Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Morał z deda... (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=195265)

KromeX 15-10-2008 23:43

Morał z deda...

Witam. Ten temat już kiedyś zrobiłem ale z jakiegoś powodu mi go usunęli nie wiem czemu i nawet nie wiem za co. A więc do rzeczy:

Wypowiadajcie się na temat czego nauczyliście się podczas swojego "You are dead." :D

Ja się nauczyłem, żeby wyjść z Mintwallin TRZEBA zabić wszystkie minosy, żeby się potem nie nazbierało...

a wy??

neopostman 15-10-2008 23:50

To powinieneś się również nauczyć, że tematy nie są usuwane bez powodu.

Hinzu 16-10-2008 10:39

@UP

Owned ;)

@TOPIC

Jak sie wie jak grac, to ciezko pasc...
Raczej zadnych wnioskow nie wyniose z bycia zabitym przez PK :)

Slythia 16-10-2008 11:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hinzu (Post 2299227)
@UP

Owned ;)

@TOPIC

Jak sie wie jak grac, to ciezko pasc...
Raczej zadnych wnioskow nie wyniose z bycia zabitym przez PK :)

No, naprawdę bardzo ciężko. Wystarczy drobny kick, lag, freez i już nie żyjesz. Czasem nawet starcza zły resp potworków. No, chyba, że na 30 poziomie nadal biegasz na rotach - wtedy naprawdę ciężko paść.

Wnioski ze śmierci spowodowanej przez pk bardzo prosto wynieść. Większość takich przypadków jest spowodowana twoim brakiem wiedzy, bądź też umiejętności. Oczywiście są wyjątki, takie jak śmierć na 20 poziomie z ręki 100, lecz do się rzadko zdarza. Prawie zawsze da się uciec, trzeba tylko umieć oraz być przygotowanym.

@topic
Moje wnioski? Nie wiem, dawno nie padłam... Chociaż... Lootując lodowe buciki wychodzić z expa jak najszybciej, bo zaraz będzie kick i nie tylko ja będę tam biegła po swe ciało ;].

Xelius 16-10-2008 12:26

Jak padne to nie wyrzucam kompa przez okno, nie bije starych, rodzeństwa krzesłem tylko po prostu myślę: trudno, następnym razem nie padne! ;)

Darke'en 16-10-2008 14:07

Boshe... Lebel... znaczy... Zakar... przestań. Ten temat jest głupi. Zrobiłeś już jednego, po co ci drugi?

@Edit:
o.O wreszcie mam czarny nick :)

Alanus Lutinum 16-10-2008 14:54

Jak zobaczyłem temat to wywinąłem rotfla :D

jackjack 16-10-2008 15:37

Jak mogłeś wywinąc tarzanie się ze śmiechu :o

KromeX 16-10-2008 18:31

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez neopostman (Post 2299121)
To powinieneś się również nauczyć, że tematy nie są usuwane bez powodu.

tak wiem, że są usuwane z powodu tylko problem, że ja nie wiem z jakiego ;D

Lechista 16-10-2008 18:37

Pewnie takiego, że jest już podobny temat.

neopostman 16-10-2008 19:49

:cyclops:
Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lechista (Post 2299664)
Pewnie takiego, że jest już podobny temat.

Albo nie mają głębszego sensu bądź są źródłem spamu :cyclops:

Hinzu 16-10-2008 22:14

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Slythia (Post 2299234)
No, naprawdę bardzo ciężko. Wystarczy drobny kick, lag, freez i już nie żyjesz. Czasem nawet starcza zły resp potworków. No, chyba, że na 30 poziomie nadal biegasz na rotach - wtedy naprawdę ciężko paść.

Jakie wnioski mam wyciagnac z kicka/laga???
Takie ze powinienem wysadzic w owietrze CipSoft/dostawce internetu??
Jak juz mowilem, jak sie wie jak grac, to ciezko pasc. Przedewszystkim trzeba znac dobrze teren i wiedziec na co stac potworka ktorego bijemy... Jakis niechciany lag/kick, to tylko przypadek... Z tego raczej wnioskow nie wyciagniemy.

Slythia 16-10-2008 22:24

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hinzu (Post 2300100)
Jak juz mowilem, jak sie wie jak grac, to ciezko pasc. Przedewszystkim trzeba znac dobrze teren i wiedziec na co stac potworka ktorego bijemy... Jakis niechciany lag/kick, to tylko przypadek... Z tego raczej wnioskow nie wyciagniemy.

Ja potrafię wyciągnąć. Napisałam to wyżej.

Pk pominąłeś ; ).

Lechista 16-10-2008 22:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hinzu (Post 2300100)

Ale wyraźnie napisałeś, że jak się nie umie grac to się pada, a nie, że z kicka nie można wyciągnąc wniosków

Me$z 16-10-2008 22:30

Morał z dead'a? Tyle pracy na marne, i trzeba expić/skillować od nowa, albo znów wydawać hajs na eq..

Aroonia 17-10-2008 15:34

W przedziale 43lvl - 87lvl nie padłem ani razu ^^

Hmm... a na 32 i 43 lvlu kipnąłem od combo. Trzeba uważać na większe grupy potworów...

Dark Sven 17-10-2008 15:56

Morał? Nie stawiaj rowera koło lodówki, bo ci mleko wykipi...

Ciastoludek 18-10-2008 15:24

Jeśli chodzi o gre palkiem: To że masz dobre skille to nie znaczy ze mozesz solowac wszystko...
Jeśli chodzi o gre knightem: to że masz dobre skille i dużo życia np na 20 lvl to nie rób z siebie hero i nie exp na silnych potworach
Jeśli chodzi o gre druidem: najpierw upewnij sie że nie masz lagów a później zacznij expic
Jeśli chodzi o gre sorcem: to samo co u druida

Jackson 18-10-2008 19:57

@Topic
Mój morał to aby niegrać w lagach w tibii padłem na noob acc 27 knight na dragu

Duch Niespokojny 18-10-2008 20:14

Mój morał: nie pisać "ded", bo to ani poprawne, ani ładnie nie wygląda, ani angielskim w ten sposób nie zaszpanujesz (bo w angielskim nie ma takiego słowa, jeśli już to "dead", ale to z kolei przymiotnik, więc też tu nie pasuje) ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 22:05.