![]() |
Nie do wiary - Co nas czeka po śmierci?
Witam,
Chciałbym może rozpocząć dyskusje na temat, tego co ukazane jest w tym filmie. Osoby wydają się wiarygodne. Użytkownicy tego forum, wydają się trochę bardziej odpowiedzialni i dojrzali. http://pl.youtube.com/watch?v=HVbt_JvJRG4 Zapraszam do komentowania. |
Według mnie takie coś istnieje, ale doświadczają to ludzie co mają hmm... szczęście?
Podobno Matt Hoffman osoba jeżdżąca na BMX-ach przeżyła 4 śmierci kliniczne. |
Ale ten film może też " wzmocnić" naszą wiarę, w to że życie po za ludzkie istnieje - Bóg istnieje.
|
No ciekawe, ale śmierć kliniczna nie jest zawsze śmiercią kliniczną są też takie rzeczy jak oobe etc.
|
Ciekawe ;p
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Kiedyś był film dokumentalny o śmierci klinicznej. Naukowcy "udowodnili"*, że śmierć kliniczna jest objawem takiego jakby zaburzenia w mózgu i dlatego większość osób miała takie jakby zwidy.
Osobiście nie wnikam w to, bo ten "konflikt" pomiędzy wiarą a nauką nigdy się nie skończy, być może gdy każdy będzie mieć 100% na wiarę w Boga. Co do filmu, po części wierzę, jestem katolikiem, zresztą kto jest wierzący, a nie wierzy w Boga ? :| |
Ja wierze , ze istnieje stworca i smierc , pan smierc jest odpowiedzialny za "Zabieranie" ludzi na druga strone , smierc kliniczna jest jakby w tym przypadku oszukaniem pana smierci . Czyli ja wierze , ze to co jest w czasie smierci klinicznej sie po normalnej smierci.
|
Nie no już nie mogę wytrzymac idę się zabic , zobaczę czy życie po śmierci naprawdę istnieje :)
|
Bullshit. Nie bójmy się śmierci. ;)
K.Jay |
Cytuj:
#film Hmmmm pożyjemy zobaczymy a raczej umrzemy to zobaczymy. Ja tam osobiście wierzę w "nowe życie" w innym ciele. Strzałka. |
Cytuj:
@Top Taa... Filmik z jutiuba ma umocnić moją wiarę? Według mnie wierzący co umacnia swoją wiarrę poprzez kilku minutowy filmik na youtubie i mówi, że go oświeciło jest nic niewarty. Niewierze jednak jak Bóg istnieje niechciałbym znałeść się po jego stronie. |
Cytuj:
|
Autorze tematu, odsyłam do tematu "Czy wierzysz w ufo". Niewiele ten od tego się różnią.
|
Cytuj:
|
Ja tam jestem ateistą, myślę że wszelka wiara w życia po życiu itd to po prostu wymysł ludzkiej ambitnej wyobraźni...
Cóż, żaden filmik na necie tego nie zmieni;D @down A może byśmy tak chociaż jedną poważną rozmowę na forum zrobili, hę?;< |
Cytuj:
|
uwierze jak zobacze :) nie zobaczylem wiec nie wierzę:) nie bede opierał swojej wiary na mitach i zabobonach ze sredniowiecza czy z innych epok jak to robią katolicy :P ;)
|
Cytuj:
@2xUP Mi judasz zapierniczył plejt legi i jestem jak adam. Dla mnie Boga nie ma. Czy się mylę okaże się po smierci. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:45. |