Cytuj:
Oryginalnie napisane przez Chmielok
(Post 2252733)
Uzyszkodnicy sa chyba na tyle inteligentni (podkreslam CHYBA), ze potrafia sie sami bronic.
|
Oj własnie... Chyba... Mamy dość spore grono uzytkówników, którzy są na tyle sprytni, żeby każdy plik najpierw przeskanować lub poprostu nie klikac w podejrzane linki. Jednak forum ma już ładnych ponad 155 TYSIECY użytkowników i nie kazdy taki jest. Gdyby nie te ograniczenia forum byłoby zasypane (a i tak jest zasypywane) tematami typu 'sciagnalem bota, hackneli mnie, co mam zrobic' , mimo ze przykleilismy specjalny temat z instrukcją i poradami :p
Cytuj:
(Post 2252733)
Rozumiem, ze filmiki tibijskie sa malego formatu i nie potrzeba do pakowania, ale jak ma sie duzo zdjec i filmikow naraz to takie programy jak Winzip i Winrar bardzo sie przydaja.
|
Tu cie rozumiem, ale mamy ten sam problem co wyżej. Niestety ani Winzip ani Winrar nie dają gwarancji plików bez niespodzianek.
Cytuj:
(Post 2252733)
Kolejny absurd to "Na forum podajesz link do mirrora - dostajesz bana".
|
O ile moge przyznac, ze powyższe punkty są dość uciążliwe, o tyle tutaj się nie zgadzam. Po co mirror, skoro wystarczy link do strony oficjalnej? Nie dość, ze łatwiej znaleźć (wystarczy wklepać w google lub inna wyszukiwarke), to jeszcze wszystko podane jest jak na dłoni.
Cytuj:
(Post 2252733)
No i ostatnia paranoja to OTS. Wogole nie rozumiem, czemu mialoby to byc w jakikolwiek sposob zakazane. O ile sie nie myle to forum jest stworzone dla graczy, zeby mogli przeprowadzac dyskusje, nawet o dupie maryni. A wpajanie im "jedynej-slusznej-racji-CipSoftu" to raczej dzialanie na przekor.
|
Kiedys na tym forum, istniał dział OTS - zanim nie został zakazany przez CipSoft. Jako (wtedy) supported fansite równiez i my usuneliśmy ten dział... I bylismy szczęsliwi, bo większego syfu jak tam był, nie było nigdzie na tym forum ;)
Staramy się propagować grę fair, a jedną z zasad gry fair jest robienie tego, o co proszą twórcy gry.
Jezeli chcesz pogadać o OTS idź na inne forum. Nikt nie trzyma i nikt nie broni. To poprostu jedna z reguł.
Cytuj:
(Post 2252733)
Ogolnie to forum wydaje mi sie miec najsurowszy regulamin, jaki kiedykolwiek widzialem. Nie pasuje tu nawet powiedzenie: "twarde prawo, ale prawo", raczej "twarde prawo, ale glupie prawo".
|
Regulamin jest surowy, ale skuteczny. To, że tobie nie pasuje, nie oznacza, że jest głupi. Pani od matematyki tez jest zawsze głupia, bo nie pozwala na wiele rzeczy :p
Cytuj:
(Post 2252733)
PS. Szczerze nie obchodzi mnie to, czy mod zbanuje mnie za to, ze mu sie sprzeciwiam. Po prostu wyrazam swoje racje.
|
Sprzeciwiasz? Wyrażanie własnej opinii jest tu jak najbardziej dozwolone, dopóki nie obrażasz nikogo - czy to moda, czy to użytkownika, czy innego Iksińskiego.