![]() |
Mężczyźni- zafocani?
Napisałem dość długą wiadomość, okazało się, że zapomnialem się zalogować, prawdę mówiąc nie chce mi sie tego pisać na nowo wieć odrazu:
Dlaczego dziewczyny w wieku 14-18 (a może i starsze) sądzą, że chlopcy są zacofani o jakies 2-3 lata pod względem psychicznym? |
Jeśli jakś dziewczyna Ci to powiedziała, to spytaj sie jej dlaczego tak uważa.
|
Może dlatego, że w porównaniu do chłopaka, dziewczyna szybciej zaczyna i szybciej kończy dojrzewać ^^.
|
Ha, i tu zaczyna się dyskusja: D Bo przez co rozumiesz: dojrzewanie.
Fave fun: x |
Cytuj:
Cytuj:
|
to zalęzy od otoczenia i ludzi wokoło Ciebie, chodzisz do klasy z jakimiś dziećmi, którzy myślą, że rzucą kurw* i są ziomy albo zapalą fajkę itd :P
|
Cytuj:
|
Chodzi mi o dojrzewanie PSYCHICZNE, tzn:
Na słowa typu: seks, prezerwatywa, antykoncepcja reagowanie normalnie( tzn nie wybuchając śmiechem Oo) Przestanie śmiać się z innych ze względu na, np, kalectwo Po prostu, przestanie być dziećmi.. Często słyszy się od dziewczyn, że wolą starszych od siebie, bo są dojrzalsi. OK, problem w tym, że taki 18 latek widzi w młodszej od siebie łatwą "szesnastkę". Taka 16 latka myśli, że bycie z kimś na poważnie, to rozmowy i czymanie się za rączki, fail. Związek bez seksu jest równie nie trafny jak związek bez rozmowy, pocieszania, doradzania, podnoszenia na duchu itp, czego- według dziewczyn- brakuje chłopcom w ich wieku. I szczerze mówiąc to 16 latek bardziej będzie szanował swoją 16 letnią dziewczynę, bo taki 18 latek może mieć 16letnią dziewczynę bez problemu, wystarczy że dobrze ściemnia |
Cytuj:
Dopóki nie wywierasz na kimś żadnych szkód, śmianie się z jego wrodzonych czy nabytych w ten czy inny sposób wad nie jest złe. Dostarcza rozrywki a nikt nie cierpi. Śmiertelną powagą ręki mu nie wrócisz. Sam też śmieję się z własnego "kalectwa" (wada wzroku w okolicach -5). Cytuj:
|
W gimnazjum chłopcy się nap*erdalają i palą fajki a dziewczyny nie to oznacza ,że są bardziej dojrzałe?? (wiem ,że palą ale chyba mniej[dawno nie byłem w gimnazjum to mogę się mylić])
No ale w szkołach średnich i wyżej to się wyrównuje poziom dojrzałości prawie do maksimum ;) Różnica zachowania 15latka a 19latka jest jednak olbrzymia B) |
Cytuj:
@topic Może i prawda, dziewczyny przeważnie są bardziej dojrzałe niż chłopacy w tym samym wieku, ale co do angażowania się w związki poniżej 18-19 lat: nawet gdyby facet miał 25+ lat to raczej też myślałby tylko o jednym... Faceta nie zmienisz, nawet jak dojrzeje intelektualnie i tak będzie mieć tylko jedno w głowie. ;S |
Cytuj:
Cytuj:
chuje-móje-dzikie-węże?; f |
dziewczyna wcześniej dojrzewa i tyle w temacie
pod względem fizycznym w wieku 18 lat, natomiast chłopak w wieku 21 lat jeżeli chodzi o dojrzałość psychiczną nie ma przedziałów wiekowych, ktoś kto ma 15 lat może być bardziej dojrzały psychicznie niż jakiś 30latek. |
Kiedyś dobrze mi powiedziała pewna osoba: na dojrzałość składają się przykre doświadczenia życiowe. I To jest cholerna, prawda. Przypomniałem sobie, że mówiła mi to parę miesięcy temu pewna 15latka. I imo ma rację.
|
Cytuj:
|
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
Cytuj:
|
Ktoś tu dobrze napisał. Pod względem fizycznym - tak. Psychicznym - nie.
Kwestia tego, że chłopacy NIBY są niedojrzali psychicznie jest bardzo prosta. Co innego bawi/śmieszy/interesuje etc facetów a co innego dziewczyny. Stąd wynika ta RZEKOMA "niedojrzałość psychiczna".;) |
Cytuj:
|
Czyli co? Okazuje się, że chłopak staje się ''mądrzejszy'', jeżeli dojrzeje? Ja myślę, że to tak na prawdę: kwestia charakteru, wychowania i to z kim się zadajesz, czyli rówieśnicy.
|
Cytuj:
|
Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 17:21. |