![]() |
[NOVA] powrót do gry po latach
Witajcie.
Jest taka sprawa, że wróciłem po 2 latach do Tibii żeby trochę sobie znowu pograć. Mam chara na prastarym świecie NOVA (knight, 52). Sporo się zmieniło od kiedy grałem, więc parę pytań: - czy na tym świecie ma sens jeszcze grać? jaka jest przewaga w miarę "świeżych" światów względem takiej antycznej NOVEJ? - czy nadal można kupować BP of UHs oraz BP of HMMs? jakoś nie widać takich ofert, przestało się opłacać? - czym teraz rycerz może się leczyć zamiast UHów? - co rycerz na moim poziomie może polepszyć w swoim equipmencie (i co można realnie kupić na novej) - obecnie mam: BOH, Giant Sword, Crown Armor, Knight Legs, Warrior Helmet - na czym przy moim poziomie rycerza najlepiej zarabiać? (kiedyś były to tunele kazordoon i loot stamtąd) Dzięki! :) |
Najlepiej póki co to przysiąść do lektury. proponuję popatrzeć i poczytać TU. Poza tym poczytaj poradniki na Tibia.pl. Pooglądaj SSy z różnych światów też na Tibia.pl.
|
Przez 2 lata się zmieniło tyle że ho ho...
Opowiadania a opowiadania o tym jaki bajzer się porobił. -Nova jest jak nova gra się tak jak się grało ;). -Uhów się nie opłaca, są poty które są gorsze niż uhy w tibii 7.81. -Terazniejszy Rycerz to tylko leczyc sie moze potami bo exura da max 40 hp a uhy tez nie żądzą w healu dla knighta. -Zamiast GSa kup sword dostosowany do Twojego lvla. Podaj lvl tego Twojego knighta. |
Malice - dzięki za odpowiedzi - o to mi chodziło. :)
>> Nova jest jak nova gra się tak jak się grało. Hehe, chyba już zapomniałem jak się grało. Przed depo w Kazordoon dopadło mnie trzech PKów, a ja niechcący zacząłem się bronić (oddałem cios), przez co nie mogłem się schować w protected zone i mnie ubili. :) Nie wiem na jakich byli lvlach, ale jeden (Dani el more) to sorc lvl 60. >> Uhów się nie opłaca, są poty które są gorsze niż uhy w tibii 7.81. No właśnie - koleś chce mi sprzedać UHy za 3k - trochę drogo... Sorry za lamerskie pytanie, ale od czego ten skrót POT? >> Zamiast GSa kup sword dostosowany do Twojego lvla. >> Podaj lvl tego Twojego knighta Mój level to 52 (oupss.... znaczy od wczoraj 51). ;) Czy rzeczywiście zanim osiągnę lvl 55 to lepiej kupić jakiś miecz dostosowany do niższych leveli? Znaczy czy będzie on wówczas skuteczniejszy w ataku niż GS? |
Cytuj:
Health potion - bez progu lvl-owego Strong health potion - tylko knight z 50 lvl-em Great health potion - tylko knight z 80 lvl-em Ultimate health potion - tylko knight ze 130 lvl-em Cytuj:
|
Cytuj:
|
@up
Tak jak napisane jest w profilu jestem na emeryturze. Nie znam średnich cen przedmiotów. Nie chciałbym skłamać. Niech napisze może ktoś kto jest na bieżąco z cenami. |
tibia.org.pl----->Targowisko
|
Djinn Blade- w sam raz.
O cene to zapytaj na helpie pisząc ,,Please link to Nova Price List". Jak nie pomogłem jeszcze wystarczająco to pytaj dalej. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:01. |