![]() |
ile megabajtow tibia pobiera w ciagu 1 godziny?
ile megabajtow tibia pobiera w ciagu 1 godziny?
|
Cytuj:
|
A to nie zalezy jeszcze przypadkiem od tego czy masz sciagniete minimapy?
|
Było, sam pisałem na ten temat. ;d
http://forum.tibia.pl/showthread.php...light=netmeter @up Pewnie zależy i to dużo, bo one zajmują więcej miejsca niż sama Tibia, ale je się ściąga raz i ma się na całe życie, więc nie gra to dużej roli. ;d |
Cytuj:
Znalazł bym autorowi tematu dokładną odpowiedź na pytanie, jednak forum tak zamula, że kompletnie mi się odechciewa ;) |
Cytuj:
@Ryba Masz racje. A myslalem ze to tylko mi forum tak wolno chodzi o.O |
No dobra, nie na całe życie, a na 6 miesięcy... Ehh, wielka mi różnica. :P
|
ok thx za odpowiedz. temat do zamkniecia
|
Jeśli bijesz roty na tym samym expowisku, czy zresztą cokolwiek, nie zmienia to szczególnie ilości przesłanych danych. Wyświetlenie cyferek czy samego potworka zajmuje tyle, ile pakiet służący do wysłania polecenia do klienta. To samo się tyczy czarów. Najwięcej transferu zejdzie na ściąganiu mapek oraz rozmów z innymi graczami. Wbrew pozorom, właśnie stanie pod depo może generewać największy ruch, jak się trafi paru spamerów :)
|
A wogóle to po co się nad tym zastanawiać?
|
Cokolwiek byś wyprawiał w tej Tibii, ilość dodatkowych danych będzie raczej nieznaczna, Twojemu komputerowi nic się nie stanie ; )
|
Cytuj:
|
np mobilny internet 100 KB ściągniętych danych to 3 grosze (MB - 30 gr)
|
Niektóre firewalle (np sygate personal) mają wbudowany licznik transferu i zliczają up/download dla każdej aplikacji z osobna. Jak kiedyś sprawdzałem, dla tibii jest to w sumie maksimum 3-4 megabajty na godzinę. O limity transferu nie ma się raczej co martwić.
A Gyba dostanie po łuskach za "Dwimenatora" |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 02:28. |