![]() |
najlepszy windows
ostatnio dużo tych Windowsów wychodzi: SP3, MX trochę się w tym pogubiłem
a tak się składa ze planuje przeinstalować system jaki mam wybrać ?? |
Ja tam sądzę, że najstabilniejszy (phi) jest XPSP2. No chyba, że możesz popisać się nowiutkim sprzętem to chcąc nie chcąc powinieneś wybrać Vistę bądź XPSP3 64-bitowe (XPSP2 ma ograniczenia co do wielkości odczytywanego ramu). Ja tam mimo względnie dobrego komputera korzystam z SP2. SP3 niby poprawia wydajność systemu o 10%, ale ile w tym prawdy- nie mam pojęcia. No, ale ilu użytkowników tyle opinii, więc na pewno ktoś zaraz zbeszta mnie, że SP2 ssie, bo jest stary, oklepany itp.
@edit: Podsumowywując polecałbym SP2 bądź SP3. |
Trzeba pamiętać, że to, jak sprawuje się nasz system, zależy w 90% od nas. Dla mnie warte uwagi są jedynie
- XP SP2, ewentualnie SP3 - Windows MX 7 |
windołs xp sp2
|
XP s2? jak dla mnie jest extra tylko brak mu Worda,Excela ..
|
Najstabilniejszy Windows? 3.x
A tak w ogole to radzilbym sie zastanowic nad jakims systemem unixowym. |
Cytuj:
Vistę odradzam. Nadal dużo błędów, niedociągnięć... I dobrze chodzi tylko na naprawdę dobrym sprzęcie (zalecane x2). Jeśli myślisz o oryginalnym systemie, to pamiętaj, że już ciężko kupić XP - jakiś czas temu został wycofany.... @down Ale żaden system nie ma windowsowskiego office od razu... |
wiem,dla tego napisałem ze szkoda ze ich niema xD
|
Cytuj:
Jeżeli chodzi o najlepszy Windows. Oczywiście, że WinXP SP3. Pozdrawiam, polostap. |
Windows 98 _/
|
Zaden windows nie sprawil mi tyle problemow w tak krotkim czasie jak egzemplarz SP3 ktory zmuszony bylem zainstalowac.
Ogolnie najlepszy windows to windows odinstalowany. |
Cytuj:
|
Cytuj:
@down O_O?? Trzeba chyba odświeżyć informacje... Z tego, co się właśnie dowiedziałam, chodzi o możliwość zamiany preinstalowanej Visty na Xp (Ultimate) przy użyciu dołączonych płyt z systemem (tak, a recovery sama muszę sobie wypalić). Podpytam się jeszcze ;]. |
Cytuj:
|
Windows XP ja taki posiadam od lat :P
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
@Frapper
O ile lubie linuksopodobne systemy, to nie lubię ludzi, którzy z wypiekami na twarzy chcą nawracać na open source. Btw. jakie distro? ;> Faktem jest, że na linuksie mamy compiz-fusion, który ownuje aero pod kazdym względem. Co do instalacji oprogramowania, raczej skupiłbym się na możliwości łatwej i w większości przypadkow bez-rebootowej aktualizacji niz na samej instalacji softu. Pamietac trzeba o dependency hell i setkach megabajtow, ktore trzeba zassac jesli tylko chce sie zainstalowac prosty edytor na srodowisku, ktore akurat nie ma tych bibliotek ;> To ze po postawieniu danego distro, wszystko od razu mamy zainstalowane, to tylko kwestia dostosowania. Windowsa tez mozna odpowiednio przerobić za pomocą nLite i wtedy też będziemy mieli system gotowy do pracy zaraz po instalacji. Odnośnie szybkiego bootu, to oczywiście po odpowiednich optymalizacjach, distra linuksowe moga odpalac sie szybciej, tyle ze nie jest to wcale wyznacznikiem zajebistosci, bo bootuje sie z reguly raz dziennie ;> Fajnie byloby pamietac tez o takich narzedziach jak chociazby BootVis, ktory jakos tam chyba sie sprawowal pod windowsami. @topic Windows XP/Vista, ale dobry system bez mądrego usera i tak nie będzie sie dobrze sprawował ;> |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 16:09. |