Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (https://forum.tibia.pl/index.php)
-   Football fans (https://forum.tibia.pl/forumdisplay.php?f=253)
-   -   Najlepsza drużyna wszechczasów! (https://forum.tibia.pl/showthread.php?t=193387)

Ditto 22-09-2008 21:42

Najlepsza drużyna wszechczasów!

Po prostu wypiszmy jedenastu zawodników i siedmiu rezerwowych (z czego dwóch "dodatkowych")...

Ravelli
Carlos Alberto - Beckenbauer - Fachetti
Maradona - Di Stefano - Best - Hagi
Pele - Cruijff - Sanchez

Tresor
Koeman
Zico
Romario
Papin

Rivera
Cantona

Wiem, że można dopisać wielu innych także wspaniałych zawodników, ale przynajmniej moim zdaniem ci są (a raczej byli) najlepsi.

Xendriel 25-09-2008 17:04

Piłkę nożną lubię od dziecka. Pierwszy mecz jaki pamiętam do dziś to finał LM 99 Manchester - Bayern (byłem wtedy za ManU, bo podobała mi się nazwa, a właściwie wymowa "menczester junajted":p) tak więc mogę podać skład zrobiony z piłkarzy grających od tamtych lat do teraźniejszości. Nie widziałem nigdy całego meczu z Pele czy Maradoną, także nie mogę ich wpisać z pełną świadomością. Poza tym nie jestem pewien czy np. taki Pele byłby tak dobry grając w dzisiejszych czasach, gdzie futbol jest dużo szybszy.

Piłkarze jacy mi teraz przychodzą na myśl to: Schmeichel, Kahn, Zidane, Figo, Maldini, Hierro, Ronaldo, R.Carlos, Roberto Baggio, Matthaus, Batistuta.

Co do twojej 11 to dopisałbym jeszcze Puskasa, Koemana, Platiniego.

Yoh Asakura 25-09-2008 17:18

manćestee junajted tak bajdełej, a nie menczester junajted.

Xendriel 25-09-2008 17:28

Wymawiałem to wtedy tak, jak nasz genialny komentatorX(

Yoh Asakura 26-09-2008 17:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2278190)
Wtedy nie wiedziałem, teraz wiem i nawet jeśli dalej tak mówię to co? Ty jak gadasz z kumplami to mówisz manćestee O.O?

ofc, że tak, bo to prawidłowa wymowa, a ja i tak najczęściej mówię po prostu junajted.
Cytuj:

btw. Napisz coś na temat.
<uważaj na słownictwo (by Emok)> ok ?

Ditto 26-09-2008 19:13

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2279021)
ofc, że tak, bo to prawidłowa wymowa, a ja i tak najczęściej mówię po prostu junajted.

ssij ok ?

Junajted to jest Leeds.

Po polsku nazwę miejscowości wymawia się Menczester, więc raczej to dopuszczalna forma (patrz Inter Mediolan, Lazio Rzym).

@Down

Myślę, że Deco czy Xavi nie należą do takiej "elity".

Fintex 26-09-2008 21:27

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2278116)
Piłkę nożną lubię od dziecka. Pierwszy mecz jaki pamiętam do dziś to finał LM 99 Manchester - Bayern (byłem wtedy za ManU, bo podobała mi się nazwa

Ta... to jeden z 1szych meczów, który pamiętam. Kibicowałem Menczesterowi (nie bij Yoh) bo na przeciwko grali niemcy :D Wcześniej jeszcze MŚ 98 oglądałem. Finał pamiętam dość dobrze i półfinał francji chyba z holandią <33.

Cytuj:

Nie widziałem nigdy całego meczu z Pele czy Maradoną, także nie mogę ich wpisać z pełną świadomością. Poza tym nie jestem pewien czy np. taki Pele byłby tak dobry grając w dzisiejszych czasach, gdzie futbol jest dużo szybszy.
Co z tego, że szybszy? Człowiek to człowiek :) Gdyby Maradona czy Pele urodził się teraz myślę, że też byłby taki mega. Maradone polecam obejrzeć na Youtube. Jest kilka filmikow. Najlepszy jak na meczu Barcy się bił :D:D

Co do piłkarzy to można dodać jeszcze Beckenbauera, Gerda Millera, Di stefano, Xavi, Deco (szczególnie Xavi, dla mnie jest wzorem)
Nie mam już pomysłów.

Yoh Asakura 26-09-2008 23:57

Xavi < Fabregas.

Xendriel 27-09-2008 10:54

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fintex (Post 2279205)
Maradone polecam obejrzeć na Youtube. Jest kilka filmikow. Najlepszy jak na meczu Barcy się bił :D:D

Widziałem tą akcję w jednej z kompilacji o Diego:D
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2279353)
Xavi < Fabregas.

Lecz się. Tak to sobie możesz napisać za parę lat, jak Cesc się rozwinie.
edit. Zapomniałem dodać - Rozwinie i powróci do Barcelony :)

Yoh Asakura 27-09-2008 12:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Xendriel (Post 2279518)
Lecz się. Tak to sobie możesz napisać za parę lat, jak Cesc się rozwinie.

He's seventeen, he's seventeen, he plays better than Roy Keane.
Fabregas 07/08 > Xavi 07/08.
Szczyt Fabregasa >>>>>>>>>>>>>>>> szczyt Xaviego.

Ditto 27-09-2008 17:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Yoh Asakura (Post 2279584)
He's seventeen, he's seventeen, he plays better than Roy Keane.
Fabregas 07/08 > Xavi 07/08.
Szczyt Fabregasa >>>>>>>>>>>>>>>> szczyt Xaviego.

Najwidoczniej Xavi jest ciągle na szczycie, a Fabregas spadł do Rowu Mariańskiego :O

Dlaczego Xavi grał na Euro, a Fabregas nie? Chociaż nie, masz rację, Xavi to typowy bramkarz, więc nie ma mowy o jakiejkolwiek rywalizacji, sorry...

@Down

Też się dziwie, że Raul nie bronił :/ Nie wspomne tu o wystawieniu Marcheny do ataku, podczas gdy na rezerwie siedział genialny Reina...

Yoh Asakura 27-09-2008 23:15

A to spytaj Aragonesa, nie mnie.

/Emok

Aragonésa, tak bajdełej.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:58.