![]() |
Trade System [By Sasukekeuhn]
Witam,
Niektórzy maja trudności z pisaniem na Trade ze coś maja na sprzedasz, lub nie maja czasu. Mozna to zmienić na łatwiej. Jest opcja [Quest] wiec można zrobić opcje [Trade]. Gdzie można umieszczać przedmioty. Przykład! http://i284.photobucket.com/albums/l...uhn/pomysl.jpg Gdy coś się daje na sprzedasz, to ta rzecz z Depo znika aż ktoś kupi, lub jak zejdzie czas sprzedaży. Mozna tez sprzedawać w ilościach. Osoba która coś kupuje musi mieć pieniądze w banku. Proszę komentować ;p |
Ja to już proponowałem rok temu i mnie zbesztali na forum. Dla mnie świetny pomysł, nie trzeba będzie bota używać do trade:-)
|
Dobry pomysl, ale tibia stracila by na klimacie ktorego i tak juz jest malo ;/
Dobry system dla PGerow XD Wchodzi se na trade, kupuje co musi i dalej leci expic, czasu nie traci |
bylo juz wiele takich propozycji. moim zdaniem powino byc to dawno temu wprowadzone
|
Jak dla mnie mogło by to bardzo zaburzyć ekonomię gry a ceny poleciały by już w ogóle w dół, każdy by wystawiał żeby wreszcie tylko sprzedać item było by ich sporo do wyboru, jeśli by do tego doszedł system na przykład że aukcja pozostaje po wylogowaniu to by był zalew tanich itemów.
|
Dobry pomysł, jeśli itemy byłyby dostępne jedynie gdy dany sprzedawca jest online.
|
Cytuj:
mi to nie psóje w bane klimatu bo wyobrażam se to jako sklep do którego daje się przedmioty na sell :P |
klimat w 100% sie nie zmieni ;| to tylko nowa opcja
|
Ale jeszcze bardziej ograniczy kontakty międzyludzkie, a raczej ich strzępki. Przeciw.
|
W Tibii to się nie sprawdzi... Nigdy nie było w tej grze wyskakującego okienka na środek ekranu. Coś takiego mogłoby być, delikatnie mówiąc, nieprzyjemne i denerwujące, a nawet niebezpieczne. Zaś poza ekranem gry nie ma nigdzie tyle miejsca, by coś takiego zmieścić. Jestem przeciw.
|
W paru grach online taki system istnieje od dawien dawna i nie psuje to ich klimatu RPG. Klimat gry nie zależy od systemu sprzedaży tylko od wielu innych czynników. Dla mnie bomba tylko warunek jest jeden: CIP POWINIEN USTALIĆ ROZSĄDNE CENY U NPC, ŻEBY OGRANICZYĆ OBNIŻANIE CEN U GRACZY.
|
Fajne, ale jak już ktoś napisał, ceny poleciałyby kosmicznie w dół. Niech już będzie tak jak jest.
|
To tak polecam dania tego do działu propozycji na tibie.com
Lecz screena wklej na forum jakiejś stronki fansites i daj linka do tego forum. Bardzo dobry i przydatny pomysł. Przyśpiesza grę tym co chcą coś kupić ale też sprzedać. |
Fajne ale to do innej gry 8o
Lepiej jak by było tak jak kiedyś...pisać! |
Pomysł niezły. Nie podzielam poglądu, że może to pogorszyć klimat gry. Klimat ten tworzą głównie gracze, więc powiedzmy wszystkim DZIĘKUJEMY za ten niepowtarzalny i jedyny klimat w tibii :p. Teraz większość (w tym ja) woli iść do djinnów czy też do Rashida i sprzedać dany przedmiot trochę taniej niż stać caly dzień żeby może dostać kilka tysięcy więcej gp. Rozwiązanie podane przez autora tematu może zakończyć ten proceder. "Wrzucimy" przedmiot do tego "sklepu" i ok, po jakimś czasie się sprzeda, jeśli nie to odwiedzimy naszych przyjaciół- npc którzy skupią ten przedmiot. Nie byłoby trzeba stać pod dp. można by np. pójść na hunta/questa/"expa"/potrenować a kupiec- jeśli będzie, nie musi czekać aż wrócimy z hunta/questa/"expa"/treningu.
Reasumując: podoba mi się ten pomysł, popieram zamieszczenie go na forum z propozycjami do gry a kwestia jak to ewentualnie rozwiązać w samej grze zostawiam naszemu "kochanemu i najlepszemu" CIPsoftowi ;). |
@Dzony
Tak jak by bylo kiedys? lol a co tak juz niema? |
Według mnie to zły pomysł. Po prostu szukanie dobrych ofert na trade, chodzenie od miasta do miasta, aby coś kupić lub sprzedać, to część tej gry B)
|
niech zostanie tak jak jest, to wyróżnia tibię od innych gier
|
Też jestem przeciw . Lepiej zostawić tak jak jest .
|
Jestem przeciw. To nie pasuje do tibii tylko do jakiejś gierki we flash'u. :baby:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:36. |