![]() |
Boty na dwarfach
Cóż, nie da się ukryć że jest to narastający problem. Rok temu można było swobodnie zwyzywać gracza, który zabija nam potworki na których skilujemy i rzecz jasna odzew był pewny.
A teraz... Niestety, booty opanowały kopalnie dwarfów. Praktycznie w każdej znajduję dwóch-trzech stałych bywalców wspomagających swe granie NG. Z każdym można pogadać, zazwyczaj w przypadku knightów słyszę "exura" a jeśli trafi się druid albo sorcerer "exura gran". Mam więc pytanie co zrobić z owym procederem? Od kilku dni, wieczór w wieczór raportuje tych samych delikwentów a oni zamiast dostać bana mają coraz wyższe lvle. |
Spróbuj zaraportować ich na innych światach, możesz także umyć gamemasterboard.
|
Jeśli mają nie za duże levele i botują na soldierach to lurnij guarda.
|
PVP? <<znaczki poweeeer>>
|
Jak grasz na PVP to wiesz co robic ;)
Reproty ci wiele nie pomoga bo szansa ze GM przybedzie jest bardzo niska... Co z tym zrobic?? Moze czas bysmy stwozyli jakas petycje to CipSoftu z podpisami. Napisali bysmy ze mamy dosc botterow, i moze by sie jakos udalo... Gdyby tibia.pl chciala napewno by sie nam to udalo... @DOWN Z takim sposobem myslenia napewno nic nie dadza.. Dziwne ze wielu graczy chetnie by wzielo w takiej akcji udzial, tylko zawsze ktos supportu tibia.pl jest odmiennego zdania. Moze sie wam poprostu niechce? |
Cytuj:
Ah, skoro tak bardzo chcesz tych banów.... Cytuj:
@up To organizuj, jak jesteś taki mądry. Moim zdaniem CipSoft cię wyśmieje. I masz rację - nie chce mi się pchać w jakieś idiotyczne projekty, które żadnego sensu nie mają. |
Cytuj:
@top pozabijaj ich kilka razy to zmienia miejscowke i bedziesz mial spokoj |
Cytuj:
|
to pusc tez bota?
|
@UP
Najlepsze rozwiazanie (^.^) |
Mówcie co chcecie, a smutna prawda jest taka, że CIP, aż tak bardzo botów nie tępi, bo dla nich to kasa. Kiedyś (na początku) gra była dla idei. Obecnie to maszynka zarabiająca kasę i taką ma być. Jeśli zaczętoby kasować botów wpływy za PACC o 50% w dół. Dlatego są tylko bany i kto wie co jeszcze te CIPy myślą, żeby defakto botów zbytnio nie zrazić, bo jak już wspomniałem biznes is biznes ...
Tyle ode mnie |
Cytuj:
@topic Masz opcję: -powieś się -puść bota -raportuj aż do 2012 -zmień server -lurnij coś mocniejszego -zmień expowisko -skończ z Tibią -pogódź się z tym i expij Prawda, że kuszące propozycje? :baby: |
Wkurzały mnie boty to co zrobiłem ?
Poszedłem grać na pvp-enfo. Mało botów , na faccu wszystko puste, pekują tylko w miastach - sporadycznie przyjdą na expowiska. Ps. Lidka gdzie teraz grasz?:D |
Głównym problemem botterów jest to, że są to osoby (nie mylić z graczami) - maniacy, które postrzegają grę jako h'n's. Wam by to nie przeszkadzało, no ale "trzeba" expić, a botterzy dalej botują i są zadowoleni.
|
Cytuj:
Chodzcie napiszemy petycje żeby nie było botów. Yea.... Odrazu wszyscy sobie pójdą. A teraz na logikę pomyśl. (uprzedzam z góry to nie jest takie trudne.)Jak szanowny kolego mający ogromnę chęc zmienienia świata na dobre, chcesz to zrobic?? Myślisz, że wpadniesz na pomysł i wymyślisz jakiś extra program albo ochronę do zwalczania Botów?? Myślisz, że twój intelekt 13 latka przewyższa intelekt studentów, pracowników Cipsoftu?? Tyle z mojej strony. Ps. Postawcie się na miejscu Cipsoftu. Czy jesli mielibyście wybór między zarobkiem z gry, a tworzeniem gry dla idei, bez cheterów z nikłym zarobkiem, płaceniem gm'om za prace. Mielibyście z 300gm'ów którzy by się zmieniali, i wyszło by nato, że zawsze na servie siedzi przynajmniej 1 gm, zarobki z pacców by się zmniejszyły, a wy byście nic nie zarabiali. Jaką opcję byscie wybrali? |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 21:16. |