Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Tajemnicze miejsce/Lokacja? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=191688)

Xerionis_Family 04-09-2008 19:16

Tajemnicze miejsce/Lokacja?

Mam takie pytanie, czy ktoś z was słyszał może o Kummerland?

Nie chce za dużo własnych informacji udzielać w tym temacie bo znalazłem taką nazwę ale niestety nie mogę zlokalizować tego miejsca jeszcze...

W opcji szukaj nic nie znalazłem wiec pytam.

Btw. Uważam że tajemnice świata tibijskiego nie powinny być odkrywane w dziale dla początkujących... trochę nie pasuje :)

Erhion 04-09-2008 20:34

A kto ci o tym powiedział?

Kolega koleżanki kuzyn kolegi od strony matki?

Xerionis_Family 05-09-2008 00:21

tak się składa że sam cipsoft w pewnym miejscu takie coś napisał (w miejscu gdzie powinna być miejscowość stad wiem że to miejsce).

Snagoth 05-09-2008 12:27

ciekawe... powiedz cos wiecej o tym (jesli nie tu na forum to na pw)

Vasth 05-09-2008 14:08

Sama slowo 'kummer' kojarzy mi sie z czyms niemieckim czy to aby napewno w Tibii?

Xerionis_Family 06-09-2008 01:57

mogę powiedzieć tyle, że w pewnym miejscu w tibii można znaleźć nazwę dziwnego npca a dalej jest adres czyli właśnie ten Kummerland. Niestety próbowałem gadać z npcami o tym ale narazie żaden nie zaczaił nic... będę próbował dalej :)

Simi 10-09-2008 21:38

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez raven (Post 2259061)
gowno nas to obchodzi co bedziesz robil

puknij sie w czolo osle

sazqq 10-09-2008 21:48

Może jakaś wioska , albo miejsce zaginione? Tzn. tak jak teraz archeolodzy odkopują dawne miasta, to może jest jakieś wejście w 'podziemia'?

Xerionis_Family 16-09-2008 09:22

dobra już nie mam siły samemu szukać to zdradzę tajemnicę. Tak naprawdę to jak się wchodzi na demodras cave jest tam parcel z 3 ciałami ludzi. Tam właśnie jest label tak zaadresowany... ciekawi mnie to strasznie :P

naja 16-09-2008 13:00

To najlepiej kup parcel i zaadresuj tak jak na labelu i poprostu wyślij. jeśli zniknie, to znaczy że jest "coś" takiego, a jeśli nie zniknie no to już będziesz miał odpowiedź na swoje pytanie. W razie co zamiast imienia NPC to wpisz czyjekolwiek byle prawidłowo. B)

Suchy512 16-09-2008 14:30

@up
Niekoniecznie musi wysłac np jest fibula ale parcela tam nie wyślesz

No no szukaj dalej może coś znajdziesz

naja 16-09-2008 15:32

@up fakt - tego nie wziąłem pod uwagę, no ale mimo wszystko jak nie spróbuje to sie nie dowie :)

Xevo123 16-09-2008 16:31

No tak , ale skoro był label to po coś on był?
Labela sie używa po to , by można było dostarczyć paczkę ;)
Czyli musi być miejsce gdzie można ją dostarczyć ;D

Duch Niespokojny 16-09-2008 19:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xerionis_Family (Post 2269318)
dobra już nie mam siły samemu szukać to zdradzę tajemnicę. Tak naprawdę to jak się wchodzi na demodras cave jest tam parcel z 3 ciałami ludzi. Tam właśnie jest label tak zaadresowany... ciekawi mnie to strasznie :P

Tak na wszelki wypadek spytam: jesteś pewny, że ta paczka tam jest "domyślnie", a nie ktoś ją podłożył po prostu?

Xerionis_Family 17-09-2008 09:42

@up

-.- tak sprawdź sobie

Emlo666 17-09-2008 13:33

Wydaje mi sie, ze jest to czesc jakiegos questu :P Moja teza... :P Ale zadziwilo mnie to strasznie ... Ale moge sie zalozyc ze Cip'y zrobily to dla takzwaniej "atmoswery RPG" :P Jesli nawet to miejsce istnieje jest przeznaczone Tylko dla Pacc... Zycie :(

Kurczakos 19-09-2008 08:28

No i co nam da sama nazwa tego miejsca, skoro już o nie pytasz to napisz trochę więcej o nim.

Darke'en 19-09-2008 09:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kurczakos (Post 2272039)
No i co nam da sama nazwa tego miejsca, skoro już o nie pytasz to napisz trochę więcej o nim.

Napisał, że nie ma o tym miejscu żadnych informacji. Może po prostu usłyszał gdzieś tą nazwę, a jest to miejscowość w Niemczech ;)

Duch Niespokojny 19-09-2008 13:46

Według Webster's dictionary Kummer to po niemiecku: grief, sorrow, dolefulness, pain, affliction
Czyli: żal, smutek, rozpacz itp.

W Wikipedii ta nazwa pojawia się w jednym miejscu: http://en.wikipedia.org/wiki/Jim_But..._Engine_Driver
Nie chciało mi się tego czytać, ale może jest tam jakaś wskazówka...

Xerionis_Family 28-12-2008 00:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kurczakos (Post 2272039)

U dawno tego tematu nie odwiedzałem ale to mnie rozbroiło jak rusek kałacha podczas szturmu na kaczynskiego :<

skoro założyłem temat "tajemnicza lokacja" i pytam się czy ktoś ma o niej jakieś informacje bo znam tylko nazwę, to chyba oznacza że nic oprócz nazwy o tej lokacji nie wiem i nie znalazłem? no cóż ale to chyba dla niektórych zbyt trudne zdanie logiczne... no ale nie martw się nie każdy z logiki musi być dobry <pocieszacz>

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:02.