Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Giant Spider solo. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=192342)

Shinoku 11-09-2008 22:04

Giant Spider solo.

Witam,
Chciałbym troche pohuncić GS solo.
Profesja: Paladin.
Skille 70/58.
Lvl : 35.
Eq: p ammy, bohy, dragon shield, c helmet, k legi i blue robe.
Ile na jednego GS strace tak około potów? Poszedlbym z bohami + time ring.
Opłaca się na tym lvl wogóle huncić GS czy lepiej D Lair?
Nie mam lagów.

Matello 11-09-2008 22:08

Raczej wątpię żebyś wyrobił, mnie na 52 z bohami czasem doganiał i musiałem haste (wtedy już biegłem szybciej), więc raczej nie dasz rady. A potków hmm...jak już cie złapie to raczej zabije, wątpię żeby potki poszły, chyba że HP i niewyobrażalny waste, raczej nie próbuj GS na 30, poczekaj do 50.

Ghost419 11-09-2008 22:26

Mógłbyś spróbować ale po co ryzykować deda?

Osks 11-09-2008 23:41

Zwascisz swoj plecak + opcjonalnie jakas czesc eq.

Xardasus 11-09-2008 23:48

o zal z bohami i time ringiem z palcem w dupie mu ucieknie i nie mowcie ze go gs zlozy najlepiej wez kusze i bolce trzymaj go na jak najwiekszy dystans ja zobaczysz ze jakims cudem dogania to zaloz tarcze i na def ucieknij troche znowu kusza i jazda ;p
edit: ja od 30 bilem na luzie gsy solo ;p

Jeal 12-09-2008 15:03

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xardasus (Post 2264960)
o zal z bohami i time ringiem z palcem w dupie mu ucieknie i nie mowcie ze go gs zlozy najlepiej wez kusze i bolce trzymaj go na jak najwiekszy dystans ja zobaczysz ze jakims cudem dogania to zaloz tarcze i na def ucieknij troche znowu kusza i jazda ;p
edit: ja od 30 bilem na luzie gsy solo ;p

sam jesteś jak ten palec w dupie, na 60 z bohami gs czasami dogania więc nie gadaj głupot. Jak dopadnie to oczywiście że nie zabije, max walnie za 180 to co za problem, przecież na 35 lvlu palek ma wiecej życia i na luzie sie uleczy potami. Ale nie polecam na tym lvlu bić, nie opłaca sie. Dragi tym bardziej, jak masz pacc to idz na barbariany

Matello 12-09-2008 16:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Jeal (Post 2265203)
sam jesteś jak ten palec w dupie, na 60 z bohami gs czasami dogania więc nie gadaj głupot. Jak dopadnie to oczywiście że nie zabije, max walnie za 180 to co za problem, przecież na 35 lvlu palek ma wiecej życia i na luzie sie uleczy potami. Ale nie polecam na tym lvlu bić, nie opłaca sie. Dragi tym bardziej, jak masz pacc to idz na barbariany

Dokładnie, mnie dogania postacią z podpisu z bohami bez lagów, jak rzucę haste to już raczej nie ma szans, więc biega coś jak ~80lv, więc nie mówcie że da się uciec przed jego best haste na 30 z dodatkami bo to brednie ;|
Osobiście polecam piraty na Nargor, ładna kasa i exp, jak chcesz 1 GS dla zabawy to możesz sprobowac, ale nie gwarantuje że nie rzuci max haste i wtedy cię dogoni ;d
Lepiej idź dobij chociaż ~45 wtedy z boh + t ring raczej uciekniesz, w każdym razie mniejsze ryzyko deda.

Oxidoosis 12-09-2008 16:06

Zdecydowanie d lair. Mam 42 palladyna i prawie że zero waste. Jade na exurce, na jednego draga schodzi 80 many. Oczywiście uciekam i nie stoje na wave, nie dostaje z wave ani z łapy, czasami tą fire bombe dostane to walne exurke :) na 50 % mam waste 2 bp potionków, z samej kasy się nadrabia a czasem poleci jakieś woi dragon hammer albo dragonka.

Liper 12-09-2008 16:09

Weź człowieku wbij lvl a poźniej na gsy. 61 na facc żeby nie doganiał. Sprawdzone.

Max_33 12-09-2008 18:31

dasz rade ale to bedzie duuże waste, a jak cie dogoni to najprawdopodobniej padniesz :o jak już tak bardzo chcesz gsy pohuncić to idź na blood herb quest i up/down nawalaj :). tam ci będzie potrzebny tylko roh lub bp potów i kosisz. ja tam solowałem na 20 lvlu bez waste z rohem bo k legi poszły :p ubiłem 4 poszedłem na poha i gośc mnie trapnał i na hita sie złozylem ( 230hp )

bros 12-09-2008 18:36

połowa z Was albo i więcej pojęcia nie ma o czym mówi, czasem lepiej nic nie mówic...no ale cóż
gs'a zabijesz jednego, może dwa, wątpie żebyś na tym zarobił... ale dla sprawdzenia można oczywiscie... o expieniu na d lair raczej zapomnij

Osks 13-09-2008 01:21

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez bros (Post 2265413)
połowa z Was albo i więcej pojęcia nie ma o czym mówi, czasem lepiej nic nie mówic...no ale cóż
gs'a zabijesz jednego, może dwa, wątpie żebyś na tym zarobił... ale dla sprawdzenia można oczywiscie... o expieniu na d lair raczej zapomnij

Oczywiscie nie mam pojecia, tylko przez caly sierpien 5h dziennie expilem na gs isle.

Panicz 13-09-2008 04:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Osks (Post 2265940)
Oczywiscie nie mam pojecia, tylko przez caly sierpien 5h dziennie expilem na gs isle.

ale nie z 30 lvl chyba..xD
bo goroma od 35 :D

dawidoss112 17-09-2008 09:17

bez waste lub bardzo prawdopodobnego deda na niskim lvl sie nie da. chyba że gs nie przydupi haste i poleci z niego k armor. mi na 45 lvl jest ciezko, bo jak się gs wnerwi to zostaje mi ze 100 hp. combo sie składasz. a d-lair też zapomnij. z 40 lvl i bez waste ciezko.

Richard56 17-09-2008 10:54

Mnie na 67 lvlu bez bohow nie dogania

Kurczakos 17-09-2008 14:13

Jeśli solo chcesz próbować na tym levelu bić GSy to spróbuj bić ostrożnie albo up/down na blood herbie. O pohu wg. mnie nie ma narazie co myśleć.

KubiXX 17-09-2008 15:04

ZAPOMNIJ O GS'ach NA TYM LVL!!! Nawet jeśli jakimś cudem dasz rade go trzymać na dystans to i tak z takimi skilami będziesz sie z nim długo męczył.

Ulrikk 17-09-2008 15:25

Cytuj:

Wakacje przed tibią _/

Upek 21-09-2008 15:59

Radziłbym d lair. Szkoda lvla, skillów, itemków, m lvla oraz twojego zapału do gry;] Dragi wolniej się poruszają od GSa więc powinieneś mieć mniejsze waste. Chyba, że wogóle nie będziesz miał ;d

Milten Magician 22-09-2008 19:46

Że tak powiem, w dupie byliście - gówno widzieliście.

Jeśli jak twierdzi, niema lagów, jeśli zna jakiekolwiek zasady uciekania przez gs, to nawet na poh da sobie rade. Gram pratycznie tylko palladynami, i gs zacząłem huncic masowo koło 40 lvla na poh. Uciekać pomiędzy krzakami i gs to ciota. Jedyny problem to nooby które polecą za tobą jak lvl zobaczą :P. M wall + gs = gleba

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 14:22.