcialem zaczac zycie Rycerzem,gdyz sadzilem ze to moje powolanie. Rzucilem mu na depo : Vampire shield,crown armor,knight legs,10k,life crystal,platinum amulet. Wlogowalem sie na knighta,jego nie ma. Czekam 30 min,wlogowal sie,pytam sie kick? A on na to : 19:39 Lucius Ra [96]: Sell Crown armor (12k) sell knight legs (5k) Nie rozumiem tylko,dlaczego niektorzy cenia piksel bardziej niz przyjazn - jest to poprostu nienormalne. Pozdrawiam. |
jednak nikomu nie mozna ufac jezeli go w rl'u nie widziales ;/ A ile sie z nim kumplowales?
|
Około miesiąca,ale duzo razy mi pomagal,ja jemu tez. Na dodatek zaczol mnie wyzywac ; o.
|
Tak, to boli. Ja tak miałem, tylko w "Ragnaroku". Kumplowałem się z gościem jakieś 2 lata.
Super wszystko, chodziliśmy razem na bossy itp. Znaliśmy swoje passy ( w tej grze można mieć 2 konta naraz włączone). On używał mojego priesta do "buffowania", ja jego postaci. Aż tu nagle po 2 (!!!) latach znajomości zmienił passy - swoje i moje i po przyjaźni... ;( |
biedny jestes ;/ ale przynajmniej kumpel troche zarobil. coz, trzeba dzielic sie z innymi.
@down: nie, nie chcialbym. nie jestes moim przyjacielem. lucius ra byl jego kumplem. |
A może chciałbyś sie podzielić ze mną i z Exhado swoim ekwipunkiem? A może swoją pensją/kieszonkowym?
Brawo. |
@whatever
Daj mi 50% twojego miesięcznego zarobku prosze. |
Bo tak wygląda "przyjaźń" wśród nastolatków. Ja mam przyjaciół tibijskich, ale wszyscy są dorośli. Nie raz podczas kicków podawaliśmy sobie passy aby się ratować, podczas big lagów wyciągamy się nawzajem z opresji, mamy inva do swoich domków i najważniejsze, że zawsze możemy na sobie polegać w ciężkich chwilach i jakoś nikt nigdy nikomu nie zrobił takiego numeru. Zapytacie jak to się dzieje ? Otóż dlatego że dorośli doskonale wiedzą, że to tylko gra i najważniejsza jest dobra zabawa, a nade wszystko bezinteresowna przyjaźń w tej grze, często długa ale miła rozmowa i nie tylko. Taka gra ma wtedy zupełnie inny wymiar.
|
Tak, ale dlaczego w pewnym sensie oskarżasz nas? (mnie i Exhado?) Uwierz mi, gość, z którym się przyjaźniłem miał te 19 lat - to już chyba potrafił myśleć. Nieważne, czy ktoś ma 30 lat, czy 20 czy 12. Kwestia psychiki i własnego sumienia.
Jeszcze jedno: mówisz, że masz przyjaciół, którzy nigdy Cię nie zawiedli. Uważaj, bo zawsze może być ten pierwszy raz, niestety ;/ Jeszcze raz Exhado - współczuję Ci (niestety pomóc nie mogę) |
Jesli nieznasz kogos na RL, to nie warto ufac temu komus...
|
Artis nie oskarżam Ciebie ani pozostałych graczy, tylko piszę swoje spostrzeżenia. Dla wielu graczy tibia to całe ich życie i kombinują jakby tu kogoś wyrolować za wszelką cenę, bo dla nich ładne pixele są na wagę złota. Dojrzałe osoby mają zupełnie inne podejście do tej gry.
|
Cytuj:
|
fajnie to opisałeś xD
|
"Prawie jak dramat".
Wiadomo, że przyjaciół warto mieć, ale po tego typu przypadkach; stare, dobrze przysłowia ... dają. |
Lol, parcel = 15gp.
|
Ja znam jednego kolesia 2 lata a drugiego pol roku i jestem pewny ze jakbym polozyl im na depo demon legi to by tego nie ruszyli , a jakby ruszyli to nie byloby mi szkoda itemow tylko kolesi .
|
Dlatego się nie gra na "noob-pvp".
Servery zdominowane przez złodzieji i booterów. |
Musiales trafic na naprawde falszywego kumpla...
W tej grze sa tez bardzo fajni ludzie np. mam kumpla ktorego znam 4 lata. Znamy swoje pasy, czesto wymienialismy sie charami itp, ale NIGDY nie stracilismy do siebie zaufania. |
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:59. |