Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   O wszystkim i o niczym (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=20)
-   -   Mężczyźni- zafocani? (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=197007)

Ulrikk 04-11-2008 18:23

Mężczyźni- zafocani?

Napisałem dość długą wiadomość, okazało się, że zapomnialem się zalogować, prawdę mówiąc nie chce mi sie tego pisać na nowo wieć odrazu:
Dlaczego dziewczyny w wieku 14-18 (a może i starsze) sądzą, że chlopcy są zacofani o jakies 2-3 lata pod względem psychicznym?

Vivarus 04-11-2008 18:29

Jeśli jakś dziewczyna Ci to powiedziała, to spytaj sie jej dlaczego tak uważa.

Fureyka 04-11-2008 18:33

Może dlatego, że w porównaniu do chłopaka, dziewczyna szybciej zaczyna i szybciej kończy dojrzewać ^^.

Gelt 04-11-2008 18:36

Ha, i tu zaczyna się dyskusja: D Bo przez co rozumiesz: dojrzewanie.

Fave fun: x

skuug 04-11-2008 18:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fureyka (Post 2322312)
Może dlatego, że w porównaniu do chłopaka, dziewczyna szybciej zaczyna i szybciej kończy dojrzewać ^^.

a jednak, często odnoszę wrażenie że moje rówieśniczki (16 lat) dopiero zaczynają dojrzewać ;x

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gelt (Post 2322330)
Ha, i tu zaczyna się dyskusja: D Bo przez co rozumiesz: dojrzewanie.

anooooo, fakt

Skylanek_95 04-11-2008 18:49

to zalęzy od otoczenia i ludzi wokoło Ciebie, chodzisz do klasy z jakimiś dziećmi, którzy myślą, że rzucą kurw* i są ziomy albo zapalą fajkę itd :P

Fred_Flintston 04-11-2008 18:55

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fureyka (Post 2322312)

Płciowo - tak. W jakikolwiek inny (może powiedźcie, w jaki sposób Wy rozumiecie dojrzewanie) - wątpię.

Ulrikk 04-11-2008 18:59

Chodzi mi o dojrzewanie PSYCHICZNE, tzn:
Na słowa typu: seks, prezerwatywa, antykoncepcja reagowanie normalnie( tzn nie wybuchając śmiechem Oo)
Przestanie śmiać się z innych ze względu na, np, kalectwo
Po prostu, przestanie być dziećmi..

Często słyszy się od dziewczyn, że wolą starszych od siebie, bo są dojrzalsi. OK, problem w tym, że taki 18 latek widzi w młodszej od siebie łatwą "szesnastkę". Taka 16 latka myśli, że bycie z kimś na poważnie, to rozmowy i czymanie się za rączki, fail. Związek bez seksu jest równie nie trafny jak związek bez rozmowy, pocieszania, doradzania, podnoszenia na duchu itp, czego- według dziewczyn- brakuje chłopcom w ich wieku. I szczerze mówiąc to 16 latek bardziej będzie szanował swoją 16 letnią dziewczynę, bo taki 18 latek może mieć 16letnią dziewczynę bez problemu, wystarczy że dobrze ściemnia

Lasooch 04-11-2008 19:06

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Ulrikk (Post 2322406)

Dlaczego? W podstawówce panią ze świetlicy z amputowaną ręką nazywaliśmy "jednorękim bandytą". Nadal mnie to śmieszy, a prawie osiemnastka na karku i czuję się milion razy bardziej dojrzały niż wtedy.

Dopóki nie wywierasz na kimś żadnych szkód, śmianie się z jego wrodzonych czy nabytych w ten czy inny sposób wad nie jest złe. Dostarcza rozrywki a nikt nie cierpi. Śmiertelną powagą ręki mu nie wrócisz. Sam też śmieję się z własnego "kalectwa" (wada wzroku w okolicach -5).

Cytuj:

Często słyszy się od dziewczyn, że wolą starszych od siebie, bo są dojrzalsi. OK, problem w tym, że taki 18 latek widzi w młodszej od siebie łatwą "szesnastkę". Taka 16 latka myśli, że bycie z kimś na poważnie, to rozmowy i czymanie się za rączki, fail. Związek bez seksu jest równie nie trafny jak związek bez rozmowy, pocieszania, doradzania, podnoszenia na duchu itp, czego- według dziewczyn- brakuje chłopcom w ich wieku. I szczerze mówiąc to 16 latek bardziej będzie szanował swoją 16 letnią dziewczynę, bo taki 18 latek może mieć 16letnią dziewczynę bez problemu, wystarczy że dobrze ściemnia

To właśnie świadczy (ironia, oczywiście) o tej wielkiej dojrzałości 15-17 letnich dziewcząt. Wiele z nich ma chłopaka po dwudziestce (czasem nawet powyżej 25 lat) i myślą, że on je kocha, a on po prostu chce mieć łatwe, ciasne i tanie w utrzymaniu ruchadełko ; ]

KrEmAs KAc 04-11-2008 19:13

W gimnazjum chłopcy się nap*erdalają i palą fajki a dziewczyny nie to oznacza ,że są bardziej dojrzałe?? (wiem ,że palą ale chyba mniej[dawno nie byłem w gimnazjum to mogę się mylić])
No ale w szkołach średnich i wyżej to się wyrównuje poziom dojrzałości prawie do maksimum ;)
Różnica zachowania 15latka a 19latka jest jednak olbrzymia B)

qq2 04-11-2008 19:16

Cytuj:

a on po prostu chce mieć łatwe, ciasne i tanie w utrzymaniu ruchadełko ; ]
Pwn3d xd

@topic
Może i prawda, dziewczyny przeważnie są bardziej dojrzałe niż chłopacy w tym samym wieku, ale co do angażowania się w związki poniżej 18-19 lat: nawet gdyby facet miał 25+ lat to raczej też myślałby tylko o jednym... Faceta nie zmienisz, nawet jak dojrzeje intelektualnie i tak będzie mieć tylko jedno w głowie. ;S

Gelt 04-11-2008 19:19

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch (Post 2322427)
To właśnie świadczy (ironia, oczywiście) o tej wielkiej dojrzałości 15-17 letnich dziewcząt. Wiele z nich ma chłopaka po dwudziestce (czasem nawet powyżej 25 lat) i myślą, że on je kocha, a on po prostu chce mieć łatwe, ciasne i tanie w utrzymaniu ruchadełko ; ]

Miałem takie koleżaneczki. Jak dla mnie były i sa o kant dupy potłuc: ) Tym kolesiom też się dziwię, bo ja nie wyrobiłbym z takim dzieckiem.. Kiedyś bym się z Fureyakiem zgodził ale dziś jak najbardziej poprę Freda:

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fred_Flintston (Post 2322393)
Płciowo - tak. W jakikolwiek inny (może powiedźcie, w jaki sposób Wy rozumiecie dojrzewanie) - wątpię.

@up

chuje-móje-dzikie-węże?; f

Cosinus1990 04-11-2008 19:21

dziewczyna wcześniej dojrzewa i tyle w temacie
pod względem fizycznym w wieku 18 lat, natomiast chłopak w wieku 21 lat
jeżeli chodzi o dojrzałość psychiczną nie ma przedziałów wiekowych, ktoś kto ma 15 lat może być bardziej dojrzały psychicznie niż jakiś 30latek.

Gelt 04-11-2008 19:28

Kiedyś dobrze mi powiedziała pewna osoba: na dojrzałość składają się przykre doświadczenia życiowe. I To jest cholerna, prawda. Przypomniałem sobie, że mówiła mi to parę miesięcy temu pewna 15latka. I imo ma rację.

Fred_Flintston 04-11-2008 19:29

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez KrEmAs KAc (Post 2322449)
W gimnazjum chłopcy się nap*erdalają i palą fajki a dziewczyny nie to oznacza ,że są bardziej dojrzałe?? (wiem ,że palą ale chyba mniej[dawno nie byłem w gimnazjum to mogę się mylić])

Dokładnie, to czy któraś płeć się nap*****la na korytarzu, jara fajki lub w ogóle nie robi wymienionych czynności nie świadczy o rzekomej jej dojrzałości. To są po prostu podstawowe, biologiczne różnice obu płci, ale także efekt odpowiedniego wychowania (chłopców z reguły przyucza się do roli "zdobywcy" np.).

Ashlon 04-11-2008 19:32

Cytuj:

Chodzi mi o dojrzewanie PSYCHICZNE, tzn:
Na słowa typu: seks, prezerwatywa, antykoncepcja reagowanie normalnie( tzn nie wybuchając śmiechem Oo)

Czesto prawdziwe reakcje ukrywaja, a chlopak po prostu pokazuje to, co mysli :P
Cytuj:

Sa ludzie i po 50, ktorych to bawi, wiec to chyba nie o to chodzi ;)

Cytuj:

Często słyszy się od dziewczyn, że wolą starszych od siebie, bo są dojrzalsi. OK, problem w tym, że taki 18 latek widzi w młodszej od siebie łatwą "szesnastkę". Taka 16 latka myśli, że bycie z kimś na poważnie, to rozmowy i czymanie się za rączki, fail.
To jest wina zlego wychowania, a nie dojrzalosci - przynajmniej w moim mniemaniu.
Cytuj:

I szczerze mówiąc to 16 latek bardziej będzie szanował swoją 16 letnią dziewczynę, bo taki 18 latek może mieć 16letnią dziewczynę bez problemu, wystarczy że dobrze ściemnia
Kwestia podejscia, co wiecej - nie mozna uogolniac. Madra dziewczyna nie da sobie nasciemniac, a glupia wkreci sie i w wieku 25 lat.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Lasooch
Dlaczego? W podstawówce panią ze świetlicy z amputowaną ręką nazywaliśmy "jednorękim bandytą". Nadal mnie to śmieszy, a prawie osiemnastka na karku i czuję się milion razy bardziej dojrzały niż wtedy.

Nie lubie sie smiac z kalectwa, ale jednoreki bandyta mnie rozwalil :D

Erhion 04-11-2008 19:41

Ktoś tu dobrze napisał. Pod względem fizycznym - tak. Psychicznym - nie.

Kwestia tego, że chłopacy NIBY są niedojrzali psychicznie jest bardzo prosta. Co innego bawi/śmieszy/interesuje etc facetów a co innego dziewczyny. Stąd wynika ta RZEKOMA "niedojrzałość psychiczna".;)

Calen Futh 04-11-2008 19:45

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Bloodwin (Post 2322628)
Kwestia tego, że chłopacy NIBY są niedojrzali psychicznie jest bardzo prosta. Co innego bawi/śmieszy/interesuje etc facetów a co innego dziewczyny. Stąd wynika ta RZEKOMA "niedojrzałość psychiczna".;)

No z ust mi to wyjąłeś. To samo jest u mnie. Czy to, że lubię się czasami pośmiać, coś krzyknąć, przypał porobić itp znaczy, że jestem niedojrzałym? A co z tym, że w poważnych sytuacjach potrafię być poważnym i odpowiedzialnym?

Serious Sam 04-11-2008 19:50

Czyli co? Okazuje się, że chłopak staje się ''mądrzejszy'', jeżeli dojrzeje? Ja myślę, że to tak na prawdę: kwestia charakteru, wychowania i to z kim się zadajesz, czyli rówieśnicy.

Fred_Flintston 04-11-2008 19:53

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Serious Sam (Post 2322668)
Czyli co? Okazuje się, że chłopak staje się ''mądrzejszy'', jeżeli dojrzeje? Ja myślę, że to tak na prawdę: kwestia charakteru, wychowania i to z kim się zadajesz, czyli rówieśnicy.

Dojrzewanie (nie płciowe ofkoz) = doświadczenia/mądrość.

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:21.