![]() |
Najlepsza drużyna wszechczasów!
Po prostu wypiszmy jedenastu zawodników i siedmiu rezerwowych (z czego dwóch "dodatkowych")...
Ravelli Carlos Alberto - Beckenbauer - Fachetti Maradona - Di Stefano - Best - Hagi Pele - Cruijff - Sanchez Tresor Koeman Zico Romario Papin Rivera Cantona Wiem, że można dopisać wielu innych także wspaniałych zawodników, ale przynajmniej moim zdaniem ci są (a raczej byli) najlepsi. |
Piłkę nożną lubię od dziecka. Pierwszy mecz jaki pamiętam do dziś to finał LM 99 Manchester - Bayern (byłem wtedy za ManU, bo podobała mi się nazwa, a właściwie wymowa "menczester junajted":p) tak więc mogę podać skład zrobiony z piłkarzy grających od tamtych lat do teraźniejszości. Nie widziałem nigdy całego meczu z Pele czy Maradoną, także nie mogę ich wpisać z pełną świadomością. Poza tym nie jestem pewien czy np. taki Pele byłby tak dobry grając w dzisiejszych czasach, gdzie futbol jest dużo szybszy.
Piłkarze jacy mi teraz przychodzą na myśl to: Schmeichel, Kahn, Zidane, Figo, Maldini, Hierro, Ronaldo, R.Carlos, Roberto Baggio, Matthaus, Batistuta. Co do twojej 11 to dopisałbym jeszcze Puskasa, Koemana, Platiniego. |
manćestee junajted tak bajdełej, a nie menczester junajted.
|
Wymawiałem to wtedy tak, jak nasz genialny komentatorX(
|
Cytuj:
Cytuj:
|
Cytuj:
Po polsku nazwę miejscowości wymawia się Menczester, więc raczej to dopuszczalna forma (patrz Inter Mediolan, Lazio Rzym). @Down Myślę, że Deco czy Xavi nie należą do takiej "elity". |
Cytuj:
Cytuj:
Co do piłkarzy to można dodać jeszcze Beckenbauera, Gerda Millera, Di stefano, Xavi, Deco (szczególnie Xavi, dla mnie jest wzorem) Nie mam już pomysłów. |
Xavi < Fabregas.
|
Cytuj:
Cytuj:
edit. Zapomniałem dodać - Rozwinie i powróci do Barcelony :) |
Cytuj:
Fabregas 07/08 > Xavi 07/08. Szczyt Fabregasa >>>>>>>>>>>>>>>> szczyt Xaviego. |
Cytuj:
Dlaczego Xavi grał na Euro, a Fabregas nie? Chociaż nie, masz rację, Xavi to typowy bramkarz, więc nie ma mowy o jakiejkolwiek rywalizacji, sorry... @Down Też się dziwie, że Raul nie bronił :/ Nie wspomne tu o wystawieniu Marcheny do ataku, podczas gdy na rezerwie siedział genialny Reina... |
A to spytaj Aragonesa, nie mnie.
/Emok Aragonésa, tak bajdełej. |
| Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:58. |