![]() |
Hip Hop/Rap z przekleństwami.
Witam
mój kolega szukam hip hopu/rapu czy nie wiem czego (ja się na tym nie znam bo tego nie słucham) z przeklęństwami w sumie dla niego (noobka) czym więcej tym lepiej mówił że szuka czegoś podobnego do Karramba ,,Pocaluj mnie w dupe'' czy jakoś tak ;o PS on nie ma neta dlatego mu pomagam :] |
Antyliroy ^^
|
ciekawe ma podejście... pozdrów go, serio. Poleciłbym Peje, jak dla mnie mało przekazu a przekleństw w ch. (Subiektywne zdanie, ktoś może sądzić inaczej) No i tak jak powiedział Walekifa, Peja razem z NAS diss na Liroya (też wg mnie zupełnie bezsensowny, szczególnie zwrota NAS'a, ale wiadomo że się niel ubia)
|
Liroy - Twoja córka
|
Nie słyszałem ale ktoś z tej "kategorii" polecał mi "Nagły Atak Spawacza". Teraz to większość warszawskiego rapu (arrrgh... szkoda, ze nie umiem tego nazwać) jest bez sensu i z przekleństwami; )
I jak panowie up: Peja. Np. Materialna Dziwka. Nagły Atak Spawacza - Mydełko Fa I wspomniany: Nagły Atak Spawacza - Anty Liroy |
Wuwunio. <znaczki>
|
Jaki jest sens słuchania rapu w którym co 2 słowo to ku**a?
|
Cytuj:
|
Może nie jest to rap, aczkolwiek sporo w tym wulgaryzmów;)
http://pl.youtube.com/watch?v=phGnirAconI |
Peja (moje love xD!) i NAS, przynajmniej z tego co pamietam lol
|
Peja ma przekaz, nie jakis wybitnie gleboki, opowiada o swoim zyciu, w zadnym wypadku co drugie jego slowo to nie 'kurwa'. Zreszta prawdopodobnie wiekszosc osob w temacie oprocz niego zna Meza i Verbe i w porownaniu do nich to hardkorowiec.
Onar - Kurwa mac. |
Freezy masz u mnie piwko ;)
|
Cytuj:
@ Peja jest dobry. Zaczynał od gówna. Nie miał interneciku i ciepłego obiadku jak wy : ) Mamusia nie dawała mu piątaka na piwo jak raz na miesiąc wychodził z domu do kolegów. Teraz ma znacznie więcej. Przeżył więcej niż wy wszyscy razem wzięci. Trochę szacunku. Ja też go nie słucham,ale wiem,że Peja to jest koleś. |
Cytuj:
|
To ja zaproponuje:
Pono - "Pierdole to" |
a co do pona, jak chcesz wrzuty na policje :
pono - policyjne miasto |
@Yossarian
chciałem to zaproponować również, ale w odwecie na wypowiedź Thariona @Tharion nei chodzi o to jakich słów używamy, a o przekaz. Przykładowo porównaj sobie jakąś nagrywkę NAS'a chociażby 'Anty Liroy' a potem prześłuchaj 'Pono - Pierodle to'. Obaj używają sporo wulgaryzmów, a jakby nie patrzeć ta druga już kilka razy mi pomogła :) |
Cytuj:
Pal Hajs : http://pl.youtube.com/watch?v=-YrI9-ApCRo Oddawaj Zozole : http://pl.youtube.com/watch?v=PV7MnA9P0dU Jak dla mnie to jest o wiele ciekawsze (i przedstawione z humorem) niz setna piosenka "z przekazem o ciezkim zyciu" ;) |
Nagły Atak Spawacza FTW. Jak miałem jakieś 10 lat to bardzo mnie to jarało. Nie wiem, czy wszystkie ich, ale polecam:
Pedał Roman O Mietku Pijaku (lub też Mietek Żuł, któreś z tych to tytuł) Pająk Leon (słabsze ; p) Kazimierz Wichura I tak dalej, i tym podobne. Coś dla tego gościa, zacytuję tu fragment: "Bo jesteś mój, i tylko mój, nie będzie Cię porywał, żaden głupi ch**", czy też "Gdzie jest Roman, do ch**a?" |
Haha, Nagły, to klasyk jeśli chodzi o bezsensowne klęcie. Polecam "NAS - Wy*******am cały gram". Co do przekleństw, to zawsze kojarzył mi się z nimi Liroy. Dość często nadużywał wulgaryzmów w swych utworach. Ogólnie diss pomiędzy Liroyem, a Peją/NAS jest pełen przekleństw.
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:06. |