![]() |
Druid, knight, pacc
Witam!
Gram na Guardii. Dostalem pacc na swoje konto, na ktorym mam: - 30 druid z 29 mlvl (eq: HOTM, Bluerobe, Bluelegs, Boh, Vamipre Shield, Necrotic/Stormwind Rod, Platinium Amulet oraz 70k w dp) - 30 knight z skillami 63/63 (eq: RH, Golden Armor, Bluelegs, Vampire Shield, BS lub mozna dokupic jakas 2 reczna, Boh, Platinium Amulet oraz 30k w dp) To pierwszy pacc na tym koncie, czyli musze zrobic postmana, promocje, czary itp (wczesniej mialem paladina wiec wiem co gdzie i jak na pacc), chce sie szybko wybic (interesuje mnie 60 lvl+), tylko wiem ze jak sie skoncza fundusze to druidem sobie nie pogram, a knightem nie wiem czy dalbym rade na zolwiach (chodzi o szybki exp, waste moze byc) Co polecacie? PS. Prosze o pomoc a nie wysylanie do starych nie aktywnych tematow |
wiec tak druidem zeczywiscie moze byc ciezko szybko expic bez waste ale jezeli go lubisz do konca pacc spokojnie powinienes wbic ten 60+. A kinem spokojnie mozesz ich za zolwie i nie bedzie zadnego waste nie wiem po co ludzie wkrecaja ze zolwie to niewiadomo jak sily potworek sa slabsze od cyca -.-' bloodcraby moze mocniej walaj ale maja slabszy def. Tak wiec kina to na zolwie a druid to mozesz sprobowac wyverny na edron,cyclo,a od 35 ancienty powoli :)
|
Hmm, osobiscie wyalbym knighta, poniewaz knight zarabia najwiecej i najszybciej z wszystkich profesji.
Druid jest dużo spokojniejszą profką. Expowiska: Knight: Żółwiki, Oazis Tomb dp -2 a nawet -3 z potionkami, Mintwaill z Postmanem, ew. Tyrsung Druid: Oazis Tomb max -2, Mount Strenum???, A może ogólnie bij na pustyni Darashi. Zależy jaki styl gry lubisz... Napisz więcej osób ci pomoże |
Zależy na co masz ochote. Owszem, na początku knight będzie fajny, bedziesz wkrotce wynosił worki z kasa z żółwi, barbarianów, lizardów, małp, dworców czy czego tam. Ale zastanów sie czy chcesz to robic do usranej śmierci/końca pacca, a od wielkiego dzwonu wybrać sie na dragony czy coś i zmarnować kase która zarabiałeś. Bo knight ma naprawde dużo mniejszy potencjał niż druid. A expa na żółwiach nie sposób nazwać szybkim, napewno nie na tym lev :P
Właśnie tak od 40 lev (do mniej wiecej tego czasu knightem sie relatywnie lepiej gra) zaczyna już być widoczna ta różnica, gdy zaczniesz robic trochę poważniejsze dmg ze spellów i dragony, tomby za tp, ASy itp nagle stoją przed Tobą otworem... I wcale nie jest tak że zawsze bedziesz miał waste- na ASach jeśli zrobisz lootbag z plate armorów to wychodzisz na 0, jak lootniesz shielda/waraxe to masz profit. A exp w tempie level/1:10h? Sprobuj tak zrobic knightem na ~40. Troche później staniesz sie wartościowym dodatkiem na hunty z powodu sio. I będą się o Ciebie "bić"- a robiłbyś w miedzyczasie knightem? Żółwie, barbariany..... Właśnie, hunty - znajdz sobie jakiegoś blokera z troche wyższym lev i możecie ownować dobry kawał Tibii. Poza tym knight może od biedy expic i zarabiać bez pacca (elfy, Dark Cathedral czy co tam), druid niekoniecznie. Czyli, podsumowując, druid: > sprzedaj eq knighta, zostaw mu jakiegoś k seta/w helmet i bohy just in case, gdybyś jednak miał kłopoty z kasa > dokup focus cape i jakis spellbook, zaopatrz sie w hailstorm rod > spróbuj dobić do 40 na tombach, i jedziesz ASy i dragony > zarabianie kasy na późniejszym etapie: necro, jeszcze dalej: hero, bk + bloker > na exp bierz life ringi > używaj elemental eq w miare możliwości > hunty z blokerem troche później: GSy, DLe, Vamp Hell, Quara Scouty, Hydry > PG (też troche później): Frosty z SD (45+, możesz solo, level w ~40 minut, mniej jak masz dobry mlev), Quara Scouty z Terra Wave (bloker, 50 minut?), ASy (bloker, Frigo hur, godzina ok?) - tylko jak masz duzo kasy > do końca pacca powinieneś z powodzeniem wbić 70 lev z odrobina samozaparcia |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 08:10. |