Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Nowa grupa-eee... książkowcy? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=19691)

Hedroxx 14-12-2004 21:13

Nowa grupa-Bractow Ksiąg

EDIT!
Grupa została założona. Wszytskie osoby, które wysłały mi PW, mogą już się zgłaszać przez Panel Kontrolny Użytkownika. Osoby, któłre tego nie zrobiłły, przeczytać TO i wysłać PW. Jak przyjmę, to możecie dołączać.

Na wstępie: nazwa jest robocza, bo pomysłu nie mam jeszcze =]. Rzecz druga: chciałbym wiedzieć, ilu ludzi było by chętnych do takiej grupy, dlatego stworzyłem ten temat, żeby nie było jak z grupą NBA [członków: jeden] i żeby Dr.Omaderowi PW nie zawalać. Chętnych wielu pewnie nie będzie, ale co tam.

Grupa składała by się z ludzi, którzy od pożądnego RPG [PC jak i AD&D] wolą przeczytać cokolwiek, i osób które jak np. ja i mój kumpel jadą sobie na 2-4 godziny do EMPIKu, biorą coś ciekawego do czytnia, siadają na jakimś siedzisku i odkładają z powrotem jak się znudzi, albo jak już się było za długo. Nie ważne co czytasz [oprócz Harleqinów itp. Mam na myśli takie tanie dziwności, inne romansidła jak kto chce. Książki to nie tylko fantastyka], jeśli czytasz to z uporem maniaka.

Piszcie co myślicie i czy byście chcieli wstąpić [Avager Tymmczasowy: jeśli tu zajrzysz, to nie krytykuj na ok. pół strony A4, tylko RAZ napisz co myślisz :)].

EDIT
@down: dobra, to wszytko =]

@wszyscy, co im się nazwa nie podoba =] : Oczywiście, że się wam nie podoba. Mi też się nie podoba =]. Jest poprostu żeby ludzie mniej więcej wiedzieli o co chodzi jak sprawdzają "O wszytskim i o niczym" =].

Bambuko 14-12-2004 22:32

Proponuję nazwę 'Book Readers'. Może wyda się prosta i w ogóle, ale ma głębokie znaczenie. Hail -=BR=-!

PS: Czemu wymieniasz książki Fantasy/SF/i w stylu np. 48 stron? Jak książki to książki, a nie tylko tyle...

xaotan 15-12-2004 08:50

Pomysł mi się podoba ale nazwa nie :\
Chętnie dołącze

Matek 15-12-2004 13:21

ja jestem zdecydowanie na tal:)

Matheous 15-12-2004 13:45

Hmmm... Czy taka grupa juz nie istnieje? 'Karczma Skrybow'... Niby tylko dla pisarzy, ale logiczne, ze kto pisze-ten czyta:) Mozesz PWnac do BK, czy moze rozwinac strefe wplywow.
Ale jezeli i tak zamierzacie zalozyc grupe, to chetnie dolacze.
Nazwa... Ranga moglaby byc Bibliotekarz:P Ale nazwa... Reading Fans?:P nie mam pomyslu ^^

Wiślaczek 15-12-2004 14:01

Zgadzam sie:D

Pomysl mi sie spodobal:DTylko ta nazwa:/

Dobromiła 15-12-2004 14:07

Fajny pomysł
8o
A nazwa? Musi być jakaś klimatyczna i po polsku (no chyba że grupa będzie zajmować się czytaniem po angielsku :p )

Próbowałam coś wymyśleć..
Na razie przyszło mi na myśl:
Studiujący Księgi
Strażnicy Tajemnych Ksiąg
Bractwo Białej Księgi
..
taktak, wiem wszędzie księga, ale to mi akurat najbardziej pasowało

do tego co niżej:
podoba mi się 'Bibliotekarz'
uuk :blazen:

Dwimenor 15-12-2004 16:39

W końcu jakaś grupa dla tych co lubią poczytać dobre książki. Jakby powstała to odrazu zgłaszam się na członka.

A nazwa.....hmmmm........"Zapaleni czytelnicy", "Mole Książkowe","Mole klub"

@Ghost Nieudany(parę postów niżej)
Z tą nazwą"Biblioteka" to nie głupi pomysł;)

eldian 15-12-2004 16:45

ja bym dołączył:P co do nazwy użytkownika to może:mól?

Forwe 15-12-2004 16:53

ZAAAA! A do nazw to ja głowy nie mam...
A propos, to ehhh... Hedroxx, to o mnie chodzilo, to że sobie z "tym" kumplem siedzisz, w Empiku? :p

PS: Jakoby, jestem "tu nowy", [nie ma co, Gothic robi swoje 8o ], siem przywitam....

TIBIA RULEZ !!!!! ;) I DZIEŃ, DOBRY WIECZÓR !!!!!

Tibiańczyk 15-12-2004 16:57

Bardzo dobry pomysł z tą grupą. Chętnie dołącze :)

Ghost Nieudany 15-12-2004 17:18

ZGŁASZAM SIĘ!

Nazwa... Może "Księgarze"? Albo "Biblioteka", a rangą byłby "Bibliotekarz"...

Vanhelsen 15-12-2004 17:36

No no no, ja się zgłaszam odrazu :D

Nazwa ? Hmmm..... "Bratctwo Ksiąg" ?? Albo coś ala takiego :P

Hedroxx 15-12-2004 18:01

Jestem za Księgarzami i rangą bibliotekarz [kojarzy mi się z pewną małpą... :D ].

BTW: może jakąś sonde walniemy? Ale to troche później, na razie co lepsze propozycje wypiszemy.

[zedytuję później bo muszę kończyć]

Patimrok 15-12-2004 18:16

też się zgłaszam, ale co do nazwy to nie mam pomysłu, a sonda może być

Afinor 15-12-2004 19:18

Bardzo chetnie dolacze. Nazwa moze...hmmm..."Evul Readers" :).

shae 15-12-2004 19:38

Me też, me też! Tylko bez żadnych nazw typu "readers" plx! Żyjemy w Polsce, więc niech i nazwa będzie polska...

Pupilka 15-12-2004 20:29

ja tez chetnie sie przylacze :) i nazwa Ksiegarze oraz ranga Bibliotekarz sa w porzadku :)

Rankor 15-12-2004 20:51

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Hedroxx
Jestem za Księgarzami i rangą bibliotekarz [kojarzy mi się z pewną małpą... :D ].

Khe, khe Pratchett plx?

@ Co do rangi najlepiej bedzie przeprowadzic sonde

Vegefa Ziom 15-12-2004 21:04

Popieram pomyśl i jestem za.:) Nic więcej nie mam do powiedzenia.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 13:07.