![]() |
Zeitgeist
Nie było o tym tematu na 4um.
------tu coś było--------------- http://www.drugadroga.com/blog/archiwa/2008/10/26/zeitgeist-to-co-powinno-byc-juz-dawno/ Jeśli link nie działa: http://video.google.pl/videoplay?docid=-2147432141700087937 |
link nie dziala.. a filmik staaaaary
|
Stary bo z 2007.
Link repaired. |
http://video.google.com/videoplay?do...05277695921912
Jest już nowy Zeitgeist. Spolszczenie ma być niedługo. |
Skąd wiesz że to prawda? Bo tak mówią w tym filmie? Bo wygląda dla ciebie przekonująco i mówi co innego niż w wiadomościach? I jeszcze w niego ślepo wierzysz? Ech...
Już kiedyś pisałem o tych Zeitgeistach, Money as Deptach i innych lamerskich filmach które są robione na podstawie domysłów, a NIE FAKTÓW. Z czego większość to wybujała wyobraźnia filmowców. |
Cytuj:
|
Cytuj:
PS Jutro obejrzymy sobie ten filmik na lekcji religii ... hehe ... spodziewam się że ksiądz wyłączy w połowie. |
Filmik pokazuje sporo prawdy. Widziałem go już wcześniej.
Otwiera oczy na głupotę i zakłamanie świata. Cytuj:
|
Bardzo ciekawy materiał, chociaż... Nie wydaje mi się, żeby Horus był ukrzyżowany xD Astrologiczne wytłumaczenie religii jest dobre i logiczne, o WTC właściwie nic nowego się nie dowiedziałem. Najbardziej zdumiała mnie część o ekonomii USA, niezły zamot <3
|
Cytuj:
|
Horus był innym bogiem, niż przedstawiono to w filmie, wystarczy poszukać, poczytać...
|
filmik nie jest zły, chociaż sam w sobie zawiera masę błędów i sporo nieprawdy : d. najlepiej jednak mieć swój światopogląd i swoje własne ego.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Cytuj:
|
Nie, prosze nie zaczynajcie rozmowy na temat Zeitgeist :baby:
Takie filmy sa potrzebne, ale ogladac je powinny tylko osoby dosc inteligentne, bo tylko takie odpowiednio do nich podejda. Niestety, calej reszcie tylko zaszkodzą, w ten lub inny sposob. |
Cytuj:
Innymi słowy można oglądać bo głupich ludzi tu nie ma chyba. :| PS Tu zacytuję moją babcię "a skąd się wziął bóg może?!?!?! od małpy???! że też oni takie gupoty pieprzo ci w tej erłopie" |
Film był, stary, trochę jest w nim błędnych "rzeczy".
|
Cytuj:
Zachowujesz się jak Dilbert: "We people are smarter than we look... I require scientific evidence before I believe anything." lecz niestety "you rely on media reports that scientific evidence exists. You don't actually see the evidence yourself." Nie twierdzę, że do wypowiadania się o każdej rzeczy jako o "fakcie" trzeba przeczytać pełne naukowe opracowania z paru źródeł - bo nikt na to nei ma czasu. A jeśli nie ma czasu to można mówić tylko że są rzeczy mniej i bardziej prawdopodobne, albo rzeczy w które "ja" wierzę. Natomiast idiotyzmem jest krzycznie "to są FAKTY" przez osobę która jest ledwo zaciekawiona tematem na poziomie paru filmów, postów, i własnych przemyśleń(choćby całego życia). Osobiście film mnie w paru momentach zaciekawił lecz najczęściej rozbawiał. Od socjologicznej „strony”, film się nadaje na materiał demonstracyjny wielu technik manipulacji (jak zresztą większość filmów o bogu, spiskach, itp. 'modnych' tematach). Polecam najpierw naukę podstaw socjologi przed analizowaniem tego typu filmów. Gl ;) |
Cytuj:
Sam popytałem paru ludzi i doszedłem do wniosku, że nie można dzielić rzeczy w filmie na prawdę i fałsz, bo jak ustalić, że np. Horus był ukrzyżowany? Wierzono w to, ale raczej używano innej historii, więc jak mamy to rozumieć. Popierać to, w co więcej ludzi wtedy wierzyło? Ale za sformułowanie 1szego postu ponoszę winę ja i lepiej usunę jego treść bo jak go teraz czytam to się za głowę łapie. :| |
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:54. |