Forum Tibia.pl

Forum Tibia.pl (http://forum.tibia.pl//index.php)
-   Niusy (http://forum.tibia.pl//forumdisplay.php?f=12)
-   -   Pierwsza zapowiedź aktualizacji! (http://forum.tibia.pl//showthread.php?t=197317)

Fureyka 07-11-2008 22:48

Pierwsza zapowiedź aktualizacji!

Odliczanie do zimowej aktualizacji właśnie się rozpoczęło! Spodziewać się możesz nowych terenów z nowymi miastami, questów, potworów, najazdów, nowych opcji w party oraz wiele wiele innych. Od teraz, aż do aktualizacji, w serii cotygodniowych nowinek, będziemy prezentować bardziej szczegółowe informacje dotyczące różnych aspektów.

Dzisiaj chcielibyśmy zaprezentować wam Yalahar, starożytne miasto, które przez ostatni czas bardzo się rozwinęło. Jego mieszkańcy - Yalaharianie, należeli do jednej z najbardziej inteligentnych ras, które powstały podczas Wojen Bogów. Nie mieli zamiaru poświęcania się w tej wojnie, więc wycofali się z szalejących bitew i znaleźli schronienie na jednej z północnych wysp. Tam, z pomocą ich sług, szybko rozwinęli miasto i kontynuowali poszukiwanie wiedzy i nauki. Podczas tych badań, natknęli się na istotę, która wydawała się żyć w miejscu, jakoś między światami, istnieniem a nicością. Istotę tę nazwali Variphor.
Ich pierwsza ekscytacja wynikacjąca z odkrycia czegoś tak spektularnego, została szybko zastąpiona strachem. Variphor był z natury złośliwy i zdobył wystarczające siły by wpłynąć w negatywny sposób na Yalahari. Manipulował nimi, by walczyli przeciwko sobie i masakrycznej nocy, wiele z nich zginęło. By uniknąć kompletnej destrukcji tego co osiągnęli, uciekli z wyspy, a miasto zostawili swoim sługom. Ciężko starali się utrzymać wszystko w należytym porządku, jednakże, owładnięci pychą, cieszyli się luksusem, który teraz do nich należał. Niektórzy ze sług nawet zaczęli udawać prawdziwych Yalahari.

Plotki mówią, że jeden z prawdziwych Yalahari, powrócił pod wpływem Variphora, by przynieść zniszczenie światu. Bądź ostrożny komu ufasz, a gdy spotkasz jednego z nich, spróbuj się dowiedzieć czy zadajesz się z wrogiem czy też przyjacielem.

Dziewięć dzielnic, które tworzyły Yalahar, z czasem stawały się coraz bardziej zaniedbane. Niektóre całkowicie zniszczone, inne zostały napadnięte przez przestępców. Tak więc dawni słudzy Yalahari musieli uciekać do centrum miasta.

Do dziś, można rozpoznać dziewięć dzielnic Yalahar. Większość przestępców, która napadła na Yalahar, osadziła się na starej dzielnicy handlowej, która znajduje się koło portu. Z tego miejsca można dobrze obserwować przybywające statki handlowe, a handlarze mogą zostać łatwo obrabowani - doskonałe miejsce dla złośliwców.
Imigranci wielu różnych ras, żyją w dzielnicy dla cudzoziemców. Orkowie, elfy, minotaury, ludzie - wszyscy dzielą ten teren, który z resztą jak możecie się domyślać, jest daleki od bycia spokojnym.

Wiele maszyn i tropów sekretnych źródeł energii, może wciąż zostać zauważona w dzielnicy przemysłowej. Jednakże, wiedza jak używać tych maszyn zniknęła wraz z Yalahari.

Dawna dzielnica alchemiczna, główny teren nauki, wygląda na zniszczony przez wielką eksplozję. Ruiny laboratoriów i zmutowane kreatury wskazują, że były tu przeprowadzane niebezpieczne doświadczenia.
W dzielnicy cmentarnej, umarli przejęli dawne budynki i krypty, których używają do prowadzenia nekromantycznych rytuałów.

Dzielnica czarodzieja nie wygląda na tak zniszczoną jak pozostałe, ale zamieszkana jest przez wiele złych magów. Od czasu do czasu możesz znaleźć tu pomocną duszę, jednak gdy planujesz odwiedzić to miejsce, radzimy bardzo uważać. Część tej dzielnicy, powierzchnia ziemi pękła i piekielne stworzenia próbują wydostać się na powierzchnie.

Zatopiona dzielnica była częścią Yalahar, jednak całą powierzchnia oderwała się od lądu i jak mówi sama nazwa, zatonęła w morzu.

Arena i zoo służyły jako dzielnica rozrywki dla Yalaharaninów. Teraz wszystkie zwierzęta latają wolne. Ich ogrodzenia zostały zniszczone a dawni gladiatorzy błąkają się po terenach i czekają na przeciwników.
Ostatnia lecz nie mniej ważna dzielnica, najstarsza część miasta, do której uciekli dawni słudzy. Jest to jedyna część Yalahar, którą można uznać za bezpieczną. Wiele handlarzy osiedliło się w tym spokojnym i cichym miejscu. Kilka domów, które mogą zostać wynajęte, odzwierciedlają bogactwo i luksus, którym raz zostało obdarzone Yalahar.

Mamy nadzieję, że spodoba Ci się odkrywanie tajemnic tego miasta. Jeżeli chcesz zobaczyć więcej zdjęć, poszukaj na innych stronach fanowskich.

Za zdjęcia dziękuję Slythii

ozahalski 07-11-2008 23:26

Ciekawią mnie nowe 'możliwości' w party : )

Askaral 07-11-2008 23:27

Zapowiada sie pieknie, mam nadzieje ze to bedzie kolejny udany update.

D4n1 07-11-2008 23:31

ciekawe będą te nowe questy i potworki mam nadzieje ze będzie ta zmiana na lepsze

Royal_Michael 07-11-2008 23:31

E tam, pieprzą. Sztucznie próbują budować klimat ale to się nie uda bo z każdym updatem gra jest coraz gorsza. W tibii istniał klimat ponad 3 lata temu gdy nikogo nie obchodziło jaka cyferka widnieje przy nicku, teraz to jest tylko wyścig szczurów.

GargoinX 07-11-2008 23:31

Póki co, update zapowiada się wyśmienicie. Nie licząc tego, że ciekawią mnie nowe funkcje w party oraz jak zawsze potwory i questy, to do tego podoba mi się fabuła; historia tego miasta. Szczególnie ciekawi mnie wątek z tym potworem - kolejny demon czy coś więcej?

Rekin Master 07-11-2008 23:41

szczerze? najbardziej podoba mi się motyw penetrowania zniszczonego laboratorium, pełnego różnych, dziwnych istot...jak w horrorze ^^

wydaje mi się, że będzie to jeden z lepszych update-ów w historii :)

edit: świetną wiadomością jest również duża liczba questów dla 90-200 lvl-i.

Prostynick 07-11-2008 23:43

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Royal_Michael (Post 2326616)
E tam, pieprzą. Sztucznie próbują budować klimat ale to się nie uda bo z każdym updatem gra jest coraz gorsza. W tibii istniał klimat ponad 3 lata temu gdy nikogo nie obchodziło jaka cyferka widnieje przy nicku, teraz to jest tylko wyścig szczurów.

Ciężko im naprawić to co popsuli i raczej tego już nie zrobią bo chodzi o większą ilość nowych graczy którzy lubią tego otsa i napędzają rynek.

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Gargoin_rtn (Post 2326618)
Póki co, update zapowiada się wyśmienicie. Nie licząc tego, że ciekawią mnie nowe funkcje w party oraz jak zawsze potwory i questy, to do tego podoba mi się fabuła; historia tego miasta. Szczególnie ciekawi mnie wątek z tym potworem - kolejny demon czy coś więcej?

Wyśmienicie ale chyba dla tych co grają od najwyżej dwóch lat... Dawniej ta gra była o wiele lepsza albo to ja jestem pesymistą :>

@edit Wreszcie wcześniej od torga ;)

r4mz3s 07-11-2008 23:46

Śmierdzi Atlantydą ;p

Kolec 07-11-2008 23:50

w ogóle mi się to update nie podoba, ta fabuła taka nudna jest że aż mi się nie chciało czytać tego artykułu... jedyna dobra opcja to nowe funkcje w party i kolejna arena ;)

Cery 07-11-2008 23:56

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Fureyka (Post 2326555)
Odliczanie do zimowej aktualizacji właśnie się rozpoczęło! Spodziewać się możesz nowych terenów z nowymi miastami, questów, potworów, najazdów, nowych opcji w party oraz wiele wiele innych. Od teraz, aż do aktualizacji, w serii cotygodniowych nowinek, będziemy prezentować bardziej szczegółowe informacje dotyczące różnych aspektów.

Tylko to mnie zainteresowało. Na co komu nowe miejsca do expienia? I tak będą zajmowane przez Boterów. A tam gdzie były pokazane Orci to zapewne będzie tam drugi OF.

Tak więc podsumowując zainteresowały mnie tylko nowe opcje w party i "oraz wiele wiele innych". Co jeszcze można dodać do opcji w party? Jestem ciekawy. I wiele wiele innych? Czy będzie kolejna balansacja/antybalansacja? Czy też ten update ma na celu tylko dodanie nowych terenów i questów?

Pozdrawiam
Cery.

Szaman 08-11-2008 00:01

Zaginione miasto, technologicznie znacznie przewyższające resztę świata, teraz opuszczone przez swoich dawnych mieszkańców z powodu jakiejś katastrofy, by po latach dzielni poszukiwacze przygód mogli odkrywać jego sekrety. No wypisz, wymaluj Atlantyda :D.

Duch Guardi 08-11-2008 00:04

Bambs18 08-11-2008 00:23

Tibia i tak idzie w zlym kierunku ... a ta fabule to ja nie wiem ... chyba Tolkien im napisal :D

Thuygioshok 08-11-2008 00:39

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez Royal_Michael (Post 2326616)

100% racji, dodam tylko, że teraz w pvp lvl i umiejetnosci sa praktycznie zbedne ;]

Capality 08-11-2008 01:07

Cytuj:

Oryginalnie napisane przez r4mz3s (Post 2326650)
Śmierdzi Atlantydą ;p

to samo pomyslalem xD ale na razie spoko sie zapowiada "D

Ashlon 08-11-2008 01:08

Jak dla mnie - pomysl ok, wykonanie - do kitu, czyli Cipsoft trzyma "forme".

LookamZzaRogu 08-11-2008 01:31

Zapowiada się ciekawie, w sumie to zaginione miasto (oprócz tego, że kojarzy się z Atlantydą) przypomina mi ruiny z Tomb Raider I, a tą grę kocham, więc chociaż pierwsza część update będzie piękna :D

Serlos 08-11-2008 02:19

Ruiny w Gothicu 3? Tez byly ruiny miasta i dzielnice :D:D A gothic 3 gdzie byl robiony? No wlasnie w niemczech :D Ehh puste lby maja chyba tam :P

Dindsuk 08-11-2008 02:35

To mi wyglada jak OTS plax????

Wszystkie czasy podano w strefie GMT +2. Teraz jest 00:51.