![]() |
Witam, potrzebuje pomocy...
Wczoraj gdy probowalem wlaczyc Tibie wyskoczyl komunikat AVG ze mam wirusa Ardamax.AIC w aplikacji Tibia. e x e ... Wczesniej, przez 2 miechy tak nie bylo (WTF) Nie moge antywirusa zmienic a AVG blokuje Tibiie tak ze przy 'ignorowaniu' blokuje dostep. W/G skanera VirusTotal Antywir 'Norman' tez wykrywa ten szit. Pytanie: Jak pozbyc sie tego tak zeby AVG nie blokowal Tibii? PS. Mozliwosci zmiany AV nie ma. Nie moj komp. PS2. Angielski XP. Brak polskich znakow :) Rozwiazanie: Post #7 |
Ardamax to keylogger, zatem przeskanuj sobie komputer HiJackThis, Combofix, Silent Runners. Logi daj do sprawdzenia specjalistom z jakiś for komputerowych.
|
Sprawdzilem na necie i Ardamax KL sluzy do domowego uzytku jako niegrozny keylogger sprawdzajacy co w domu piszczy instalujacy sie jako zwykla aplikacja. Na stronie producenta pobralem aklremover (usuwacz) i nie mam zadnego komponentu KL z jego rodziny. Cud? Nie!
Link do scanu VirusTotal... http://www.virustotal.com/pl/analisi...b68df0bb78c%20 I co? Wedlug mnie AVG sciagnelo 'se' baze danych i zaczelo wykrywac Tibie jako szit... Obejrzeli reportaz TVNu? ;> @down Ale chodzi o to ze ten zakichany AVG blokuje mi Tibie tak, z pozycji admina nie moge uruchomic bo "nie mam uprawnien". PLZ HELP MSG ME FAST! |
AVG pobralo nowa baze danych poniewaz jeden koles na innym forum tez pisal o tym. Tyle, ze jemu wykrylo to w mc od BlackD ale nie masz sie czego bac wedlug mnie.
|
mam dokladnie to samo i tez mam angielski windows tylko ze last home
|
Przejrzałem wiele for i sporo jest tego typu problemów właśnie z AVG. Powinna być jakaś możliwość dodania aplikacji do białej listy, poszukaj tego.
|
Rozwiazanie
OK juz wiem co trzeba...
W sytuacji AVG: Tools -> Advanced settings... -> Resident Shield -> Exceptions -> Dodac folder Tibii Mam nadzieje ze pomoglem ;p Tematu nie usuwac bo duzo osob tak ma... |
Cytuj:
Czyli ten niby wirus to nie jest keylogger i nie mam się czego obawiać tak? |
Co do tego cię nie upewnimy, może to być zmodyfikowany Ardamax.
|
zapewne to fałszywy alarm "heurystyki" avg. zmien na cos platnego
btw nikt normalny nie uzywalby zmodyfikowanego ardamaxa bo to mija sie z celem. |
Cytuj:
|
Cytuj:
A tam włączę sobie noob chara i zobaczę czy coś się z nim stanie przez 5 dni. Jak nie to będę dalej grać normalnym charem Edit:Wirus ten wykrywany jest w avg jeżeli zainstalujemy tibie 8.21 i gdy chcemy zaktualizować do wersji 8.22 to wirus wykrywa go w pliku tibia.bak.A jeżeli zainstalujemy 8.22 to jest wykrywany w tibia.exxe.Więc to nie jest na pewno keylogger tylko błąd antywirusa który wykrywa go za keya |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 04:21. |