Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Nie do wiary - Co nas czeka po śmierci? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=194473)

De'Lux 06-10-2008 17:07

Nie do wiary - Co nas czeka po śmierci?

Witam,

Chciałbym może rozpocząć dyskusje na temat, tego co ukazane jest w tym filmie. Osoby wydają się wiarygodne.
Użytkownicy tego forum, wydają się trochę bardziej odpowiedzialni i dojrzali.

http://pl.youtube.com/watch?v=HVbt_JvJRG4

Zapraszam do komentowania.

xXxKaiserxXx 06-10-2008 17:17

Według mnie takie coś istnieje, ale doświadczają to ludzie co mają hmm... szczęście?

Podobno Matt Hoffman osoba jeżdżąca na BMX-ach przeżyła 4 śmierci kliniczne.

De'Lux 06-10-2008 17:23

Ale ten film może też " wzmocnić" naszą wiarę, w to że życie po za ludzkie istnieje - Bóg istnieje.

Kurczakos 06-10-2008 17:23

No ciekawe, ale śmierć kliniczna nie jest zawsze śmiercią kliniczną są też takie rzeczy jak oobe etc.

YaMaRoOo 06-10-2008 17:33

Ciekawe ;p

nokijjjja 06-10-2008 19:00

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez De'Lux (Post 2288504)
Ale ten film może też " wzmocnić" naszą wiarę, w to że życie po za ludzkie istnieje - Bóg istnieje.

wg. wiary chrzescijanskiej tylko my jestesmy we wszechswiecie. zaden z ciebie katolik. twoje zdanie jest dwuznaczne, wiec jezeli chodzi ci moze o to, ze zycie po smierci istnieje, jest to tez wbrew wiary chrzescijanskiej

Leon666 06-10-2008 19:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez nokijjjja (Post 2288655)
wg. wiary chrzescijanskiej tylko my jestesmy we wszechswiecie. zaden z ciebie katolik. twoje zdanie jest dwuznaczne, wiec jezeli chodzi ci moze o to, ze zycie po smierci istnieje, jest to tez wbrew wiary chrzescijanskiej

Czyli jak wierze w raj, zycie po śmierci, to oznacza, że nie jestem katolikiem?!

qq2 06-10-2008 19:11

Kiedyś był film dokumentalny o śmierci klinicznej. Naukowcy "udowodnili"*, że śmierć kliniczna jest objawem takiego jakby zaburzenia w mózgu i dlatego większość osób miała takie jakby zwidy.
Osobiście nie wnikam w to, bo ten "konflikt" pomiędzy wiarą a nauką nigdy się nie skończy, być może gdy każdy będzie mieć 100% na wiarę w Boga.
Co do filmu, po części wierzę, jestem katolikiem, zresztą kto jest wierzący, a nie wierzy w Boga ? :|

ZapodajMuze 06-10-2008 19:37

Ja wierze , ze istnieje stworca i smierc , pan smierc jest odpowiedzialny za "Zabieranie" ludzi na druga strone , smierc kliniczna jest jakby w tym przypadku oszukaniem pana smierci . Czyli ja wierze , ze to co jest w czasie smierci klinicznej sie po normalnej smierci.

kombossik123 06-10-2008 19:38

Nie no już nie mogę wytrzymac idę się zabic , zobaczę czy życie po śmierci naprawdę istnieje :)

K.Jay 06-10-2008 19:44

Bullshit. Nie bójmy się śmierci. ;)

K.Jay

Heio 06-10-2008 19:52

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kombossik123 (Post 2288709)
Nie no już nie mogę wytrzymac idę się zabic , zobaczę czy życie po śmierci naprawdę istnieje :)

Idź idź , będzie jednego cymbała mniej ... :baby:

#film

Hmmmm pożyjemy zobaczymy a raczej umrzemy to zobaczymy.
Ja tam osobiście wierzę w "nowe życie" w innym ciele.

Strzałka.

.Ryuuzaki. 06-10-2008 19:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez ZapodajMuze (Post 2288707)
Ja wierze , ze istnieje stworca i smierc , pan smierc jest odpowiedzialny za "Zabieranie" ludzi na druga strone , smierc kliniczna jest jakby w tym przypadku oszukaniem pana smierci . Czyli ja wierze , ze to co jest w czasie smierci klinicznej sie po normalnej smierci.

A pani od w-f na mnie krzyczała. rofl. pan śmierć. Ile amsz lat? ;d

@Top
Taa... Filmik z jutiuba ma umocnić moją wiarę? Według mnie wierzący co umacnia swoją wiarrę poprzez kilku minutowy filmik na youtubie i mówi, że go oświeciło jest nic niewarty. Niewierze jednak jak Bóg istnieje niechciałbym znałeść się po jego stronie.

pol_lop 06-10-2008 20:16

Cytuj:

lol za dużo filmów koleś -.-

Looon 06-10-2008 20:25

Autorze tematu, odsyłam do tematu "Czy wierzysz w ufo". Niewiele ten od tego się różnią.

Serious Sam 06-10-2008 20:45

Cytuj:

Hehe, ah, ta ludzka wyobraźnia ; ) PaN ŚMIERCI!

babcia666 06-10-2008 20:52

Ja tam jestem ateistą, myślę że wszelka wiara w życia po życiu itd to po prostu wymysł ludzkiej ambitnej wyobraźni...
Cóż, żaden filmik na necie tego nie zmieni;D
@down
A może byśmy tak chociaż jedną poważną rozmowę na forum zrobili, hę?;<

Alanus Lutinum 06-10-2008 21:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez .Ryuuzaki. (Post 2288732)
A pani od w-f na mnie krzyczała. rofl. pan śmierć. Ile amsz lat? ;d

@Top
Taa... Filmik z jutiuba ma umocnić moją wiarę? Według mnie wierzący co umacnia swoją wiarrę poprzez kilku minutowy filmik na youtubie i mówi, że go oświeciło jest nic niewarty. Niewierze jednak jak Bóg istnieje niechciałbym znałeść się po jego stronie.

A jeżeli filmik przedstawi konkretne argumenty i będzie wiarogodny, potiwerdzony przez naukowców itd.? To nie uwierzysz ponieważ nie chcesz należeć do "hołoty" ludzi którzy wierzą w jutuba?

Tentotrix 06-10-2008 21:26

uwierze jak zobacze :) nie zobaczylem wiec nie wierzę:) nie bede opierał swojej wiary na mitach i zabobonach ze sredniowiecza czy z innych epok jak to robią katolicy :P ;)

.Ryuuzaki. 06-10-2008 21:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Alanus Lutinum (Post 2288848)
A jeżeli filmik przedstawi konkretne argumenty i będzie wiarogodny, potiwerdzony przez naukowców itd.? To nie uwierzysz ponieważ nie chcesz należeć do "hołoty" ludzi którzy wierzą w jutuba?

Może. Napisałem już, że nawet jeśli Bóg istnieje to dla mnie nie jest on taki wspaniały jak go wszyscy opisują. Wystarczy spojrzeć na przykazania pod innym katem i prosze...

@2xUP
Mi judasz zapierniczył plejt legi i jestem jak adam.

Dla mnie Boga nie ma. Czy się mylę okaże się po smierci.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:45.