![]() |
Laguje, przycina?
Na początku kiedy gram wszystko dobrze chodzi, po 5-10min zaczyna się gra coraz bardziej przycinać przy expieniu. Dopiero jak wyłącze Tibie i znowu włącze znowu jest ok, i po 5 - 10 min znowu zaczyna sie coraz bardziej przycinać. To wina Updet'u ? Serwera? Złych sterowników do mojej karty? Prosze o pomoc.
|
Zdecydowanie problem leży po twojej stronie, ale raczej nie z powodu połączenia z internetem. Wejdź w menadżer zadań i obniż priorytet wykonywalności dla klienta tibii. Obstawiam zasyfiony komputer, gazylion procesów w tle, źle poinstalowane sterowniki (wszystkie) i malware typu botnet używające twojego kompa do celów przestępczych.
Najprawdopodobniej wszystko na raz. |
Cytuj:
RADEON X1050 Series(Omega 3.8.442) ? |
To, że formatowałeś nie znaczy że komputer nie jest już zasyfiony. A do readownów najnowsze sterowniki znajdziesz na www.ati.com
|
Jeżeli nie potrafisz oczyścic systemu to po prostu co te 5-10 minut, wchodzisz w Options>Graphic>jeżeli masz ustawiony DirectX9 to na sekunde przestawiasz na DirectX5 i z powrotem na DirectX9.
|
Cytuj:
|
Sprawdz a sie dowiesz...
|
Cytuj:
A co do sterowników to chyba ściagałem stamtąd i najnowsze ale jak widać nie pomogły może starsze dadzą rade? Mam 1GB RAM Karte już podałem Reszta nie jest istotna. Wcześniej przy 512 MB RAM nie miałem takich problemów albo mój kolega który ma 256 MB Ram nie ma żadnej przycinki. Mozę RAmy nawalają? |
radziłbym zapytac sie expertów na forum.programosy.pl albo na forum.dobreprogramy.pl ;)
|
Na 100% to nie ramy. Ta gra wymaga jedynie 16MB Ram. Miałem takie problemy z grą Wolfenstein - Enemy Territory ale po sciagnieciu Catalysta przeszło. Tez mam radeona ale o wiele starsza wersje - 9200 ^^ Spróbój sciągnąc Catalyst Control Center. Zresztą wejdz na www.ati.com czy jakos tak to bylo wyszukaj swoja karte graficzna i tam bedziesz mial najnowsze programy etc.:P Mam nadzieje ze pomoglem.
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 18:22. |