![]() |
Blue Robe czy Spirit Cloak?
Witam, nie moge sie zdecydowac jaki pancerz powinien nosic mag, blue robe jest lekka i ma 3 defa wiecej niz spirit cloak ktory dodaje +1 mlvl, a moze jakis inny pancerz? Posiadam 70k w banku.
|
zdecydowanie spirit cloak, ew. focus cape.
|
Blue Robe potrzebne do expienia z różdzki i jeśli otrzymujesz hity od potwora Spirit Cloak do strzelania np. z sd.
|
zawsze sie przyda 1 mlvl w gore.
pamietaj, ze nie obniza rosniecia skilla ! |
Wiadome jest , że gdy idziesz np. expić na cycach (gdzie jesteś pewny iż będzieszz bił z wanda , to opłaca się zainwestować w jakiś noble armor) , a gdy np. pkowanie , gdzieś gdzie byś używał visa/flama/frigo itp. to spirit cloak :P
|
focus cape :)
|
roznica wynosi 1.5 pkt obrazen... bierz focus ~
|
Jak jesteś facc to weź blue roba a jak pacc to spirit cloak
|
Ja jednak polecam Focus Cape. Jest tańsze od Blue Robe i lepsze od Spirit Cloak :]
|
Cytuj:
@top Focus. @down A ja pytam skąd to info. |
Cytuj:
@up takie sa formuly real tibii, i to zostalo udowodnione juz miedzy innymi przez Dagora Dragontooth'a i ekipe TibiaNews, takze na TibiaWiki (angielskiej) byla dyskusja o tym. sposob na sprawdzenie jak dziala pancerz jest bardzo prosty - wystarczy bic z explo w opancerzona osobe stojaca obok nieopancerzonej, runa zadaje takie same obrazenia na wszystkie cele. i potem zmierzyc zaleznosci roznicy obrazen wynikajace z roznicy arma. innym dobrym sposobem na zmierzenie tego jest wdepywanie na pulapke ktora zadaje 30 obrazen w nieopancerzony cel, mniej gdy nosi sie pancerz. |
Ja radze kupic ci focus cape ale jak chcesz:confused:
|
Ja bym polecał spirit Cloak...
1- duża różnica w cenie 2- 1 mlvl w góre Napewno się przyda 3- te 3 arm różnicy nie są sorkowi AŻ tak potrzebne jak np kinie/palkowi :) 4- przy dedzie lepiej żeby Cloak poleciała niż B Robe która jest droższa ;] Ale wybór należy do ciebie ;) |
a ja jeszcze dla pewnosci spytam, i w spirit cloak i w focus cape mlvl osnie wtedy troche wolniej tak? bo na wiki pisze ze rosnie wtedy normalnie, a powinien rosnac szybko tak jak to ogolnie jest w grze przyjete, czy to jest w sensie ze rosnie normalnie czyli bez zmian?
|
@up
Ogolnie przyjete, chyba tylko wg Ciebie. Mlvl rosnie NORMALNIE. Tyle razy bylo powtarzane... |
focus cape
|
Tak jak ktos wczesniej mowil Spirit Cloak. Teraz juz sa takie itemy na ktore nie patrzy sie tylko na arm :- )
|
A ja noszem chajna armora:)
|
Focus Cape lepsze +1 arma ma a cena nie wiele większa.
|
Plate armor i tak roxuje.
Nie jest ciężki (120 oz. 8o8o) i jaki wytrzymały ;d |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:33. |