![]() |
Fable 2
Tak. Nareszcie nastał ten błogi dzień, a mianowicie - 24.10, czyli po prostu - premiera Fable 2.
Ktoś już posiada swój egzemplarz? Graliście już? Jak dla mnie po prostu miodzio. Dużo przestrzeni, ciekawy gameplay i w ogóle oh i ah. A jakie są Wasze wrażenia? ; > |
Dopiero dzisiaj zacząłem grać w Fable 1, więc jak przejdę jedynkę, to pewnie skuszę się na dwójkę :)
|
Jakbym miał X'a to by już pewnie była skończona ^^"
|
Widziałem Fable I i podziękuje.
|
Kiedy wersja na PC ? :confused:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
EDIT: Cytuj:
Po prostu rozwijasz siłę, wolę i umiejętności. I w walce używasz czego chcesz, ale takiego typowego podziału na 'rasy' nie ma. Co do ataków magicznych to są bardzo fajne (ok. 10 o ile się nie mylę), więc jest w czym przebierać i trochę czasu zajmie zanim zdobędziemy z wszystkigo max. doświadczenia : > *down Nie grałem w jedynke : X |
Jestem ciekaw jak tam system magii :< Chcę przejść stuprocentowym magiem, ciekawe czy się da.
@up Czyli tak jak w jedynce? : O |
Cytuj:
Cytuj:
|
Mam tylko nadzieję, że nikt nie uważa Fable (i I i II) za cRPG.
Jedynka była całkiem przyjemną zręcznościówką. Jednak w drugą część raczej nie zagram, z dwóch powodów: odstrasza mnie oczojebna, bloombloomMOARBLOOMowa grafika. Zresztą i tak mój sprzęt by jej nie pociągnął - jeśli wyjdzie na PC. |
Ja sądząc po zapowiedziac i po Fable I (w ktore gralem przez pół roku i przeszedlem całe ze wszystkimi qwerstami i przedmiotami), to nie moge sie już doczekac wersji na pc'ta.. :) Moze nawet kupie sobie Xbowa specjalnie do tej gry :P.
|
jedynka byla bardzo ciekawa wiec i 2 powinna jej dorownywac
|
Przeszedłem jedynkę. Było fajnie ale niedociągnięcia i inne takie spowodowały że nie chciało mi się w to grać. Szczególnie zabawny był moment w którym nie posiadałem kasy w celu opłacenia zwiadowców/zabójców za dostęp do jakiegoś wyjątkowo napakowanego "badassa". Teleportowałem sie do gildii i co...? nie trafilem do gildii tylko do wejscia na teren bandytow. Bylem goly i okazalo sie ze musze przechodzic to jeszcze raz. Po za tym system walki bym BANALNY, a gra za krótka.
Skusiłbym się jednak na dwójke bo wiem ze głowny tworca fable zauwazyl wiele bledow w jedynce i wiem, ze jest to czlowiek o duzej wyobrazni. No ale "iksa" nie mam i nie zamiaram miec, a jesli w ogole kiedys dwojka wyjdzie na pieca to i tak moj piecyk tego nie pociagne. A szkoda. |
Widziałem gameplaya i powiem tak:
Taka sama nieciekawa jak 1. |
Cytuj:
... KOCHAM FABLE!! Mam nadzieję że dwójka wyjdzie na PC. |
Grałem, przeszedłem w jeden dzień i mogę stwierdzić, że jedynka była lepsza (tam przynajmniej dało się zginąć lol).
|
Cytuj:
To, że jesteś fanatykiem nie znaczy, że inni też muszą. |
Cytuj:
szkoda, naprawde szkoda -.- |
Cytuj:
|
Grałem u kumpla na dwa pady, niezłe. Taki sam, może odrobinę rozwinięty system expa z jedynki, w miarę duże możliwości zmiany wyglądu postaci, walka fajniejsza niż w jedynce, więcej pobocznych questów, oczywiście lepsza grafika... Ogółem, nieźle się grało. Do tego więcej sposobów na kasę, można np. pracować u kowala albo rąbać drewno. Chociaż majątku się na tym nie zbije raczej.
Za jakiś tydzień pożyczę od kumpla. On już skończył, teraz pewno jego młodszy brat będzie chciał sobie pograć. A potem ja. |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 12:14. |