Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Umrze bez prądu ! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=193273)

Ojciec Dyrektor 21-09-2008 14:30

Umrze bez prądu !

Witam ! Po oglądnięciu tego reportażu odrazu przelałem pieniądze dla Pana Henryka i oto samo proszę Was ! Macie konta internetowe i nie tylko co wam szkodzi przelać głupie 5 zł przynajmniej !? A dacie Panu Hanerykowi pare godzin życia ... zresztą przeczytajcie i oglądnijcie sami !

http://www.tvn24.pl/12690,1565325,0,...wiadomosc.html

Cytuj:

Chory na raka płuc Henryk Bowtruczuk z Białegostoku żyje dzięki aparatowi, który umożliwia mu oddychanie. Teraz mężczyźnie kończą się pieniądze na opłacenie rachunku za prąd, a to oznacza zatrzymanie aparatu do tlenoterapi i śmierć. - A ja chcę żyć - mówi przez łzy chory mężczyzna.
Nie ma rodziny, żyje w tragicznych warunkach, nie ma pieniędzy na jedzenie, ani na leki. Pozostało mu niecałe 7 złotych, a to nie wystarczy na zapłatę kolejnego rachunku za prąd. Ostatnim dniem, w którym prąd do jego domu będzie dostarczany, jest najbliższa niedziela.

Bez potrzebnych środków do życia

Pan Henryk ma 53 lata. Mężczyzna jest ciężko chory. Kilka lat temu rozpoznano u niego raka płuca. Do tego cierpi na zwyrodnienie kręgosłupa. Na co dzień jeździ na wózku inwalidzkim, potrzebuje stałej opieki. Żyje samotnie w tragicznych warunkach mieszkaniowych, w starym domu, bez wygód. Teraz wierzy, że znajdzie się ktoś, kto pomoże mu zapłacić kolejny rachunek za prąd i pozwoli dalej żyć. Gdy zachorował i okazało się, że nie może dalej pracować. Żyje na łasce urzędników i instytucji pomocowych. Dostaje zasiłki z opieki społeczne i codziennie obiady. Jednak to wszystko nie wystarcza, by móc normalnie żyć. Miesięcznie na sam prąd potrzebuje 250 zł. - Nie mam też na jedzenie - mówi Bowtruczuk. I dodaje: - Jakoś żyję tylko dzięki obiadom z opieki społecznej.

Godnie przeżyć ostatnie chwile

Panu Henrykowi proponowano hospicjum. Nie zgodził się. - Te ostatnie chwile życia chciałbym godnie przeżyć, jak człowiek we własnym domu - mówi Bowtruczuk.
Oto potrzebne dane:

Henryk Bowtruczuk

ul. Młynowa 12/1

15-404 Białystok

PEKAO SA: 88 1060 0076 0000 3070 0102 0779

Dane otrzymałem mailem od tvn24

więcej tutaj:

http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs....73330651717411

zanim ktoś usunie temat proszę o PW.

DO DZIEŁA !

Lechista 21-09-2008 17:40

Twoje konto bankowe? xD

Gonzo von Krenzel 21-09-2008 18:19

Cytuj:

Tak wyglada Polska rzeczywistość!
Prezydent robi sobie z naszych pieniędzy /podatki/ Bal, a człowiek umrze!!
Dziękuję za taką Polskę i pana L. Kaczyńskiego!!
Precz z ludźmi z PiS !!
Brawa za ten komentarz.

A człowiek zapewne pieniądze dostanie - wątpię, by np. stacja tvn24 wiedząc o sytuacji zostawiła go bez pomocy i na pewną śmierć...

Nadrill 21-09-2008 18:22

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo von Krenzel (Post 2274627)
Brawa za ten komentarz.

Rozumiem, że to ironia?

CytrynowySorbet 21-09-2008 18:41

Nie chcę być bezduszny, ale niewiele mnie to obchodzi. Nie tylko on ma problemy z pieniędzmi, wiele rodzin żyje w biedzie. Wiem, że jest ciężko chory i współczuję mu - ale to nie daje mu jakiejś przewagi nad innymi ludźmi potrzebującymi pieniędzy. Skoro otrzymał propozycję od hospicjum i ją odrzucił, to jego los narzuca się sam...

Cytuj:

Te ostatnie chwile życia chciałbym godnie przeżyć, jak człowiek we własnym domu
On już nigdy nie będzie żył godnie, by czy proszenie obcych ludzi o pieniądze jest godne? Skoro on jest taki "godny", to raczej niewiele chwil mu zostało...

Ojciec Dyrektor 21-09-2008 18:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2274579)
Twoje konto bankowe? xD

Specjalnie podałem ten link: http://www.wspolczesna.pl/apps/pbcs....73330651717411

tam jest oficjalnie podany ten numer konta.

Alanus Lutinum 21-09-2008 18:52

Niech umiera w tej swojej "godności".

ripper 21-09-2008 18:57

A po co on ma żyć?
Za komuny to by się nim zajęli... = )

Grocix 21-09-2008 19:18

@Ripper
A po co Ty masz zyc? A po co ja mam zyc? ZEBY ZYC!

Fred_Flintston 21-09-2008 19:25

@UP
Żyć dla samego życia? Nie, dziękuję.

BTW tytuł tematu wywołuje u mnie lekki uśmiech.

xoz 21-09-2008 19:25

Cytuj:

A po co Ty masz zyc?
zeby umrzec? po co innego sie żyje? smierc jest celem zycia kazdego z nas

Piotrek1474 21-09-2008 19:28

Najpierw chyba nie umiał by złapać oddechu przez 3 min a dopiero potem serce
by mu się zatrzymało i po nim

Grocix 21-09-2008 19:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez xoz (Post 2274701)
zeby umrzec? po co innego sie żyje? smierc jest celem zycia kazdego z nas

Owszem, smierc jest droga przez ktora musimy przejsc, ale wedlug mnie, czas ten, pomiedzy narodzinami, a smiercia, powinnismy wykorzystac najlepiej jak umiemy i starac sie go przedluzyc jak najbardziej ;)

@Dowm
Aff, o to mi chodzilo :) Dzieki.

Exodus 21-09-2008 19:55

Smierc nie jest celem zycia, tylko jego nastepstwem. Celem moze byc zalozenie rodziny i wychowanie potomstwa. No chyba, ze ktos pragnie umrzec, tylko ze wtedy zycie jest bezcelowe. xd

psyhopatka 21-09-2008 20:04

Jak macie robić z siebie takich idiotów to się lepiej nie wypowiadajcie.
Widać że większość na tym forum ma 13 lat , widać to po sposobie myślenia.
Czy wy byście chcieli leżeć w hospicjum i patrzeć jak obok was ludzie giną?
Zobaczycie jak to jest jak ktoś z was zachoruje albo mu w życiu nie wyjdzie.
Wtedy zapomnicie co teraz piszecie. Ten człowiek sam takiego życia nie wybrał, los nie był dla niego łaskawy.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 2274672)
A po co on ma żyć?

Żyłeś wtedy?

Yoh Asakura 21-09-2008 20:25

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez psyhopatka (Post 2274747)
Widać że większość na tym forum ma 13 lat , widać to po sposobie myślenia.
Czy wy byście chcieli leżeć w hospicjum i patrzeć jak obok was ludzie giną?

Powiem tak. Wolałbym patrzeć na to, jak giną inni wokół mnie, niż zginąć samemu.

Nari 21-09-2008 20:35

Chyba niektórym odbiło trochę... To, że można pomóc komuś, aby przeżył nie oznacza, że można decydować o jego życiu... Lub o czyimkolwiek.

janek@ 21-09-2008 22:04

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ripper (Post 2274672)
A po co on ma żyć?

Jesteś zajebisty bez dwóch zdań.

Człowiekowi trzeba pomóc, postaram się wysłać jakieś 10 zł może pomoże. Aczkolwiek rozumiem jego pogląd na temat hospicjum, tam można dosłownie oszaleć, najzwyczajniej umrzeć psychicznie.

Nie rozumiem tego kraju, zagranicą dawno już dostałby 100% ulgę za prąd.

Gonzo 21-09-2008 22:23

Przelałem 100 złotych.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez janek@ (Post 2274912)
Nie rozumiem tego kraju, zagranicą dawno już dostałby 100% ulgę za prąd.

Bo ten kraj jest pojebany, smutna prawda.

Merin 21-09-2008 22:44

Nie rozumiem waszego toku rozumowania. Człowiek chce żyć, jak każdy. Ale czy z tego powodu, że mu się nie udało, ma być uprzywilejowany? Moim rodzicom w życiu się udało(o sobie mówić nie mogę bo dopiero zaczynam) i z tego powodu nie dostają nic. A jemu się nie udało. Nie przepracował X (nie pamiętam ile) lat żeby dostać rentę. Nie ma rodziny, czyli w zasadzie nie ma nic. Więc czemu mamy trzymać go przy życiu? Nic nie daje, nic po sobie nie zostawił.

Polska to pojebany kraj bo nie daje pasożytowi kasy? Wszyscy tak narzekają na Polskę, że tu tak źle, a nie dostrzegacie tego, że tak naprawdę to normalny kraj w którym jest bardzo przerośnięta biurokracja. Tyle.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:24.