![]() |
Najlepsza 11
Chciałbym zobaczyć jak wyobrażacie sobie najlepszy skład jaki mógłby powstać z obecnie grających piłkarzy? Oto moja propozycja:
-----------------------Buffon---------------------------- ----------------------(Casillas)------------------------------- ---Alves-------Ferdinand---------Terry-----------A.Cole-- --(Ramos)-------(Puyol)-----------(Pepe)----------(Evra)------- -------------Kaka--------------Van der Vaart------------ ------------(Xavi)-------------(Fabregas)------------------- ----Messi-----------------------------------Ronaldo----- ---(Ribery)---------------------------------(Silva/Robben)----- --------------Villa------------Ibrahimovic---------------- -------------(Drogba)---------(Torres)-------------------- |
Moim zdaniem pierwszym bramkarzem powinien być Cech, a Buffon niekoniecznie drugim, Casillas obecnie chyba lepszy.
Bramkarze: Cech (Casillas) Ramos jest lepszy od Alvesa, może to się zmienić, ale na chwilę obecną jest właśnie tak. Szkoda, że nie ma miejsce na Zambrotte. Może go na lewą strone? Pepe też mi coś nie pasuje, Nesta albo Cannavaro wydawaliby się lepsi... Może jakieś inne propozycje? Lewa strona... Mhm... Ciężko powiedzieć, ale Evra raczej nie ma racji bytu (nie może wywalczyć miejsca w reprezentacji przy Abidalu). Ashley też mi jakoś nie pasuje, no ale nie ma lepszych chyba. Więc może za Patrica upchnąć Zambrotte? Obrońcy: Ramos - Ferdinand - Nesta - Cole (Alves - Puyol - Terry - Zambrotta) Kaka i Van der Vaart... Brazylijczyk jest pewniakiem, Rafael też nie jest o wiele gorszy (szkoda, że Zidane już nie gra). Fabregas mi jednak nie pasuje, przegrał rywalizacje z Senną. Xavi jak najbardziej. Mało miejsca na wszystkich, ciężko wybrać najlepszych. Pomocnicy: Kaka - Van der Vaart (Xavi - Pirlo) Ronaldo i Messi, proste. Jednak Silva czy Robben mi jakoś nie pasują... Del Piero to napastnik, no ale mógłby, mógłby... Figo już nie to samo, Beckham tymbardziej, Giggs też słaba forma, o Piresie lepiej nie wspominać, Ljungberg? Porażka... Sneijder na lewej stronie grał dobrze, chyba lepiej niż jego klubowy (i nie tylko) kolega. Jednak to ciągle nie to... Camoranesi jest chyba od nich lepszy. Skrzydłowi: Messi - Ronaldo (Camoranesi - Ribery) Do ataku najgorzej dobrać zawodników. Henry to wciąż wielka klasa. Rooney nie typowy, ale także wyśmienity. Del Piero też coś tam potrafi. Torres i Drogba mi nie pasują, Villa mogłby być trzecim... Van Nistelrooy! Napastnicy: Van Nistelrooy - Ibrahimovic (Villa - Henry/Del Piero) |
Heh. Piszesz, że Giggs słaba forma.. a Kaka? też słabo ostatnio :)
Obecnie mój skład wyglądał by tak: Bramka: Casillas (Buffon) Chyba nie ma zadnych zastrzeżeń. Obrona: Alves - Ferdinand - Vidic - A.Cole (Bosingwa - Puyol - Ricardo Carvalho - Zambrotta) Alves już w sevilli pokazywał na co go stać.. obecnie w Barcie też gra bardzo dobrze. Poza tym w moim składzie musi być conajmniej jeden ofensywnie grający obrońca :) Dalej, Ferdinand i Vidic.. może indywidualnie są gorsi od innych lecz we dwójkę imo tworzą najlepszą parę stoperów na świecie. Cole tak samo solidny. Obrona nie do przejscia :D Ramosa nie dałem z uwagi jego występu na Euro. Grał przeciętnie. Pomoc: Marco Senna - Xavi - Fabregas (Claude Makalele - Pirlo - Kaka) Jeden defensywny obrońca Marco Senna bądź Makalele. Ditto: Fabregas nie przegrał rywalizacji z Senną bo z nim nie rywalizował. w półfinale i finale Fabregas grał większość meczu razem z Senną i Xavim. Początkowo grał Xavi Alonso. Atak: Messi - Van Nistelrooy - C. Ronaldo (Ribery - Eto'o - Robben) Myślę, że to 1szej trójki żadnych zastrzeżeń nie ma. a co do drugiej to Ribery jest mega przecinakiem-wiadomo. Eto'o strzela bardzo dużo bramek, jest strasznie szybki i trzyma równy poziom od kilku lat. Robben jesst strasznie kontuzjogenny, ale jest obrzydliwie szybki i bardzo dobry techincznie. jak tylko jest zdrowy to zamiata wszystkich. |
Cytuj:
@Topic: Mój skład: -----------------------Casillas---------------------------- ----------------------(Given)------------------------------- ---Sagna-------Ferdinand---------Toure-----------Clichy-- --(Alves)-------(Carragher)-----------(Terry)----------(A. Cole)------- -------------Flamini--------------Fabregas------------ ------------(Gattuso)-------------(Sneijder)------------------- ----Joe Cole----------------------------------Ronaldo----- ---(Ribery)---------------------------------(Silva)----- ---------------Rooney-----------Ibrahimović---------------- -------------(van Persie)---------(Thierry Henry)-------------------- Więc tak: Zawsze uważałem, że najlepszym bramkarzem jest Cech, ale po ostatnich występach Casillasa i Givena zdanie zmieniłem. Obrona: Duet bocznych obrońców Sagna & Clichy jest, przynajmniej dla mnie, aktualnie najlepszy w Europie. Najlepszy prawy obrońca Premiership i najlepszy lewy obrońca Premiership. Dwaj diabelnie szybcy, zwinni, ruchliwi i bardzo wytrzymali obrońcy. Często włączają się do ataku, są świetni technicznie, z ogromną łatwością urywają się obrońcom, potrafią idealnie dośrodkować. Czego chcieć więcej od bocznego defensora ? Środek obrony to Ferdinand i Toure. Wziąłbym zamiast Toure Terry'ego, ale Kolo jest znacznie szybszy i to sprawia, że wg. mnie jest bardziej przydatny od Johna. Pomoc: Fabregas i Flamini - gdy grali w Arsenalu, byli po prostu najlepszą parą środkowych pomocników. Flamini, niby drobny, ale dysponuje dużą siłą, mą potężne nogi i twardo trzyma się ziemi. Poza tym, to walczak, pracuś, załata każdą dziurę w defensywie, jest bardzo dobry w odbiorze, gra z poświęceniem. Mało tego ! W ofensywie także szaleje, często podłącza się do ataków, strzela z dystansu, potrafi bardzo celnie dograć piłkę. Gdyby tylko jeszcze lepiej wykańczał akcje - byłby idealnym defensywnym pomocnikiem. O Fabregasie nic nie powiem, bo to aktualnie jeden z najlepszych, o ile nie najlepszy, rozgrywających świata. Skrzydła to Joe Cole i Ronaldo. Anglika i Portugalczyka przedstawiać nie trzeba, naprawdę świetni pomocnicy, choć Cristiano do meczów o wysoką stawkę jeszcze nie dorósł ;) W ataku Rooney i Zlatan. Dla mnie Ibrahimović to aktualnie najlepszy snajper na tej planecie. Doskonały technik, kreatywny, błyskotliwy, potężny strzał. Rooney to, jak powiedział Tevez, traktor. Wszyscy go znają. Razem stworzyliby fantastyczny duet. |
Bramkarz : Cech (Casillas)
Środek obrony : Terry - Cannavaro (Ferdinand-Carragher) Boczni obrońcy : Ramos - Evra (Alves - Abidal) Skrzydłowi : Silva - J. Cole (Sneijder - Messi) Pomocnicy : Gerrard - Pirlo (van der Vaart - Xavi) Napastnicy : Torres - Villa (Ibrahimovic - van Nistelrooy) Wg. mnie John oraz Fabio to obecnie najlepsi stoperzy na świecie. Boczni obrońcy - tutaj mialem troche kłopotów kogo wybrac, ale jednak postawiłem na Ramosa i Evre, oczywiscie Alves z Abidalem również sa b. dobrymi wing back) Skrzydłowi : Niekwestionowanie Silva oraz Cole, czołowi skrzydłowi. Pomocnicy : Gerrard który potrafi zagrzać zespól do walki, oraz Pirlo wspaniałe st. frag. gry, strzały z dystansu, podania. Napastnicy : No chyba wiadomo, najlepszy obecnie duet David i Fernando, b. dobrze współpracują. |
Cytuj:
@Edit To mają być najlepsi piłkarze świata, a nie najlepsi piłkarze biednych klubów. @Edit 2 Jeśli Arsenal ma najlepszego bramkarza, parę środkowych obrońców, parę bocznych obrońców, parę defensywnych pomocników, parę ofensywnych pomocników, parę skrzydłowych, parę napastników na świecie, to czemu nic nie wygrywają, a chcą u nich grać tylko dzieci z Afryki? Jak wyskoczysz, że to taktyka pedofila, to chyba umrę xD @Edit 3 Senna grał defensywnie na Euro w dokładnie tylu meczach, w ilu Casillas strzelił hat-tricka. Masz rację, lepiej wystawić dwóch bramkarzy niż dziesięciu napastników! @Down Nie powiesz mi teraz jednak, że Fabregas nie mógł zagrać w środku z Xavim. Trener jednak postawił na innego zawodnika. Teraz, gdy wszyscy zawodnicy się wracają, różnice między piłkarzami o pozycji "xxx środkowy pomocnik" nie są wcale wielkie. Np. taki Gerrard kiedyś w Anglii grał jako defensywny, aktualnie jako neutralny, a w Liverpoolu jako ofensywny środkowy pomocnik. |
Lol, jaja se chyba robisz. Przecież Senna to był chłopak od czarnej roboty. Przecinał podania, odbierał piłki.. Miał podobne zadania jak Makalele w Czelzi. Bardzo rzadko podłączał się do akcji ofensywnych bo od tego byli Xavi, Fabregas czy Xavi Alonso.
|
Hehe, cud, że Yoh nie dał całego składu Arsenalu.
|
Cytuj:
Cytuj:
Clichy & Sagna to najlepsi boczni obrońcy najlepszej ligi świata, więc ssij, to raz. Dwa, Flamini i Fabregas to rewelacyjny duet, który razem zdemolował m.in. AC Milan. Ssij. I btw: po kiego chuja kurwa wyjeżdżasz z najlepsiejszymi graczami na każdą pieprzoną pozycję ? Cytuj:
|
Cytuj:
Samir Nasri, dziecko z zamurzynionej Francji, tja. Clichy & Sagna to najlepsi boczni murzyni jednej z lepszych lig świata, więc nie będę ssał, to raz. Dwa, Flamini i Fabregas to wcale nie taki rewelacyjny duet, który razem zdemolowałbym każdą drużynę. Nie possę. I btw: po kiego chuja kurwa jeszcze nie wyjechałeś z oktetem wygranym przez pieprzony arsenal ? Kurde, teraz tak się nie da =< Więc Fabregas i Xavi to nie jest takie typowe marnotractwo. Oboje mogliby zagrać razem. A nawet jeśli, to i tak grał kto inny (nie, nie Flamini!), więc... Tu nie chodzi o wybranie najlepszych par zawodników, tylko poszczególnych, którzy w większości nie mieli okazji razem zagrać. |
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
@down pown.it/1717 |
Henry nie jest może tak czarny jak Makelele czy Eto'o, ale to też nigga:)
|
Henry jest śniady, ignoranci !!!!! X(X(X(X(
|
Cytuj:
sory joh ale ja gram w fife http://img517.imageshack.us/img517/828/beztytuunk6.png @edit to murzyn, ale tak jak z niektorymi psami troche kundel ; / kundel bury kundel bury, penetruje wszystkie dziury, kundel bury, kundel bury, kundel bury fajny pies @down odwal się od lolnego |
Wypowiedzi Lolny'ego sa wyjebane xDDD Rotflmao
|
Cytuj:
|
Cytuj:
@Down A powiedz, że nie można ich wpakować do jednego worka? Do tego, że Henry był aktywny w kampanii "STAND UP, SPEAK UP" to przypadek. Ronaldinho, on, Carlos... Tylko Ruuda wzieli, żeby pokazać jacy chcą być (coś jak operacja Jacksona, tylko tu zbierają im kase fundacje). |
Cytuj:
|
Ditto dobrze gada, a swoją drogą zajebisty offtop się zrobił;)
|
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:10. |