Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Tajemnice Rookgaardu (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=13)
-   -   Wierzysz? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=191315)

Rocket Slayer 31-08-2008 19:21

Witam

Chciałem się dowiedzieć jak to u tych forumowiczów jest z "wiarą" w miecz karbowany jak frytki, a raczej w jego dostępność na Rookgaardzie.

So, do you believe?

Edit 1

Cytuj:

POLACY BĘDĄ PIERWSI
Hehe, już to sobie wyobrażam. Zdesperowana grupka dzieci w wakacje wybierze się do Niemiec, do siedziby cipsoftu i z nożami pod groźbą śmierci, strasząc jakiegoś ważnego pracownika tejże firmy będzie chciała wydania miecza (okup).

Nie bierzcie sobie tego na serio co napisałem, akurat taka myśl mi przyszła do głowy :P

Anyway, poczekamy kilka lat, zobaczymy

Moja frytka:
http://images28.fotosik.pl/271/4fd2d55c40d290d7.jpg

Edit 2

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 2253745)
"Zdobyć"? Nie.
Wykonać quest? Tak.
Czyli gdzie mam kliknąć?

Wykonanie questu jest równoznaczne ze zdobyciem nagrody, nie sądzisz?

ParkourMaster 31-08-2008 19:30

jasne, że się da :dance:, tylko nikt tego jeszcze nie odkrył

POLACY BĘDĄ PIERWSI :flaga_pl:

Pan Klocek 31-08-2008 19:56

"Zdobyć"? Nie.
Wykonać quest? Tak.
Czyli gdzie mam kliknąć?

Hakuoh 31-08-2008 20:10

Szkoda, że sonda nie jest publiczna.
Cytuj:

"Zdobyć"? Nie.
Wykonać quest? Tak.
Od kiedy zdobyć i wykonać questa to coś innego?

Polacy mówią "Polacy będą pierwsi", Brazylijczycy "Brasileiros serão primeiro", Szwedzi "Svenskarna blir den första" a ja mówię "Nabieracie się jak dzieci". Oczywiste, że bajka dla dorosłych, bo taki 9 latek uwierzy. ^^'

Madasaki 31-08-2008 20:26

:) Może tak może nie :)

Pan Klocek 31-08-2008 20:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2253770)
Szkoda, że sonda nie jest publiczna.

Od kiedy zdobyć i wykonać questa to coś innego?

Polacy mówią "Polacy będą pierwsi", Brazylijczycy "Brasileiros serão primeiro", Szwedzi "Svenskarna blir den första" a ja mówię "Nabieracie się jak dzieci". Oczywiste, że bajka dla dorosłych, bo taki 9 latek uwierzy. ^^'

Od zawsze drogi Hakuoh :)
Zdobyć PoI czy wykonać PoI? Nie to samo? A kto Ci powiedział, że nagrodą w tym queście jest Sword Of Fury? Bo tam leży? Tak samo jak Excalibug leży na PoI, ale czy on jest nagrodą z tego questa?
I powiem tak, Polacy nie byli pierwsi.

Szalony-szczur-spod-rynku 31-08-2008 23:16

ja mysle ze nie da sie zdobyc spike sworda bo juz napisalem ze jakby sie dalo to by juz napewno mieli :)

Hakuoh 01-09-2008 00:18

Nie zapominaj, że ciągle mowa o spike swordzie nieważne w jakiej postaci. Tak więc czy tak czy inaczej, jeden czort.

sazqq 01-09-2008 08:26

Spike został "zdobyty" na Harmonii (wiecie o co chodzi ;)).
Wykonując quest dostaniemy go LEGALNIE.

Takie jest moje zdanie ;p

Pan Klocek 01-09-2008 08:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hakuoh (Post 2254162)
Nie zapominaj, że ciągle mowa o spike swordzie nieważne w jakiej postaci. Tak więc czy tak czy inaczej, jeden czort.

A "G" prawda, za przeproszeniem Hakuoh! Musicie nauczyć się zdawać odpowiednie pytania, poprawne pytania. SoF a Spike Sword TO NIE TO SAMO!
Co z tego, że na wysepce leży Spike Sword. Na prawdę, polecam poczytać chociażby w bibliotece w akademii, nie mówię już o książkach z maina.
Jak tak dalej pójdzie to ludzie zapomną o starym Rookgaardzie i zostanie banda dzieciaków latająca za "questem na Spike Sworda" i walcząca z "tymi złymi minosami co na nas napadają". Historja Rookgaardu umiera, mam nadzieję iż chociaż niektórzy będą jeszcze pamiętać :(

Bykunn 01-09-2008 09:17

Stary dobry rookgaard... Niestety po updacie ze spearami przestałem na nim grać bo praktycznie niemożliwe stało się trapowanie :<<< A co do SoF to jak to się mówi nie widziałem, nie jestem przekonany. Od żadnego wiarygodnego rookstayera nie słyszałem, że został zdobyty (no, Pan Klocek tutaj puszcza jakąś aluzje, że niby już zdobyty ;)).
Sonda - wierze bo .. czemu nie ? :>

Maxpixel 01-09-2008 09:52

Ludzie piszą ... piszą ... i piszą ... iii piszą ... iii szukają ... i dalej nic nie idzie do przodu ;) Strony naszego forum przewijają się opowiadając cały czas tą samą historię ... [Czasami jakiś Klocek kleks robi i jest coś innego] :D Ludzie którzy nie kierowali się informacjami, fejkami, z forum i sami pogłębiali swoją wiedzę zaszli pewnie dalej ... Oczywiście nie krytykuje tutaj działania forum i jego członków ... :) Po prostu leci to jak krew z nosa ... :(

Czy wierze w tajemniczy i nie odkryty Quest na Rooku ? - Tak
Czy wierze że da się zdobyć SS - Tak
Czy jak będę tylko wierzył to go zdobędę - Mam nadzieje :D

Szkoda że ludzie przechodzą na wyspę w jednym celu ... Zdobyć SS ...

Stworzyła tą wyspę wielką inteligencja ...

Andrealfus 01-09-2008 09:56

może i da się go zdobyć a może nie, jak to ktoś powiedział kiedyś mądrze "duża część Tibi jest jeszcze nie zbadana"

Valderor 01-09-2008 11:34

http://img78.imageshack.us/img78/7381/sofsmallxw7.png
Zagłosowałem na "raczej tak".

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 2254297)
A "G" prawda, za przeproszeniem Hakuoh! Musicie nauczyć się zdawać odpowiednie pytania, poprawne pytania. SoF a Spike Sword TO NIE TO SAMO!
Co z tego, że na wysepce leży Spike Sword. Na prawdę, polecam poczytać chociażby w bibliotece w akademii, nie mówię już o książkach z maina.
Jak tak dalej pójdzie to ludzie zapomną o starym Rookgaardzie i zostanie banda dzieciaków latająca za "questem na Spike Sworda" i walcząca z "tymi złymi minosami co na nas napadają". Historja Rookgaardu umiera, mam nadzieję iż chociaż niektórzy będą jeszcze pamiętać :(

Panie Klocku, stwierdzam, że wizyta na torgu nie wyszła ci na zdrowie. Podziel się proszę z nami ignorantami, zdradź, które to książki na mainie kryją sekrety miecza furii? Przestrzegam przed szukaniem powiązań, tropów, aluzji i skojarzeń na siłę, bo jeśli się postarasz, możesz znaleźć więcej, niż Knightmare ich tam umieścił. Co przydarzyło się niejakiemu Piombonowi et al moim zdaniem.

Hakuoh 01-09-2008 11:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Pan Klocek (Post 2254297)

Już sam nie wiesz co piszesz.
Cytuj:

miecz karbowany jak frytki
Odebrałeś to jako SoF? Gratuluję.
Oczywiście wiem, że to tylko opis wymyślony przez kogoś tam z CS dla urozmaicenia Rookgaardu, aż tak głupi nie jestem. ^^'
Sam osobiście nie wierzę w takie cuda, ale tylko czepiam się szczegółów mianowicie jak nie można zdobywać coś, co trzeba zdobyć z questa?

Molof 01-09-2008 12:09

Są argumenty za i są przeciw dlatego wybrałem opcje neutralną

Gofin 01-09-2008 12:32

Cytuj:

Wierzysz w to, że da się zdobyć sword of fury na Rookgaardzie czy nie?
Sword of Fury, czyli mieczyk leżący na wyspie. Uważam że da się go zdobyć. Czy to jest jakiś quest, czy inny czort, uważam, że raczej da się go zdobyć, chociaż nie mam pewności (dlatego zaznaczyłem odpowiedź 2). Nikt nigdy go jeszcze nie zdobył, ale sądzę, że ktoś w końcu go zdobędzie/dostanie/przyciągnie/wysra itd.

RookeR 01-09-2008 12:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gofin (Post 2254489)
Nikt nigdy go jeszcze nie zdobył, ale sądzę, że ktoś w końcu go zdobędzie/dostanie/przyciągnie/wysra itd.

Czy to jakaś analogia? O fuj !

@topic:

Zgadzam się z Maxpixelem. Ludzi piszą na tym forum i piszą i za przeproszenie "G" im wychodzi... Sam szukam ciekawostek na rooku, ale żeby nie myśleć o czymś innym niż SoF... To już lekka przesada =P

Pozdrawiam =]

Madasaki 01-09-2008 12:48

Ja wierze w jego zdobycie nawet jeśli to bajka . To ta bajka oddziela rookgaard od maina i to jedna z wielu rzeczy która mnie na rooku trzyma

Xevo123 01-09-2008 12:58

Ale o co kaman? : <

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:26.