![]() |
Spis bywalców Tawerny?
Właśnie. Czy uważacie, że warto zrobić jeden temat z samymi charakterystykami bohaterów? Plusem takiego spisu byłoby na pewno to, że przed każdą sesją nie trzeba by robić opisu (ani go wklejać) oraz wygoda związana z posiadaniem jednaj postaci (brak konieczność wpajanie sobie cech bohatera).
Przy wypowiedziach przeciw temu pomysłowi mile widziane argumenty. Swoją drogą: tak, wiem, są tu ludzie kreatywni którym nie na rękę taki sposób ale on znacznie ułatwiłby prace MG jak i samych graczy. |
Ciekawy pomysł, jestem za. Jak będę mieć czas, to ją zrobię.
|
Jestem za , tylko mógłbyś zrobić taki w nazwie tematu - bez klimatu, albo z klimatem.
@down aha |
Sam, to jest tylko pytanie, w momencie gdy zdobędzie to poparcie lub odrzucenie większości użytkowników skasuje się to.
Wyciszony, chodziło mi o to aby każdy sam stworzył swoją postać i sam wpisał to w osobny temat (jeden wielki temat, oczywiście, gdy uzyska poparcie). |
Dobra, dobra. Ma więc ta propozycja moje poparcie. Najlepiej zrób listę tych, którzy się zgadzają, lub są przeciw.
|
Myślę, że to głupi pomysł. Mógłby odnosić się tylko i wyłącznie do jednego systemu, a czy grać chcecie tylko i wyłącznie w jedną grę? Możecie zrobić np. charakterystykę do D&D, a co jeśli będziecie chcieli zagrać przykładowo w Neuroshime, która nijak ma się do D&D? ; )
|
Mimo wszystko systemy DnDowsie dominują w tawernie. Ale nikt nie każe ograniczać Ci się do jednego systemu, i tu właściwie masz racje, jak robić spis to robić.
|
Ale co stoi na przeszkodzie aby dana osoba w jednym poście zamieściła kilka opisów różnych postaci, w zależności od systemu? ;) Opcjonalnie jeden, dość uniwersalny opis pasujący do wszystkich systemów, które daną osobę interesują, a gdy zajdzie potrzeba opis taki doprecyzowałoby się.
|
Hmm... Ja osobiście lubię raz wcielić się w naukowca, raz w awanturnika innym razem w złodzieja... Każdym typem charakteru kierują zupełnie inne cechy. ; ) Myślę, że nie ma większego sensu robić takiego spisu. Jak ktoś wychodzi z propozycją zagrania w coś konkretnego, osoby chętne podają kartę postaci (czy charakterystykę postaci) do konkretnego systemu z aktualnie wprowadzonymi zachciankami i tyle. MG przegląda to i można grać. Do końca przygody/kampanii karta jest aktualna ; )
|
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:40. |