![]() |
@Sygnatury
Jak wszyscy wiemy (teoretycznie wszyscy), w regulaminie istnieje zapis informujący o dozwolonej wielkości sygnatury, tj:
Cytuj:
http://img153.imageshack.us/img153/2...itedys9zl7.gif (gif pochodzi z forum ogame.pl) Taka osoba pewnie jakiś czas miała by ten podpis, ludzie by to zauważyli no i nie trudno się domyśleć, że sporo osób by się dowiedziało chociaż kawałka treści regulaminu, przez co w przyszłości może uważali by na to co, jak wielkie i ciężkie umieszczają w swoim podpisie. |
Jestem za, ciekawy pomysł.
|
Popieram, może się naprawdę sprawdzić w praktyce.
|
Ciekawy pomysł ;)
Btw. grasz w OGame? |
Nie widziałeś rekordzistów Gyba. Rekordzista wkleił 3 wallpapery 1280x1024 po 2 mb każdy. Było też kilku gagatków, co sobie wklejało 5mb animacje gif z jakimś parktourem.
A co do pomysłu: bardzo dobry i jako (były)moderator popieram. |
A jak sprawdzić wielkość sygnatury?
Ale i tak popieram, chociaż taka osoba może sobie zrobić drugie konto... @Ryba Idea jest tego, żeby powstrzymać podpisy większe niż te 20kB i pokazać ludziom, że jest coś takiego jak "regulamin forum.tibia.pl". Jednak będzie działało to tylko na starszych, konsekwentnych userów, którzy takie coś przeboleją. Ale podam przykład: Nowa osoba tworzy konto na forum. Wwala do podpisu 20+kB. Pisze kilka postów, jest raportowana i dostaje "prezencik do sygnatury". Ma to gdzieś, tworzy nowe konto i tym razem wkleja mniej rzeczy do podpisu. Tamten "prezencik" leży gdzieś w starych, może i skasowanych postach. Nawet jeśli zostanie przyłapana, dostaje bana za drugie konto, a prezencika nie ma. Jedna i druga idea idzie sie... |
Cytuj:
Wielkość sygnatury sprawdzasz klikając prawym > właściwości. |
@3up
Parkourem ; D @ Pomysł mi się podoba, tak btw. w regulaminie pisze tylko o wysokości, a co o szerokości? |
Cytuj:
@down to Dwim. No tak, ale plugin zmniejszający szerokość został wgrany stosunkowo niedawno. Jeżeli weźmiemy pod uwagę datę tego zapisu w regulaminie, to przez 95% czasu jego istnienia szerokość miała jeszcze znaczenie. |
Cytuj:
Zobacz sobie jak to wygląda w dziale z zdjęciami. |
Pomysł jest jak najbardziej wdzięczny. Kiedyś nawet stosowany przez paru modków. Problem jest tylko jeden - trzeba mieć na okrągło otwarte okno z takim obrazkiem, zeby kopiować link. Niby lenistwo, żeby otworzyć jedną zakładke, ale uwierzcie - przy tylu raportach każdemu by się odechciało.
Temat poruszę na forum modków. Musielibyśmy przeorganizować nieco panel moderatorski, żeby byl tam adres obrazka do zrobienia 'kopiuj, wklej', ale czy to sie da zrobić, to już trzeba pomeczyć bosala. Tak czy inaczej, osobiscie również jestem za. |
Przerobić tego gifa i wprowadzić w życie. Przynajmniej wzrasta szansa, że ktoś się czegoś nauczy.
|
@Tana
Jakie lenistwo? Ja chętnie bym zmienił sygnaturki paru osobom he he he.. @Topic Pomysł super, najlepiej żeby było jakieś klimatyczne i powiązane z grą, miałem taki szablon ale nie jest aktualnie dostępny. W każdym razie serdecznie zachęcam modków do wprowadzenia tego w życie. |
Cytuj:
@down Chodzi o priorytet, czy na pierwszym planie ma być utrzymanie klimatu, czy rzucanie się w oczy. |
A w zasadzie jak będzie utrzymywać klimat to nie będzie rzucać się w oczy? Na forum Metin2 też mają coś takiego, bardzo ładnie wygląda i zdecydowanie rzuca się w oczy.
|
Taaa, ale zmieść to w 20 kb : D
|
20kb? A no tak... wy jeszcze nic nie wiecie. Jak dobrze pójdzie (zasadniczo nie ma co źle pójść, ale lepiej sobie furtkę zostawić ;p) to limit zostanie nieco zwiększony.
Co do pomysłu... tak jak powiedziała Tana - jak będę miał pod ręką, w panelu gdzie się zmienia sygnaturki, to jak najbardziej. Jak przyjdzie mi za każdym razem otwierać jakąś dodatkową zakładkę czy inne gówno to nie ma mowy. |
Oczywiście że za.
Może ktoś w końcu zauważy ile kb może mieć podpis maksymalnie. btw. to mój 1 post bez emoty. Cytuj:
|
Gif z napisami do cięższych nie należy: P Jak najbardziej za.
|
Cytuj:
Co do samego zwiększenia: mnie się nie podoba. Nie mam neta za dobrego, a forum też ostatnio do najszybszych nie należy... Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:23. |