Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Realizm Tibii. (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=193670)

Sharelo 26-09-2008 14:02

Realizm Tibii.

Witam chciałbym ogólnie otworzyć dyskusje na temat realizmu w Tibii. Przykładowo obozy z takowych parcelów jak np. w Gothicu mieliśmy stary i nowy obóz. Wyobraźcie sobie o ile piękniej wyglądała by Tibia gdy byłby takie obozy.. Można by było się tam dostać robić misje i inne pierdoły, wiem ostatnio za długo przesiedziałem przed Gothiciem i sobie tak pomyślałem jakby to wszystko tak zrobić w Tibii.. walki pomiędzy obozami byłoby pięknie ;] No przyznajcie że nie! :D Dobra Sorry że tak mało ale myślę że zrozumieliście mnie, muszę spadać na autobus jak wrócę to dodam też moje propozycje ; o

//Edit
Przedstawiam taki projekt iż myślę że żmudne expienie i czasem nudne open battle to lipa.

Barosa7 26-09-2008 14:09

Ale co obozy z parceli mają do realizmu w tibii ?

lol .

Wiedźmin 26-09-2008 14:33

up@
Oddziaływanie na siebie miast, te sprawy?

@Top
Może przykład podałeś zły, ale wprowadzenie częściowego uzależnienia od siebie miast czy innych pomysłów odciągających graczy od walki i zwykłego expienia było by fajne. Co nie zmienia dwóch faktów:
1. Wielu o tym myślało, ale co z tego? Twórcom jak na razie nie zależy.
2. Najłatwiej upiększyć tą grę przez samych graczy - niech oni tworzą klimat w tym świecie. Jak ci się uda namówić do tego zauważalną ilość ludzi - masz u mnie dyszkę ;)

Milten Magician 26-09-2008 14:45

1. Realizm tibii? To tak jak fikcyjność świata rzeczywistego. Jedno niema z drugim wspólnego.

Co do pomysłu, że miasta mogą działać jakoś na siebie (chociaż by wymiana handlowa) to nie jest zły.

Monsword 26-09-2008 14:50

wzmianka o wojnie miedzy oboazmi... mi się w otchłani nicości mojego mózgu narodził pomysł by zrobic server war... nie taki z jedni ganiaja drudzych jak na ots...

taki że są 2+ więcej miast i każd ma okreslony kolor... (to akurat jak na war)

w miastach są normalne expowiska itp itd... miasta oddziela brama

raz na.... dzień.... tydzień znika brama oddzielające owe miasta i wtedy można przystąpic do walki.... wtedy w żadnym miejscu niema pz

na koniec walk gdy brama ponownie sie pojawia server jest off na minutke i wszyscy pojawiaja sie w temple swojego miasta by niewymieszac koloerów ;)

Vil 26-09-2008 18:29

Stawiam ci flaszke wodki jesli zainteresujesz jakimkolwiek realizmem czy elementami rpg wiecej niz 5-10% graczy.

2-3 lata temu - tak, teraz gdy kazdy dba tylko o level a spora czesc graczy na serwerach to boty naprawde nie ma sie dla kogo wysilac i budowac klimat.

Rafi_legia 26-09-2008 20:31

jesli naprawde lubisz takie walki miedzy miastami albo miedzy dobrem a zlem polecam ci gierke Shaiya zassasz ja z www.aeriagames.com (900mb+) mozesz tam przystapic do 2 swiatow dobrego i zlego wszystko podobne do tibii choc lepsza grafa i wogole zajrzyj i ocen bo jesli chodzi o tibie niewiem czy wogole kiedys wypali taki pomysl o stworzeniu takowego swiata czy cos takiego

Mapa_Europy 27-09-2008 09:43

Piwo dla Vila. Dobrze mówi. Jak sam Cipsoft gówno robi to po co my mamy sie wysilac? ;)

Dark Sven 27-09-2008 11:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Mapa_Europy (Post 2279481)
Piwo dla Vila. Dobrze mówi. Jak sam Cipsoft gówno robi to po co my mamy sie wysilac? ;)

Bo to Wy gracie i Wam zależy?

Sharelo 27-09-2008 23:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez __DARK_SVEN__ (Post 2279529)
Bo to Wy gracie i Wam zależy?

Ma po części racje, jakby miałby się ciągle wysilać cipsoft to by nie nadążyli a tak to chociaż te uptady są częste. Wspólnymi siłami dalibyśmy zrobić coś takiego ;) Ciekaw też jestem czy ktoś kiedyś już o takim czymś pomyślał i próbował takie coś robić.. Byłoby brać z tego kogoś informacje co i jak a może nawet by pomógł w stworzeniu ; o

Matello 28-09-2008 09:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Sharelo (Post 2278768)
Witam chciałbym ogólnie otworzyć dyskusje na temat realizmu w Tibii. Przykładowo obozy z takowych parcelów jak np. w Gothicu mieliśmy stary i nowy obóz. Wyobraźcie sobie o ile piękniej wyglądała by Tibia gdy byłby takie obozy.. Można by było się tam dostać robić misje i inne pierdoły, wiem ostatnio za długo przesiedziałem przed Gothiciem i sobie tak pomyślałem jakby to wszystko tak zrobić w Tibii.. walki pomiędzy obozami byłoby pięknie ;] No przyznajcie że nie! :D Dobra Sorry że tak mało ale myślę że zrozumieliście mnie, muszę spadać na autobus jak wrócę to dodam też moje propozycje ; o

//Edit
Przedstawiam taki projekt iż myślę że żmudne expienie i czasem nudne open battle to lipa.

Zrób OTS'a ala Gothic jak umiesz, ja o tym myślałem ale to jest ciężkie :|
C.d. realizmu tibii to faktycznie jest mały, ale co z tego? To jest gra.

Sharelo 28-09-2008 11:48

@up
To gra którą można zmienić na zajebistą grę gdzie przybędzie nowych graczy, którzy zmienią poglądy na temat Tibii, iż to chujowa grafika i żmudna gra.. Tylko do takiego czegoś potrzeba ludzi a jak już opisano zostało wcześniej w Tibie grają ostatnio tylko boty i statsiarze.

Wiedźmin 28-09-2008 12:28

Ja gram bardzo mało, a jak już to ani z botem ani dla lvla. Łażę z kumplem po nieznanych korytarzach i albo szukam wskazówek do questów albo (prawie zawsze) narażam życie postaci (po co mapy? sam sprawdzę co jest dalej :P). Jakbym na serwie znalazł więcej takich osób zabawa była by lepsza, ale ludzie zbyt się martwią o straty. Ale poszukać nie zaszkodzi :D

Sharelo 28-09-2008 12:40

@up
No poszukwiacze dobra rzecz ale co zrobisz jak nie ma nowych terenów bo wszystkie już znane przez graczy ze stronki np. z Tibi pl Earth. Cóż.. Sami psujemy sobie gre ;o ale sami możemy też ją naprawić ;)

jackjack 29-09-2008 13:09

Witam chciałbym ogólnie otworzyć dyskusje na temat realizmu w Tibii. Przykładowo obozy z takowych parcelów jak np. w Gothicu mieliśmy stary i nowy obóz. Wyobraźcie sobie o ile piękniej wyglądała by Tibia gdy byłby takie obozy.. Można by było się tam dostać robić misje i inne pierdoły, wiem ostatnio za długo przesiedziałem przed Gothiciem i sobie tak pomyślałem jakby to wszystko tak zrobić w Tibii.. walki pomiędzy obozami byłoby pięknie ;] No przyznajcie że nie! Dobra Sorry że tak mało ale myślę że zrozumieliście mnie, muszę spadać na autobus jak wrócę to dodam też moje propozycje ; o

//Edit

-----------------------------------------

Za dużo gdybania za mało działania

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:23.