![]() |
Prosba do "nie skilujacych knightow"
Witam!
Mam problem, i nie ma co owijac w bawelne, mam knighta 30lvl skille 63/63 z dobrym eq. Skilowac nigdy nie lubialem, robilem tak zeby na 30 miec skille po 60 ale udalo mi sie troche wiecej. Expilo sie dobrze (na dc) potworki sie odbijaly, ja je szybko zabijalem, ale teraz na dc pozlazilo sie duzo ludu, to samo jest na EF, kopalniach (soldiery). Na OF nie dam rady, bo jak to niektorzy mowia "masz dupiate skile". Czytalem ze sa knighci co nigdy nie skilowali i dobrze na tym wyszli, wiec teraz prosze wypowiedzcie sie, gdzie expiliscie? PS. to moj 1 post, uzywalem opcji szukaj. PS. Gram na facc |
Hmm Ja nie skilowałem od 1 lvla mam 68 i skile 72/69 expi mi sie OK
Na twoim lvl i skilach (60+) siedziałem na Scrabach niezłe siano i exp (2 lvl dziennie od 30 do 40 oraz lizardy Dragi sporadycznie (nie licz na Zarobek) moje kilka centóf ~Myst |
na moim knighcie miałam skille ~58/56 na 35 lvl, bo nienawidziłam skillować, na dodatek przeszkadzało mi non-pvp..
około 30 lvl expiłam właśnie na wspomnianym DC. czasem trafiło sie na 1-2 osoby, innym razem nie można było znaleźć żadnego żywego potworka. póżniej odwiedzałam 'tomb' pod mt.sternum, ghostland, samo wejście do OF, wieżę mino w okolicach kazz... możliwości jest dużo, trzeba tylko troszkę czasu pochodzić, zobaczyć na czym Ci jest najlepiej :) powodzenia :) |
na facc za duzo nie narobisz.
Poza tym wiesz jakie potworki jestes w stanie zabic/ zabijac, masz do dyspozycji tibianearth i mozesz zobaczyc gdzie i w jakiej ilosci wystepuja, na ograniczonym terenie ( facc ) wiec nie powinno byc problemu. |
Vil, to w jakiej ilosci wystepuja na danym terenie nie ma znaczenia bo zawsze jest tam stado graczy, nie zaleznie gdzie pojdziesz zawsze jest full...
|
1.
Cytuj:
2. kup pacc/zmien świat |
Zly swiat wybrales, na non-pvp nie pograsz, szczegolnie na Guardii.
Wybierz serwer z mala iloscia ludzi, no i zawsze mozna uzyc sily zeby przegonic noobka z expowiska. Oczywiscie dziala to w obie strony. |
A nieskillujący knight nie ma szans nikogo wygonić ani przetrwać wyganiania go. Hm. Wiem poniekąd z autopsji. ;p
|
Nie wyobrazam sobie knighta ktory ma wiekszy lvl niz 20 ze skillsami ponizej 75/75 :l nie ma co sie tlumaczyc ze to non-pvp skoro ja moge zrobic na 20lvl 75/75 wpierw na rotach pozniej na slimach takie skills to dlaczego ludzie na non-pvp nie moga? ;l echhh sorry ze off top ale juz nie wytrzymalem :l dla mnie najwazniejsze sa skills pozniej lvl :l
ELO! |
i po co 75/75 na 20 levelu ?
|
Cytuj:
@topic Ja nie skillowałem i żyje. Elf fortress na twoim lvlu. Ja na ~40 lvlu wybrałem się na małpy, a co zrobisz ty na FACC to nie wiem. |
Cytuj:
A Tobie polecam rzeczywiscie elfy, ja tam siedzialem chyba przez 40 poziomow, i mialem straszna radoche zbierajac storczyki, a jak bylo ich duuzo, to sprzedawalem za duuza kase. Dodatkowo bierz kilka parceli, rob lootbaga i wysylaj, zawsze ktos skrzynke otworzy - mi zawsze otwierano, problemow nie bylo. |
Jak nie chce ci się skilować to poco grasz knightem!? Poskiluj trochę bo na facc nie masz co szukać X(:(
|
Cytuj:
@topic Elfy albo beho w Hellgate |
Hmm myślę, że wina zapełnionych expowisk jest w serwerze na jakim grasz.Jeśli chodzi o Guardię to jest to serwer full i w dodatku na facc ciężko expić tam.Miałem tam chara.Ja polecam zmienić serwa na empty pvp.
Edit: Ja też moim knightem mało skilowałem.Mam 41 lvl i skile 65\65.Postać w profilu.Expię najczęściej na dc czasem nawet na -2 schodzę, fajna zabawa, a waste tylko czasami mam. |
Cytuj:
Chociaż można wbić te 75/75 na 20lvl (bardzo trudno wbić, ja miałem 65/65 a skillowałem od 8lvl) i już więcej nie skillować w ogóle. |
Cytuj:
na 20 lvlu poradzisz sobie z duzo nizszymi skillami, i tak twoja ilosc hp nie pozwala ci expic na mocniejszych potworach... chociaz to jest twoje zdanie. poza tym na non-pvp wbicie takich skilli na 20lvlu jest niemozliwe, po 1) za duzo noobkow, ktorzy ciagle ci zabijaja mobki 2) nie mozesz skillowac na monku etc 3) nawet skillujac (na mobkach) szybciej wbijesz ten 20lvl i zrobisz takie skille :* na pvp jest to wykonalne, ale wg mnie niepotrzebne. co z tego ze masz takie skille na takim lvlu skoro i tak pewnie padniesz od pierwszego lepszego pk bo masz malo hp i wtedy strata bedzie duuuuza. nie jestem za tym, zeby w ogole nie skillowac, bo wtedy do konca zycia pozostaje ci OF, uwazam, ze na poczatek 50-60 to minimum, chociaz wszystko zalezy od was. do niczego nie namawiam :) @topic DC/tomby pod mount sternum/OF(na poczatku powinienes dac rade)/elfy/ew. cyklopy ale a nie musisz uwazac :) w sumie na guardii moze byc ciezko nawet o raty pod thais ale skoro juz tam grasz to watpie ze zmienisz server (przydaloby sie na jakis mniej zaludniony). |
Cytuj:
|
jak ktos kto go bedzie chcial zabic nie bedzie warzywem to skille mu nie pomoga.
|
nie wiem jak u knighta ale...obecnie gram palkiem 44lvl skille 80/64
Trenowałem go na 8 lvl do 70 dsita i tam chyba z 40 miał shielda albo cos w tym stylu dokładnie nie pamiętam..założyłem boszki i exp był zajebiaszczy;] mount sterrnum w thais ostatni poziom do 40lvl polecam ;] mimo iż miałem pacc. Niedawno wbiłem 80 i lvl robie w..1,5h?albo coś w tym stylu no expienie to po prostu czysta przyjemność jak widzisz te hity z 2 na początku i kończącą sie na dwa 00 a używam royal spearów więc z enachted spear lepiej powinno być co zaś sie tycyz boltów to nie sprawdzałem. ups trochę off topic ale to szczegół i jeszcze przepraszam za to iż sie tak przechwalam;) Zależy kto co lubi ja dla ciebie kolego radze zmienić świat na pvp , bo non pvp to zmuła i nie można używać "silnych argumentów". i na mniejszym lvl podtrenować trochę jeżeli masz możliwość bo wtedy świat sie wydaje bardziej kolorowy jak expisz ;p. Sorry za takiego off topa. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 19:36. |