Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   RPG (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=26)
-   -   Online (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=194062)

Bluray 01-10-2008 20:11

No dobra... nie chciałem zaśmiecać forum następnym durnym tematem, ale nie wiedziałem gdzie to napisać...

A więc do rzeczy: z powodu szkoły i braku czasu musiałem skończyć z WoW'em, nie nikt mnie do tego nie zmuszał, sam skończyłem grać :P

No więc poszukuję jakieś dobrej gry online, której nie będę musiał poświęcać dużo czasu (czyli nie będzie raidów 7h, no-life). Z góry dziękuje :)

EDIT
Może być MMORPG

:P

psyhopatka 01-10-2008 20:37

metaldamage
my-fantasy
ogame
batlefight
Itp. itd.

Barn 01-10-2008 22:22

Flyff, CoD4

DziubaS 01-10-2008 22:44

Shaiya, albo RF Online, bardzo fajne gry, i dużym plusem że Darmowe.

Aroonia 01-10-2008 22:46

1.Tales of Pirates (MMORPG)
2.Savage (coś dla Ciebie, jest to nawalanka w czasie rzeczywistym. Dołączasz do bestii lub ludzi. Jak na takie gry przystało, ludzie korzystają z technologii a bestie ze swoich mocy. Poczytaj więcej bo dużo by pisać)
3. Toribash (czasem trzeba mieć mocne nerwy)
4. WarRock (FPS, super klimat)
5. Soldat (znane każdemu)
6. Shayia (piękna grafika, stosunkowo dużo skilli i bodajże 12 profesji)
7. TrackmaniaNations Forever (wyścigi, można grać online, darmowa i ciekawa)

Nie wszystkie tytuły to RPG ale nie wspomniałeś, że tylko takich szukasz ^^

@Up
Szybszy jeśli chodzi o Shayie xD

PLague 02-10-2008 06:26

Jeśli szukasz naprawdę emocjonującego shootera online, polecam tylko i wyłącznie Red Orchestra. Parę złotych. Ewentualnie Unreal2004 (trzecia część najsłabsza).

Jeśli szukasz rtsa online, polecam Warcraft 3 lub Dawn of War (bardziej).

Jeśli chcesz pograć przez neta w hacki i slashe, polecam oczywiście Diablo 2 oraz Sacred.

Jeśli natomiast chcesz pograć w MMORPG, to polecam WoW. I już.

Bluray 02-10-2008 12:27

@UP

Jak już pisałem, to grałem w WoW'a ale nie mam na tyle czasu by grać dalej więc przestałem.

A więc tak, najbardziej przekonuje mnie Savage, ale myślałem też nad Flyff'em, tylko że we flyff nie wbiłem lvl większego niż 20, więc moje pytanie: Czy potrzeba spędzać dużo czasu dziennie by normalnie grać w Flyff'a?

PLague 02-10-2008 17:18

Jeśli nie chcesz WoWa, to w żadne MMORPG nie chcesz, uwierz mi.

Bluray 02-10-2008 19:14

hmmm... a America's Army? Poczytałem dzisiaj w CDA że całkiem fajna i 9 mln zarejestrowanych kont, tylko czy na pewno warto?

PLague 03-10-2008 06:17

America's to klon Battlefielda. Jeśli szukasz oryginalnej, diablo grywalnej diablo drużynowej gry online, wybierz Red Orchestra.
UWAGA! Lektura instrukcji i parę godzin praktyki w trybie practise wymagane - później zabawa jest przednia.

Bluray 03-10-2008 08:43

Dziękuje wszystkim za wypowiedzi, poczytam o każdej grze i wybiorę.
Proszę modków o zamknięcie tego tematu

Żyłka 03-10-2008 21:55

Cytuj:

America's to klon Battlefielda.
Grałeś w oba wymienione tytuły? Mam wrażenie, że nie.

PLague 04-10-2008 10:17

Tak.
I praktycznie każdy online shooter w klimatach II wojny jest bardzo podobny. Oprócz Red Orchestry.

kołbaś 04-10-2008 10:49

Sorry ale nigdzie nie znalazlem shootera II WŚ jak battlefield 1942.

Lord Dreathan 04-10-2008 11:15

Enemy Territory. Mozna za darmo pobrac PELNA LEGALNA wersje z neta. Jak nie grales w to, to CI powiem, ze to byla pierwsza gra gdzie druzyny nie mialy takich samych zadan. ( o ile dobrze pamietam) Mam na mysli to, ze np. w mapie Gold Rush. Amerykanie beda starali sie zdobyc czolg, wysadzic dwie zapory czolgowe, zniszczyc wejscie do banku, ukrasc 2 skrzynki ze zlotem, zaladowac je na ciezarowke, naprawic ciezarowke, i zniszyczc dwie zapory drogowe zeby moc przejechac ciezarowka. Oczywiscie druzyna przeciwna bedzie sie starala nie dopuscic do tego, naprawiajac zapory, niszczac czolg, ciezarowke, zajmowac dobre pozycje itd. Do tego Dochodzi podzial na klasy. Medyk, radiooperator, szpieg, zolnierz, inzynier. I tak radiooperator rozdaje amuniecje oraz wzywa naloty badz tez ostrzal artyleryjski, szpieg moze sie przebierac za wroga i uzywac "snajperki", a inzynier moze naprawiac czolgi, stawiac miny, podkladac dynamit do wysadzania.

Frapper 04-10-2008 13:42

Goraco polecam ET. Gram od 4 lat, od 3 w ligach i innych takich. Prze gra, jeszcze mi sie nie znudzila o.0

PLague 04-10-2008 22:09

W ET jakoś za bardzo nie grałem. To znaczy: zainstalowałem i po godzinie skasowałem, bo robiłem za free fraga.

Bluray 07-10-2008 20:23

No, no zaciekawiło mnie to ET, grałem kiedyś w demo ET:QW, chodź słyszałem że stare ET jest o niebo lepsze. No więc chętnie pogram :P

CytrynowySorbet 07-10-2008 20:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bluray (Post 2289787)
No, no zaciekawiło mnie to ET, grałem kiedyś w demo ET:QW, chodź słyszałem że stare ET jest o niebo lepsze. No więc chętnie pogram :P

Tak, jak masz bardzo dobre łącze internetowe (do ściągania gigabajtów modów...), to na pewno Ci się spodoba.

Lord Dreathan 07-10-2008 23:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bluray (Post 2289787)

Ja mam ETQW i calkiem porzadna gra. Duzo graczy narzeka ze stare ET jest lepsze, jakkolwiek ETQW nigdy nie mialo byc kontynuacja ET. Ma tylko zaczerpniety pomysl na klasy i zadania z ET, nacje z Quake (strogg vs ludzie) i pojazdy + rozmiar mapy rodem z BF:D Za etqw trzeba zaplacic ( teraz pewnie kolo 80 zl kosztuje)Dodam jeszcze ze np. Medyk u ludzi ma troche inne umiejetnosci niz medyk stroggow. A dokladniej medyk ludzi moze zarzadac zrzutu skrzynki z amunicja i apteczkami, a medyk stroggow moze rozstawac spawn'y dla pojedycznych osob jak i gry rzuca apteczki, daje rownoczesnie amunicje. Podobnie ma sie rzecz z innymi klasami.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 07:58.