Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Mainland (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=22)
-   -   Fabuła (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=196400)

kogucik92 28-10-2008 14:09

Fabuła

Witam jestem nowy na forum i mam pytanie. Jaka jest fabuła Tibi, tzn. Kim ja jestem jak się znalazłem na wyspie Rookgaard, co mam robić jak z niej wyjdę, jakie jest moje główne zadanie.

Nie chodzi mi o odpowiedzi typu "wychodzisz z Rooka i idziesz expic i skilowac"

RextoN 28-10-2008 14:35

Pod fabułę są podporządkowane dane questy.
Poczytaj sobie ksiązki na rooku w biliotece.
Mówią one mniej więcej o walce minotaurów z ludźmi.
O Mino magu i wielu innych ciekawych rzeczach :)

kogucik92 28-10-2008 14:40

Czytałem kilka ale nie zafascynowało mnie to... może jednak ktoś inny będzie miał jakieś informacje. Kiedyś chyba właśnie na Tibia.pl czytałem opowieści, "Stworzenie świata" itp ale teraz nie mogę znaleźć tego..

Zamne 28-10-2008 14:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kogucik92 (Post 2313290)
Kim ja jestem

(ofc wszystko wg tibii)nikim, ale mozesz to zmienic
Cytuj:

jak się znalazłem na wyspie Rookgaard,
przyszles z tutoriala :x
Cytuj:

co mam robić jak z niej wyjdę,
różne najróżniejsze rzeczy, ograniczają cię jedynie brzegi tibii i skrypty twórców

Cytuj:

jakie jest moje główne zadanie.
j/w

kogucik92 28-10-2008 14:56

nie zachwyciła mnie twoja odpowiedz xD ale poczekam na wypowiedzi innych, możne starszych graczy :P

Slythia 28-10-2008 14:59

Niestety, Tibia nie ma fabuły. Przynajmniej nic o niej nie jest mi wiadome. Istnieją jednak opowieści wyjaśniające wiele wydarzeń, sens wielu questów, historię niektórych miejsc. Zostały one spisane w książkach ukrytych w bibliotekach na całym tibijskim świecie.

Cytuj:

Kim ja jestem jak się znalazłem na wyspie Rookgaard, co mam robić jak z niej wyjdę, jakie jest moje główne zadanie.
Niestety, nie znam odpowiedzi na te pytania. Chyba one nie istnieją... Nie ma czegoś takiego jak główne zadanie, masz po prostu stawać się coraz lepszym... Zdobywać doświadczenie, skillować, etc... Tak po prostu, bez powodu.

Dałam link do książek, niektóre z nich są naprawdę interesujące. Wersję anglojęzyczną znajdziesz na www.tibia.wikia.com.

Sehrman 28-10-2008 15:06

ja również kiedyś tego poszukiwałem i... noo znalazłem tylko historię o początkach tibii a sama tibia nie jest jeszcze ukończona a przynajmniej jej cośwrodzajufabuła

wbij level i zbierz wszystkie książki w tibii Xd

kogucik92 28-10-2008 15:10

@2up

Dziękuje bardzo

Jeszcze ostatnie pytanie, były tu kiedyś jak wcześniej pisałem, opowiadania na temat powstaniu świata itd. czy to jeszcze gdzieś się znajduje? I czy to były zmyślone opowiadania czy prawdziwe :P

Slythia 28-10-2008 15:18

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez kogucik92 (Post 2313369)
@2up

Dziękuje bardzo

Jeszcze ostatnie pytanie, były tu kiedyś jak wcześniej pisałem, opowiadania na temat powstaniu świata itd. czy to jeszcze gdzieś się znajduje? I czy to były zmyślone opowiadania czy prawdziwe :P

Niestety, nie mogę tego znaleźć. Lecz jestem prawie pewna, iż jest to albo opowiadanie wymyślone przez CipSoft, albo przez jakiegoś gracza....

Zapewne gdzieś tu się znajduje... Lecz musiałbyś podać więcej informacji odnośnie tego opowiadania ;).

kogucik92 28-10-2008 15:31

było to opowiadanie o bogach Tibijskich jak powstał świat ze mieli wojnę miedzy sobą i coś jeszcze ale nie pamiętam za dobrze bo było to bardzo dano temu.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 11:39.