Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Potwory (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=17)
-   -   Husky (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=196340)

Huntersnoop 26-10-2008 22:53

Husky

Pewnie duzo bylo takich tematow ale ja z nich nie wyczytalem najwazniejszego dla mnie.Zabilem huskiego :P Wiem ze trzeba zaplacic za to .Ale u kogo i jak mam to zrobic????

Ghernie 26-10-2008 23:52

To ma znaczenie tylko jesli masz wykonany Qwerst ,,Barbarian Test" I tylko na terenie svargrond. Jesli zabijesz takiego pieska z wykonanym tym qwerstem i na terenie swargrond bedziesz musial zaplacic grzywne w wysokosci 150gp za kazdego zabitego psa, inaczej zaden z NPC Svargrond nie bedzie chcial z toba rozmawiac. Zapuacisz chyba u wlasciciela zaprzegu w /\ czesci Svar. Jest to NPC Iskan. :D Mam nadzieje ze pomoglem!

Huntersnoop 27-10-2008 12:29

po pierwsze gadałem z tym typkiem i nic. po drugie do kogo i CO mam powiedziec. po trzecie nie jestem pewien czy mam caly barbarin qlest zrobiony mam 3 misje i we wszystkich complete

Mattias 27-10-2008 13:44

barbarian test to właśnie te 3 misje..
powinno być wytluszczone, co masz napisać, jak nie ma, to spróbuj coś w rodzaju husky, dog itp...

Maciekxd 27-10-2008 14:01

Musisz iść do tego npc od Barbarian Test i z nim pogadać
bodajże tak:
Hi
Crime
Yes
(i to jest chyba 1k a nie 150gp)

Huntersnoop 27-10-2008 14:47

popierwsze nie mam chyba ukonczonego barbariana bo nie pisze przy ice island(quest) completed tylko przy tych 3 misjach, po drugie znow to nie dziala probowalem, wogule ktos juz placil za zabicie huskiego bo wy chyba se to wszystko wymyslacie

ps .: huskiego zabilem w czasie ostatniej misji zanim ja ukonczylem xD

robek 27-10-2008 17:02

no to chyba nie zapłacisz. ja zabilem 2 husky i zaplacilem , niestety.. nie wiedzialem ze sie placi

btw. sam "se" wymyslasz

Mestey 28-10-2008 12:11

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Huntersnoop (Post 2312899)
popierwsze nie mam chyba ukonczonego barbariana bo nie pisze przy ice island(quest) completed tylko przy tych 3 misjach, po drugie znow to nie dziala probowalem, wogule ktos juz placil za zabicie huskiego bo wy chyba se to wszystko wymyslacie

barbarian test to są pierwsze trzy misje, które zawierają się w ice island quest

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Tibia Wiki
Opis: Husky są rasą psów zaprzęgowych, dzięki nim każdy poszukiwacz przygód może bez większych przeszkód dostać się tam, gdzie łodzie nie kursują. W społecznościach wysp lodowych te psy są szczególnie dobrze traktowane, a wyrządzenie jednemu z nich choćby najmniejszej krzywdy wiąże się z przykrymi konsekwencjami. Jeśli masz wykonany Barbarian Test Quest, to nie zabijaj pod żadnym pozorem na terenie miasta Svargrond! Za każdego zabitego psa tej rasy trzeba zapłacić grzywnę w wysokości 150 gp, inaczej żaden (nie tylko na wyspie) NPC nie będzie chciał z tobą rozmawiać!

Huntersnoop 28-10-2008 16:58

ale teraz zaden npc ze svar nie chce ze mna gadac i nawet nie moge wejsc do portalu zeby zostac mieszkancem :( ... co mam robic

robek 28-10-2008 17:00

zobacz czy skonczyles barbarian testa ew u iskana zaplac za te husky

Huntersnoop 28-10-2008 19:25

ile mam razy mowic zaden npc w svar nie gada ze mna i jak mowisz u kogo mam zaplacic to dodaj jeszcze co mam dokladnie powiedziec,

i oto chodzi ze w misji barbarin test quest zabilem juz mamuta i wszystko tylko nie wyjsnilem tego svenowi bo przed tym zabilem huskiego i sven juz nie cchcial ze mna gadac (ale na wszystkich misjach barbarin test questa w zakladce questy mam completed)

Techwarior 28-10-2008 19:51

Idziesz do Iskana i mówisz.
Hi
Passage
i wtedy musisz miec przy sobie kase on ci cos powie a ty mowisz ok i sprawa zalatwiona (ja tak mialem xD)

Ghernie 28-10-2008 20:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Techwarior (Post 2313835)
Idziesz do Iskana i mówisz.
Hi
Passage
i wtedy musisz miec przy sobie kase on ci cos powie a ty mowisz ok i sprawa zalatwiona (ja tak mialem xD)

Right, Idziesz do Iskara, passage i tam u tamtego od ktorego sie wydostajesz chyba placisz nie?

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Huntersnoop (Post 2312899)

Ehm? Troche poszanowania... My Ci probojemy pomóc a ty na nas naskakujesz X(

Techwarior 28-10-2008 20:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ghernie (Post 2313859)
Right, Idziesz do Iskara, passage i tam u tamtego od ktorego sie wydostajesz chyba placisz nie?

Ehm? Troche poszanowania... My Ci probojemy pomóc a ty na nas naskakujesz X(

Nie. Kase dajesz Iskanowi przy psim zaprzęgu. Musisz miec przy sobie 1.5k Przynajmniej ja tak mialem.

Huntersnoop 28-10-2008 23:01

dobra juz wszystko zalatwilem. dzieki ze odpisywaliscie :D

Montharon 04-11-2008 10:36

Ubiłem celowo husky, żeby odpowiedzieć wszystkim osobom zakładającym tego typu tematy.

10:20 Sir Montharon [98]: hi
10:20 Sirik: LONG LIVE JARL SVEN, THE YOUNGER!
10:21 Iskan: I was told you have been killing huskies here in Svargrond! Never do that again, okay? They are precious animals for us. Give me 500 gold and I will forget that incidentwithout telling it to Jarl Sven. Okay?
10:21 Sir Montharon [98]: yes
10:21 Iskan: Alright, we are even!

Wszystko jasne, wiec temat do zamknięcia ;)

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 23:49.