Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   [NOVA] powrót do gry po latach (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=194168)

zavrat 03-10-2008 13:06

[NOVA] powrót do gry po latach

Witajcie.

Jest taka sprawa, że wróciłem po 2 latach do Tibii żeby trochę sobie znowu pograć. Mam chara na prastarym świecie NOVA (knight, 52). Sporo się zmieniło od kiedy grałem, więc parę pytań:

- czy na tym świecie ma sens jeszcze grać? jaka jest przewaga w miarę "świeżych" światów względem takiej antycznej NOVEJ?

- czy nadal można kupować BP of UHs oraz BP of HMMs? jakoś nie widać takich ofert, przestało się opłacać?

- czym teraz rycerz może się leczyć zamiast UHów?

- co rycerz na moim poziomie może polepszyć w swoim equipmencie (i co można realnie kupić na novej) - obecnie mam: BOH, Giant Sword, Crown Armor, Knight Legs, Warrior Helmet

- na czym przy moim poziomie rycerza najlepiej zarabiać? (kiedyś były to tunele kazordoon i loot stamtąd)

Dzięki! :)

naja 03-10-2008 13:23

Najlepiej póki co to przysiąść do lektury. proponuję popatrzeć i poczytać TU. Poza tym poczytaj poradniki na Tibia.pl. Pooglądaj SSy z różnych światów też na Tibia.pl.

Mallice 05-10-2008 19:37

Przez 2 lata się zmieniło tyle że ho ho...

Opowiadania a opowiadania o tym jaki bajzer się porobił.

-Nova jest jak nova gra się tak jak się grało ;).
-Uhów się nie opłaca, są poty które są gorsze niż uhy w tibii 7.81.
-Terazniejszy Rycerz to tylko leczyc sie moze potami bo exura da max 40 hp a uhy tez nie żądzą w healu dla knighta.
-Zamiast GSa kup sword dostosowany do Twojego lvla.

Podaj lvl tego Twojego knighta.

zavrat 06-10-2008 11:19

Malice - dzięki za odpowiedzi - o to mi chodziło. :)

>> Nova jest jak nova gra się tak jak się grało.

Hehe, chyba już zapomniałem jak się grało. Przed depo w Kazordoon dopadło mnie trzech PKów, a ja niechcący zacząłem się bronić (oddałem cios), przez co nie mogłem się schować w protected zone i mnie ubili. :) Nie wiem na jakich byli lvlach, ale jeden (Dani el more) to sorc lvl 60.

>> Uhów się nie opłaca, są poty które są gorsze niż uhy w tibii 7.81.

No właśnie - koleś chce mi sprzedać UHy za 3k - trochę drogo... Sorry za lamerskie pytanie, ale od czego ten skrót POT?

>> Zamiast GSa kup sword dostosowany do Twojego lvla.
>> Podaj lvl tego Twojego knighta

Mój level to 52 (oupss.... znaczy od wczoraj 51). ;) Czy rzeczywiście zanim osiągnę lvl 55 to lepiej kupić jakiś miecz dostosowany do niższych leveli? Znaczy czy będzie on wówczas skuteczniejszy w ataku niż GS?

Aron Roar 06-10-2008 13:48

Cytuj:

No właśnie - koleś chce mi sprzedać UHy za 3k - trochę drogo... Sorry za lamerskie pytanie, ale od czego ten skrót POT?
Pot od potion. Są to mikstury które możesz kupić w sklepie magicznym w każdym mieście. UH-ów nie kupuj. Wyróżniamy różne health potionki:
Health potion - bez progu lvl-owego
Strong health potion - tylko knight z 50 lvl-em
Great health potion - tylko knight z 80 lvl-em
Ultimate health potion - tylko knight ze 130 lvl-em

Cytuj:

Mój level to 52 (oupss.... znaczy od wczoraj 51). Czy rzeczywiście zanim osiągnę lvl 55 to lepiej kupić jakiś miecz dostosowany do niższych leveli? Znaczy czy będzie on wówczas skuteczniejszy w ataku niż GS?
Tak, zmień go.

zavrat 07-10-2008 13:09

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Aron Roar (Post 2288273)
Tak, zmień go.

Ok, ale jaki miecz można realnie kupić od graczy (znaczy zdarza się że ktoś sprzedaje) pomiędzy Fireswordem a GSem?

Aron Roar 07-10-2008 13:15

@up
Tak jak napisane jest w profilu jestem na emeryturze. Nie znam średnich cen przedmiotów. Nie chciałbym skłamać. Niech napisze może ktoś kto jest na bieżąco z cenami.

Lechista 07-10-2008 15:16

tibia.org.pl----->Targowisko

Mallice 07-10-2008 19:33

Djinn Blade- w sam raz.

O cene to zapytaj na helpie pisząc ,,Please link to Nova Price List".

Jak nie pomogłem jeszcze wystarczająco to pytaj dalej.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:01.