Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Inne (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=19)
-   -   Czym rożnią się serwery USA od GER? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=196698)

Cery 01-11-2008 01:41

Czym rożnią się serwery USA od GER?

Witam od niedawna jakoś mi tak po głowie chodzi pytanie które zostało napisane w tytule tematu.

Chciałbym się dowiedzieć czym waszym zdaniem różnią się serwery pvp jak i non-pvp z serwerów USA i GER?

Jak zachowują się ludzie innej narodowości na serwerach Amerykańskich wiadomo, że to w większości BR i SWE w stosunku do ludzi z serwerów Niemieckich?

Jest różnica pomiędzy poruszaniem się na w/w serwerach?

Jak zachowują się ludzie na non-pvp Amerykańskich? Też tak chamsko jak typowe polaczki(zazwyczaj dzieci w wieku od 9-15)?

Jak z ilością boterów na oby dwóch serwerach?

A to co ja zauważyłem w stosunku do serwerów Amerykańskich to to, że gra tam więcej dziewczyn ; D

@EDIT

Najlepiej jak by wypowiadali się ludzie którzy graja na serwerach umiejscowionych w Ameryce a jeszcze lepiej jak by mieli porównanie do serwerów Niemieckich.

Pozdrawiam
Cery.
Mam nadzieje, że ten temat nie będzie kolejnym powodem kłótni.

Gonzo 01-11-2008 01:48

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cery (Post 2317592)
Witam od niedawna jakoś mi tak po głowie chodzi pytanie które zostało napisane w tytule tematu.

Oho!

Cytuj:

Chciałbym się dowiedzieć czym waszym zdaniem różnią się serwery pvp jak i non-pvp z serwerów USA i GER?

To jedno i to samo, tylko serwery USA są umiejscowione w Północnej Ameryce, a GER w Niemczech.

Cytuj:

Jak zachowują się ludzie innej narodowości na serwerach Amerykańskich wiadomo, że to w większości BR i SWE w stosunku do ludzi z serwerów Niemieckich?

Amerykańskie serwery i spora ilość SWE? To na niemieckich oni siedzą głównie. Brazylijczycy nie umieją ni w ząb po angielsku w większości, chociaż polaczki na niemieckich także. Więc tu i tu jest tak samo. ;)

Cytuj:

Jest różnica pomiędzy poruszaniem się na w/w serwerach?

Tu i tu klawiaturą (strzałkami). A tak na serio, to trochę głupie pytanie - jak zakładasz postać, jest napisane, że zalecane jest dla ludzi mieszkających w Europie zakładanie na GER, a dla ludzi mieszkających w Południowej i Północnej Ameryce na USA. Powodem jest latency, czyli opóźnienie w przesyłaniu pakietów - LAGI. Sześcioma słowami - wszystko zależy od tego, gdzie mieszkasz.

Cytuj:

Jak zachowują się ludzie na non-pvp Amerykańskich? Też tak chamsko jak typowe polaczki(zazwyczaj dzieci w wieku od 9-15)?

I tak nie zrozumiesz, OAKSkASOKASoAKSoAS br?

Cytuj:

Jak z ilością boterów na oby dwóch serwerach?

Welcome to Tibia, dude... Boterzy są wszędzie.

Cytuj:

A to co ja zauważyłem w stosunku do serwerów Amerykańskich to to, że gra tam więcej dziewczyn ; D

E tam. Tak na prawdę to czterdziestoletni panowie.

Cytuj:

Pozdrawiam
Cery.
Mam nadzieje, że ten temat nie będzie kolejnym powodem kłótni.

Nadzieja matką głupich. ;)

Cery 01-11-2008 01:58

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2317594)
Oho!

To jedno i to samo, tylko serwery USA są umiejscowione w Północnej Ameryce, a GER w Niemczech.

Chodziło mi raczej o stosunku gracza do 2 gracza na obu dwóch typu serwerach, czyli czy jest inaczej jak u nas(non-pvp - brak kultury i same dzieci. pvp - ogarnięci ludzie z plecami lub bez.)

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2317594)

Tu i tu klawiaturą (strzałkami). A tak na serio, to trochę głupie pytanie - jak zakładasz postać, jest napisane, że zalecane jest dla ludzi mieszkających w Europie zakładanie na GER, a dla ludzi mieszkających w Południowej i Północnej Ameryce na USA. Powodem jest latency, czyli opóźnienie w przesyłaniu pakietów - LAGI. Sześcioma słowami - wszystko zależy od tego, gdzie mieszkasz.

Chodziło by mi tutaj bardziej o opinie ludzi grających na serwerach Amerykańskich z Polski. Czyli wiedzieć, Czy jest różnica.

No nic, dziękuje za odpowiedź ; )

Pozdrawiam
Cery.

Gonzo 01-11-2008 02:02

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cery (Post 2317598)
Chodziło mi raczej o stosunku gracza do 2 gracza na obu dwóch typu serwerach, czyli czy jest inaczej jak u nas(non-pvp - brak kultury i same dzieci. pvp - ogarnięci ludzie z plecami lub bez.)

Wszędzie są idioci, wszędzie są ogarniacze. Taka prawda.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cery (Post 2317598)
Chodziło by mi tutaj bardziej o opinie ludzi grających na serwerach Amerykańskich z Polski.

No nic, dziękuje za odpowiedź ; )

Pozdrawiam
Cery.

No to właśnie dostałeś moją, bo tak się składa, że grałem długo na Ruberze, Samerze i Mytherze, oraz trochę na Liberze i Calmerze.

Cery 01-11-2008 02:05

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2317600)
Wszędzie są idioci, wszędzie są ogarniacze. Taka prawda.

No to właśnie dostałeś moją, bo tak się składa, że grałem długo na Ruberze, Samerze i Mytherze, oraz trochę na Liberze i Calmerze.

A to przepraszam nie wiedziałem ; ) i prosiłbym o bardziej konkretną odpowiedź dotyczącą tematu poruszaniu się. Chciałbym wiedzieć czy da się grać np przy pingu 10 do onetu.

Pozdrawiam
Cery.

Gonzo 01-11-2008 13:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cery (Post 2317601)
A to przepraszam nie wiedziałem ; ) i prosiłbym o bardziej konkretną odpowiedź dotyczącą tematu poruszaniu się. Chciałbym wiedzieć czy da się grać np przy pingu 10 do onetu.

Pozdrawiam
Cery.

No spoko.

Da się grać, na początkowych poziomach nie widać różnicy... Aczkolwiek, jak już masz ten 50 +, to zdecydowanie gorzej się biega. Spokojnie doganiały mnie postacie na 20-30 poziomie. :/ Chyba, że map click. I nie był to tylko mój problem, ale całej gildii (Europejczycy).

Dlatego, zdecydowanie polecam serwery niemieckie.

Kurczakos 01-11-2008 14:16

I ja wiem jeszcze jedno, niemieckie kończą się na -ia, a amerykańskie na -ra.

Gonzo 01-11-2008 14:36

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kurczakos (Post 2318023)

Gram w Tibię już ponad 4 lata, a nie zwróciłem na to uwagi. 8o

Cery 01-11-2008 15:17

@up

hehe ;D

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gonzo (Post 2317978)
No spoko.

Da się grać, na początkowych poziomach nie widać różnicy... Aczkolwiek, jak już masz ten 50 +, to zdecydowanie gorzej się biega. Spokojnie doganiały mnie postacie na 20-30 poziomie. :/ Chyba, że map click. I nie był to tylko mój problem, ale całej gildii (Europejczycy).

Dlatego, zdecydowanie polecam serwery niemieckie.

O jejku, bardzo dziękuje za odpowiedź ; )

A to co ja jeszcze zauważyłem to na serwerach Amerykańskich pvp gra znacznie większa ilość graczy o każdej porze niż na serwerach Niemieckich.

I bardzo ciekawi mnie czy jest trochę inaczej z ludnością na non-pvp/pvp niż z Polakami, no ale cóż już wyżej dostałem subiektywną odpowiedź ;P

Pozdrawiam
Cery.

Gileq 01-11-2008 15:47

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kurczakos (Post 2318023)

Jakoś niezbyt Ci to wyszło...
Aldora GER
Antica GER
Askara GER
Nova GER
Galana GER

Długo by wymieniać ;)

Gonzo 01-11-2008 16:28

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Cery (Post 2318096)
@up
O jejku, bardzo dziękuje za odpowiedź ; )

Ależ bardzo proszę. :)

Cytuj:

@upA to co ja jeszcze zauważyłem to na serwerach Amerykańskich pvp gra znacznie większa ilość graczy o każdej porze niż na serwerach Niemieckich.

Na amerykańskich grają ludzie z całego świata (także Japonii, Australii i Nowej Zelandii) + mają tam kilka stref czasowych + zdecydowanie więcej czasu, a na niemieckich z reguły tylko Europejczycy, którzy są pracoholikami :<.

Cytuj:

@upI bardzo ciekawi mnie czy jest trochę inaczej z ludnością na non-pvp/pvp niż z Polakami, no ale cóż już wyżej dostałem subiektywną odpowiedź ;P

To jeszcze dodam, że na non-PvP jest zdecydowanie więcej debili, niezależnie czy to amerykański/niemiecki serwer. 85 % populacji nie ukończyło czternastego roku życia.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gileq (Post 2318134)
Aldora GER
Antica GER
Askara GER
Nova GER
Galana GER

Długo by wymieniać ;)

Ale co do większości to ma rację.

Kurczakos 01-11-2008 17:26

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gileq (Post 2318134)
Aldora GER
Antica GER
Askara GER
Nova GER
Galana GER

Długo by wymieniać ;)

I tak jestem fajniejszy.

neopostman 01-11-2008 17:42

na amerykańskich masz więcej lagów/kicków/freezów..

tomaszek09 14-01-2009 18:02

A ja jeszcze zapytam. W amerykańskich serwerach gra dużo polaków?

Erverse 14-01-2009 18:37

A ja jeszcze zapytam.
Dlaczego odkopujesz stare tematy?

Argen 14-01-2009 18:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Erverse (Post 2421844)
A ja jeszcze zapytam.
Dlaczego odkopujesz stare tematy?

Żeby nie zakładać nowego, w sumie o podobnej tematyce?

@2up

Sporo, ale zdecydowanie mniej niż na GER.

Luka$ek 14-01-2009 20:07

Dla mnie różnią się tym że na USA mam cały czas laggi a na Niemieckich ni mam ; <

Kamilq96 15-01-2009 18:25

Wiesz czym sie roznia servy USA od GER?

-jeden jest niemiecki a drugi amerykanski
-nazwa

Pomoglem?

Erhion 15-01-2009 18:37

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Kamilq96 (Post 2423021)
Wiesz czym sie roznia servy USA od GER?

-jeden jest niemiecki a drugi amerykanski
-nazwa

Pomoglem?

Wiesz czym różni się idiota od Ciebie? Niczym : O !

I nie, nie miałem zamiaru być śmieszny.

Yakky 16-01-2009 23:38

Cytuj:

Witam...
Chciałbym się dowiedzieć czym różnią się serwery pvp jak i non-pvp z serwerów USA i GER?

Siemka
No serverach Niemieckich (GER) pvp/n-pvp są ładniejsze iteamy.

Co za debilny temat. To tak jak by się zapytać czym się różni MPA na Securze od MPA na Antice. :topic:

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:03.